Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK kontrol muayeneleri ertelendi mi?

Hasan61

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mart 2021 de kontrol muayenem var.SGK dan sevk yaptırıp hastaneye rapor almak için 18.01.2021 tarihinde gittim.Hastane pandemiden dolayı raporların süresinin uzatıldığını söyledi.Fakat alo 170 hattını aradığımda böyle bir kararın olmadığını söyledi.Fakat hastane sağlık kurulu,başhekimlik ve evrak bölümü girişine konuyla ilgili yazı asılmış.Kontrol muayene 2021 ile ilgili bilgisi olan varmı,ya da böyle bir durumla karşılaşan var mı?

kontrol muayenelerinde erteleme diye birşey yok ben daha yeni yaptırdım 27 01 2021 de kimse yanılmasın

Bende yeni gittim sgk kontrol muayenesi sevk etti hastanenin biri 49 verdi onu kabul etmeyip başka bir hastaneye daha sevk etti ordada oran görünmüyor.Maliye verecek diyorlar.

sgk size yazı gönderir siz google den SGK EVRAK SORGULAMA dan takip edebilirsiniz.

Bir önceki hastaneye sevk edecekse biz o hastaneye kendimiz gitsek kabul olurmu , zamanı gelince

Arkadaşlar pendik devlet hastanesi kaynarca semt polikliniğine gidin en geç 1 gün sonra raporunuz elinizde randevu ile gidin para ödemiyorsunuz bilginiz olsun.

Cevatalp

Merhaba,sanıyorum sizin sözlediğiniz işyeri veya benzeri kullanımlar için alınan sağlık raporudur.Burada bahsedilen SGK kontrol muayenesi işlemidir.Bu işlem engelli sağlık raporu almakla birebir aynıdır.Nasıl engelli sağlık kurulu raporu almak için hastanede sağlık kurulu kayıt,polikliniklerin gezilere elinizdeki belgeye notlar alması ve kaşe imza atması ,en sonunda size gün verip heyet karşısına çıkmanız ve engelli sağlık kurulu raporunu teslim alma işlemidir.

Bu işlemler tam teşekküllü bir hastanede yapılabilir.Ne yazıkki aile hekimliği merkezi veya semt polikliniğinde yapmak mümkün değildir.Hatta birçok özel veya devlete bağlı hastanede bile engelli sağlık kurulu raporu almak mümkün değildir.

Not: Tam teşekküllü bir hastaneden alınmayan engelli sağlık kurulu raporu ileride engelli vergi indirimi başvurusu sonucunda Gelir idaresi Başkanlığı -Ankara incelemesinde hatalı engel oranı verilmesi veya teşhisin tam açıklanmaması gibi nedenlerden dolayı oran düşürülmesi ve engelli vergi indirimi başvurusunun red edilmesi sonucuyla karşılamamıza neden olmaktadır.

Saygılar.

Benim 1.12.2021 de kontrol randevum var, sevk i beklemeden bir hafta önce önceki gittiğim üniversite hastanesine kontrol muayenesine gitsem olurmu?

Bülent 74
01.12.2021 kontrol muayenesi tarihin ise en az 3 ay kala sevkini sgk dan alabilirsin. Ağustos sonu gibi sevkini al, aynı zamanda 1 Eylül ve takip eden günler içinde sağlık kurulu randevusu al e devletten MHRS den. Eylül başı gibi kurula girki, raporun çıkması, sgk ya ulaşması ve olacaksa maliye ile ilgili işlemler zaman alıyor. En azından sonucun gelmesi için zaman kazanırsın. Maaş kesilmesi riskini ve kesilecekse de süresini azaltmış olursun.

Merhaba arkadaşlar benim bu konu hakkında bir sorum olacaktı. Sgk bizi kontrol muayenesine sevk ettiğinde sevk kağıdı ile hastaneye gidip işlemleri yaptırabiliyor muyuz, yoksa mhrs den randevu almak zorunda mıyız?

bende bir yıllık süreli raporum için girdim şimdi sonuc e devlette cıkmış süresiz 45 oranlı bundan sonra benim yapacağım bir sey var mı?
sgk vegi dairtesi vs..

Üst Alt