Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK, kısa mesaj ile bilgilendirme uygulamasına geçmiş. Kullanan var mı?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar..
sabaha haberlerde duydum sgk sms ile bilgilendirme uygulamasına geçmiş..
sgk na girdim internette gerekli verileri girdim foruma ama bi türlü çalışmadı..:((

acaba sistem de mi sorun var yoksa ben mi giremedim??

"bankaya protez paranız yattı" diye sms çekeceklerdir :)))

[FONT=Arial]KURUMUMUZCA YAPILACAK KISA MESAJ SERVİSİ ( SMS ) BİLGİLENDİRME HİZMETLERİ İLE İLGİLİ DUYURU[/FONT][FONT=Arial]

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hizmetlere ilişkin olarak, vatandaşlarımızın SMS ile bilgilendirilmesi için uygulama başlatılacaktır. Bu uygulamayla kişiye doğrudan SMS yoluyla bilgi gönderilmesi amaçlanmaktadır. Hizmetin verilebilmesi için sistemimizde SMS gönderilecek telefon numarasının kayıtlı olması gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu kapsamda hizmetten yararlanmak isteyenler, internet ana sayfamızdaki Çalışan, Emekli, veya E-SGK bölümü altındaki Tüm Uygulamalar altında yer alan SMS Hizmetlerinden Yararlanmak İçin Tel.No. Girişi Yapılması bölümünden girişlerini yapabileceklerdir.[/FONT][FONT=Arial]Tüm vatandaşlarımıza duyurulur.[/FONT]

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SMS HİZMETLERİDUYURU Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen hizmetlerin vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği etkin, kaliteli ve süratli (Sigortalılığın başlatılması, sigortalılığın sonlandırılması, maaş bağlanması, şahıs ödemeleri, iş göremezlik ödeneği, evlenme yardımı, cenaze ödemeleri, hizmet borçlanması vb.) iletilebilmesi için bu hizmetlerden faydalanmak isteyen işveren iştirakçi ve hak sahiplerine SMS ile (ücretsiz) on-line bildirilmesine başlanılacaktır. (SMS uygulaması halen Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından manüel olarak yürütülmekte olup, gsm numaralarının veri tabanında toplanmasını müteakiben 2012 yılında aşağıdaki yer alan hizmetler için on-line olarak başlatılacaktır.)

 ŞAHIS ÖDEMELERİ,
 ÇÖLYAK ÖDEMELERİ,
 4a SİGORTALI TESCİL,
 4b SİGORTALI TESCİL,
 4c SİGORTALI TESCİL,
 4a SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ,
 4b SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ,
 4c SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ,
 4a TOPTAN ÖDEME,
 4b TOPTAN ÖDEME,
 4b AYLIK BAĞLAMA,
 4a GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK,
 4b GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK,
 4a EMZİRME YARDIMI ÖDEMESİ,
 4b EMZİRME YARDIMI ÖDEMESİ,
 4a HİZMET BORÇLANMALARI,
 4a EMEKLİ ÖDEMELERİ,
 4a CENAZE ÖDEMELERİ

Bu işlemlerinin tarafınıza SMS ile bildirilebilmesi için aşağıda yer alan link adresinden girişyapılması gerekmektedir. http://app2.sgk.gov.tr/IletisimBilgileri/jsp/IletisimBilgileriSorgula.jsp

NOT: Gsm numarası bilgi girişi yapacak kişi ile mesaj gönderilen cep telefonunun kayıtlı olduğu kişinin aynı T.C. Kimlik numarasına sahip olması zorunludur. Sistemde her T.C. kimlik numarası ile (1) bir adet gsm numarası kayıt ve güncellemesi yapılabilmektedir.

Güzelmiş. Kaydoldum. Bakalım nasıl işleyecekmiş.

bülent abi link teki verileri bende girdim kaydet diyorum ama hiç birşey olmuyor.. acaba zaten kayıtlımıyım ki? msj gelmişti bana bi defa sgk dan..

Önce kimlik bilgilerimi girdim, sonra önüme gsm bilgilerimi gireceğim ekran geldi. Onları da girdim. İşlem tamamlandığında son ekran tekrar karşıma çıktı; bir farkla: en alttaki kutucu boştu ve yanında "sms gelmesini istemiyorum" gibi bir ibare vardı.
Bu da demek oluyor ki, kaydım tamamlanmış... Eğer sende de bu şekilde ise, kayıtlısın demektir. Yok, o son ekranda kutucuk boş ve yanında "sms gelsin" gibi bişey yazıyorsa, o zaman o kutucuğu işaretleyip "gelsin" demen lazım.

Bu ayrıntıya dikkat et

kaderimsee çekerim..;
arkadaşım o link çalışmıyor

üstad ben giremiyorum b,lgileri giriş yapıyorum ekranda değişen bir şey yok kayıt oldunda msjmı geldi neye göre çalışıyor diyosun

arkadaşım o sorun bende de oldu aynen dediğin gibi ama ben de yapamadım. bülent abi yapmış ama biz neden yapamadık anlamadım. bülent abinin msj larını okusana bi eğer yaparsan burada paylaş...

arkadaşlar bu sistem ücretsiz dimi?

Bende de olmadı,sanırım telefon numaralarının aynı tc numarasına kayıtlı olmamasından kaynaklanıyor.
Kurum,verilen telefon numaraları ile kayıt yapmak isteyen kişinin tc numarasının aynı olması şartı koşuyor.
Ben de dahil birçoğumuzun telefon numaraları başkasının üzerine kayıtlı ancak uygulamanın istismar edilmemesi için yerinde bir şart diye düşünüyorum.

benim telefonum benim üzerime kayıtlı ama bende yapamadım. linke giriyorum gerekli yerleri dolduruyorum,yeni bir sayfa açılıyor orda da cep numarasını istiyor giriyorum,en son kaydet ve güncelle diyorum tıklıyorum hiç bişey olmuyor. anlamadım bi yerde hata var ama??:confused:

bendede olmadı telefon kendi adıma yalnız kurum diyor oraya boş bıraktım ne sgk nede emekliyim bilemedim bana çok lazımdı sgk ya sevk verdim yol parası almak içın bana iki ay sonra ziraat bankasına git sor dediler memur bu olsa iyi olurdu ama kayıt olamadım

Emekli olmadığınıza göre diğer seçenek olan sgk yı seçeceksiniz elbette sigortanız olduğunu varsayıyorum.

Bende giriş yaptım şimdi, sorun yok kayıt oldum. Ama her SMS göndermeye SMS ücreti almazlar inşallah :)

yapamayan arkadaşlar. Öncelikle firefox kullanmayın. Mutlaka internet explorer kullanın. Ben yaptım ve bilgileriniz kaydedilmiştir dedi.
Peki sgk sms ile bize ne bildirecek yeniliklerden mi haberdar edecek kendi işlerinin tam anlatılırsa iyi olur. Birde sms ücreti var mı onu bilelim.

arkadaşlar bu uygulama kaldırıldı ben 18 aydır raporluyum.. ve 14 aydan sonra bana uygulamanın kalktığını söyledi memurlar..telefonla arayıp bilgi alıyorum...

Evet arkadaşlar crohome kullananların kabul etmiyor bende expoler ile giriş yaptım kayıt tamamlandı

evet sorun tarayıcıdan kaynaklanıyomuş, bende explordan giriş yaptım kaydoldum..

arkadaşlar gelen bilgilendirme msj ları ücretsizdir..

Geçen gün sonda bedelinin hesabıma yatırıldığını sms ile bana bildirdi sgk :)

gecen hafta cocuk saglıktan yaralan mak + sütparası yatıgı otamatik olarak cebime gel di güzel uygulama para yatımı diye postaneye ve ya başka yere sormana gerek yok mesaj otamatik cebine geliyor

anaaa telefon numarasi diyince cinim tepeme cikardida bozmadan itiraz etcem bi ise yaramiyo sagir icin diye:eek: bunlarda olacakmisss
cesarettt sevgiii um ittt :)artik sagirlarda insan sayilacak devlet nezdinde:eek:

ARKADAŞLAR: SGK kısa mesaj sisdemi çalışıyor az önce kayıt oldum telefonuma mesajgeldi kaydınız başarıyla gercekleşmiştir diye.....

Evet arkadaşlar bende kaydoldum "SMS ile bilgilendirme sistemine kaydınız başarıyla gerçekleşmiştir, ilginiz için teşekkür ederiz" yazdı, internet explorer kullanılınca sorun olmuyor...

evet arkadaşlar internet explorer kullanın kaydınız tamamlanır

arkadaşlar bez parasını yatıp yatmadığını nasıl ögrenecez ya

sedeff;

merhaba..
e-devlet internet sitesin de,şahıs ödeme durumları var ordan öğrenebilirsiniz..

Üst Alt