Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk malülen emeklilik reddedildi..?

selcuk00tr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba ilk önce herkese hayırlı bayramlar

ağbim 2012 yılının temmuz ayında işyerinde beyin kanaması geçirdi ve sol ayak ve kolu tutmuyor ve 2 kulağı tamamen duymuyor sadece işaret ve dudak okuması ile bizi anlıyor tanıyı hemipleji olarak girilmiş afedersiniz tuvalete eşinin yardımı ile gidiyor
malülen emeklilik için başvuruda bulunduk ret cevabı aldık 2013 yılında çıkan kanun neticesinde tekrar incelenmesini istedik yine ret verildi 16 eylül 2014 de yeniden sevk istedik bu seferde sevk için hastalığının artması yada yeni bir hastalığın oluşması gerekdiğini yazan bi yazı yolladılar (burasını düşünüyorum ben bile anlamıyorum sevk olmadan nasıl ispatlayacaksak) şuan herhangibi bi sosyal güvencesi yok iş yeri hasta olduğu günden beri çıkışınıda vermemiş sgk ya yeşil kart için başvuruda kabul edilmiyor çalışıyor görünüyor fakat pirimi yatmıyor patronu ben işyerini kapakttım diyip başından savuyor
sizden istediğim nereye nasıl baş vuruda bulunmam gerekiyor bilgiverirseniz sevinirim

1.işten çıkışı için biz başvuruda bulunabilirmiyiz sgk ya
2.acaba ağbim için devlete ait bi hastaneden bakıma muhtaç özürlü die rapor alsak mallülen emeklilik için bi avantajımız olurmu
şimdiden teşekkür ederim

ağabeyinizin işe giriş tarihi ve ödediği prim gününü yazarmısınız

08 2006 ilk işe giriş tarihi 1878 gün pirimi var + daha öncede 3 yıl 1 ay bağkuru var

Aretias ağbi ağbimde 1969 doğumlu fakat askerliğide 18 aydan hesaplıyorum toplam primi 3528 olarak cıkıyor ağbimin bağkur girişi 2003 temmuz ayı olarak görünüyor sizin prim ve yıl tutuyor ağbimin hem prim hemde yıl eksik kalıyor 3960 gün ve 15 yılı bulmuyor :( ret cevabını sgk bize yazılı olarak vermedi sadece sürekli gidip sorduğumda bana yüzde 60 sağlam diyor bende bu adam kalkıp 1 bardak su veremiyor kendi ihtiyacını bile karşılayamıyor heyetteki doktorlarda bunu gördü diyorum hastanenin heyeti bizi ilgilendirmiyor bizim buradaki kendi heyetimiz oranı verir diyor hastayı görmeden nasıl oran verecekseler

maalesef malulen emeklilikte çok zorluk çıkarıyorlar inş süreç istediğiniz gibi olur malulen emeklilik için uğraşırken 2022 ye başvurun 3 aylık tahminen 1100_1200 tl arası alırsınız %40 ve üzeri orana veriyorlar engelli maaşı ve rapor ücreti yok sosyal yardımlaşmaya başvurun ben malulen emekliliğe başvurduktan 2 gün sonra 2022 başvurdum 1.5 ay süre içinde maaşım bağlandı

tamam ağbi allah razı olsun bayram tatilinden sonra sosyal yardımlaşmaya başvuru yapalım

aretias;

malulen emeklilik başvurusunda sonra 2022 maaşı başvurusu yapılıyormu ki?,yani emeklilik süreci bittiğinde emekli maaşı ilk maaş başvuru tarihinde birikmiyormu? emekli olduktan sonra geriye dönük olarak aldığın 2022 maaşını yersiz ödeme diye geri almazlarmı? eğer sorun çıkmayacaksa bende 20 gün önce malülen emeklilik başvurusu yaptım emeklilik işlemleri süreci bitene kadar bende 2022 maaşına başvurayım?

ben aldım malulen emekli olduğumda gidip sosyal yardmlaşmaya 2022 maaşımı kestirdim geriye dönük konusuna gelince malulen maaaşı almamışınki neyin geri ödemesi malulen emekli olmaya hak kazanırsan bildirmessen malulen emekli olupta sosyal yardımlaşma farkına varmassa ( ilerde mutlaka fark edilir ) kısaca maaşı almaya hak kazanınca sosyal yardımlaşmaya bildirmek gerekiyor (9 ay aldım) maaş birikme konusuna gelince ben 14 ağustosta başvurdum 1,5 aylık maaş aldım bağ kur dan tabi kişi başına düşen gelirde önemli ne kadar onu bilmiyorum ama forumda araştırırsanız bulursunuz

benim anlamadığım konu şu;malulen emeklilik maaşı başvuru tarihinde mi birikmeye başlar yoksa sevk sonucu alınan rapor tarihinden itibaren mi?

malulen emekliliğe hak kazandığın zaman sgk ya yazı gelir sağlık kurulundan sende yazı geldiği zaman emeklilik işlemlerimi yapın dediğin gün yaptığın başvuru tarihinde başlar

a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,

takip eden ay başından itibaren başlar.

Üst Alt