Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK kaydı devam ederken malulen emekliliğe başvurmam sorun oluşturur mu?

MuratÇelebi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Eylül ayı itibariyle böbrek yetmezliğinden dolayi diyalize girmeye başladım. Malulen emeklilik için 22 Kasim 2017 de SGK ya başvurdum. SGK ya başvurduğumda sigorta kaydim devam ediyordu.
İşyeri çıkışımi 13 Aralik 2017 olarak verdi. Şimdi başvuru tarihimde sigortali olduğum için bir sıkıntı olur mu acaba?? Bu durumla ilgili süreçte ne yapmam gerekecek?? Yardımci olursaniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

bence bir sıkıntı olmaz önemli olan emeklilik kabul gördüğünde borcunuza ve prim gününe bakarlar şuan aktif olması şart değil yani hak etmeniz yeterli

vedatk Benim 4a ve 4b toplaminda 1800 günü dolduruyorum. Bağkur borcumu 1 yil önce 3 yillik olarak yapilandirdim ve zamanindan önce ödüyorum. E devlet sayfasinda borç bölümünde borcum görünmüyor ama yapilandirma kisminda taksitler görünüyor. Acaba borcun tamamini isterler mi benden?? Yoksa taksitleri ödemeye devam mi ederim?

MuratÇelebi

Bildiğimden değil ama, mantıken taksitlerin bir seferde istenmesi söz konusu olamaz.

OturanBoğa Acaba benim SGK kaydı düşmeden başvurmuş olmam sorun oluşturur mu? Veya zaman kaybetirir mi? 12 Aralık ta hastanede Sağlık Kurulu işlerim bitti..Tahminen ne kadar sürede belli olur sonuç? Şimdiden teşekkürler.

MuratÇelebi

Sigortalılık sonlanmadan malulen emeklilik başvurusu olduğunda maluliyet tespiti yapılır ama emeklilik gerçekleşmez. "Durumunuz maluliyeti gerektiriyor, sigortalılığınızı sonlandırın, malulen emekliliğinizi başlatalım" derler. Siz bu işlemi yaptıktan sonra sgk malulen emekliliği gerçekleştirir.
İşlemler 2 ayda tamamlanır

OturanBoğa çok teşekkür ederim yardimin için. SSK ve Bağkur toplamında 1800 günü geçiyorum. Acaba birleştirilmeleri ne kadar zaman alır?

MuratÇelebi

Birleştirme işlemi çok kısa sürede tamamlanır. Bilmiyorum ama, 2 haftayı bulmaz bence

Üst Alt