Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK kontrol muayenesi başvurusunu 5-6 ay önce yapsam olur mu?

salim.t

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba.Kisisel başvuru ile almış olduğum 22.10.2018 tarihli engelli raporumun yenileme süresi 22.10.2020 dir.

Bu raporum ile vergi indirim dilekçesi verdim.Ankara Vergi Sağlık kurulu 22.01.2019 tarihinde 2 yıl süreli onayladi ve emekli oldum.Sgk kontrol muayene tarihi 22.01.2021 dir.

Raporumu yenileme hususunda tereddutte kaldım.Cunku raporum tetkiklerden dolayı 2-3 ayda cikiyor.Yani birinin neticesini aldığımda diğeri için tekrar aynı testleri yaptırmam icap edecek.Sgk kontrol muayenesi için 5-6 ay önceden sevk istesem uygun olur mu?Acaba nasıl bir yol izlemeliyim?

3 ay kala sgk sevk veriyor ancak. 22 Ekim 2020 de en erken sevk alabilirsin. Siz alabiliyorsanız daha önceden 23 Ekim 2020 için hastane heyet Randevunuzu alın erkenden.

salim.t
atilla3500

Evet, 4-5 ay kala sevk isteyebilirsin. Mevzuat buna net şekilde izin veriyor:

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği

Kontrol Muayenesi
Madde 78:
"Kontrol muayenesine tabi tutulması gereken sigortalılara; kontrol muayene tarihlerinden en az 3 ay önce yazı ile sevk talebinde bulunarak kontrol muayene işlemlerini yaptırmaları gerektiği bildirilir."

Kontrol muayene karmaşası SGK-GİB

Arkadaşlar merhaba.
2 sene önce, kişisel başvuru ile aldığım engelli raporum (2 yıl süreli) ile vergi indirimi (2 yıl süreli) hak ettim ve bunun ile SGK ya müracaat edip emekli (2 yıl süreli) oldum.

Sgk kontrol muayenesi için, tarihinden önce sevk aldim.Sevk yazısında ;
1.Engel oranının tespiti?
2.Vergi indiriminden yararlanma durumu?
3.Kontrol muayenesine gerekli ise tarihi?
Bu üç madde ile hastaneye sevk aldım.Raporum çıktı ve 3 4 ay sonra SGK dan , engel oranının rapordaki gibi onaylandığı ve emekliliğin devamına (2 yıl süreli) dair yazı geldi (vergi indirimi ile ilgili bir husus yazmamakta).

Ben raporumun Ankara'ya gib heyetine gittiğini düşündüğüm için ve kurumlar arası bilgi paylaşımı yapıldığını zan ettigimden ayrıca SGK hastaneye sorduğu için, vergi dairesine ,vergi indirimi ile ilgili gitmedim.

Geçen hafta bir işe başladım.İsyerime vergi indirimimin bulunduğunu söyledim.Vergi dairesinden yazı istediler.Vergi dairesindeki memurlara yeni bir işe girdigimi ve engelli indirimi ile ilgili yazı istendiğini söyledim.Fakat vergi indirim süren dolmuş dediler.Ben de SGK kontrol muayenesi olduğumu ve orada vergi indirimi ile ilgili durumumunda soruldugunu ve emekliliğimin devam ettiğini söyledim.Fakat malesef cevapları değişmedi.Bunu üzerine Vergi dairesi müdürünün yanına çıktım.Konuyu izah ettim.Fakat oda memurların dediği gibi sürenin dolduğunu ancak vergi indirimi için yeni başvuru yapabileceğimi söyledi.

Arkadaşlar bu işin dogrusu nedir?Dedikleri gibi yeni başvuru yapsam mı?Ki zaten benim raporum SGK ile Ankara'ya gitmişti daha önce.Boyle yaparsam mukerrer bir işlem olacak farklı kurumlar tarafından.Eger es kaza rapor oranında bir düşme olursa SGK emekliligimi sonlandirir mi?Sizce ne yapmalıyım?İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.Saygilarimla

salim.t

Aman arkadaşım başına iş mi alacaksın! Vergi indiriminden gelecek 50 lira için bu riske girilir mi hiç? Vergi indirimini yenilemek için yeni rapor alsan ve oran düşük oursa emeklilik de durdurulur. Aman, hiç gerek yok bu riski almaya

tedavi olduğunuz hastanenin kendi iç sistemi farklı ve yavaş çalışa bilir

ama özellike son dönemlerde e-devlet ve e-nabız üzerinde hasta bilgileri takip edile bildiğinden

örneğin MR isteniliyor !
A hastanesi bana 3 ay sonrasına gün verdi !
B hastanesi ise 3. gün sonrasına gün verdi !

e şey şeffaf ve e-devlet e-nabız üzerinden görünüyor.

sonuç olarak çözüm üretile bilinir bir şey.

ama burada konu SGK olunca sadece bir tek hastanenin verilerine bakması gerçekten sıkıntılı bir süreç

bu konuda ilgili kuruma şikayetinizi iletmediğiniz sürece

ve bu sorunu başkaları çözsün diye beklediğiniz sürece

çözüm üretmek yerine sorunu izlemenin kimselere yararı olmaz.

alo 170 i arayıp şikayet oluşturmazsanız

böyle bir sorunun varlığını sorunu yaşayandan başkası bilemez.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Ne aceleniz var... Hastane ile görüşün onlar size der şu tarihte başvurursaniz, bu tarihte alırsınız... Gibi ona göre hareket etmek daha doğru gibi... Bu arada engelli raporu yenileme uzatıldı....

Üst Alt