Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK maluliyeti reddetmiş. Ne yapabiliriz?

wiya

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sgk annemin malulen emeklilik için aldığı rapora itiraz etmiş .malulen emeklilik için bildiğim kadarıyla yüzde 60 rapor alınması gerekiyor ya daha önceden annemi ötv siz araç alımı için götürdüğümde yüzde 92 den rapor çıkmıştı .ama böyle durumda olan bir kişinin emekliliği için sgk aldığı rapora sgk ret vermiş .neden olabilir şimdi ne yapılması gerekiyor.
babam uzunca bir süre dışarıdan annemim sigorta primlerini ödemiş,(isteğe bağlı bağkur) şimdi annem maddi hali orta şeker diyelim.annem sigorta primleri uzunca süre ödendiğinden az da olsa cebıne para girsin , emekli olsun istiyorum.merak ettiğim annem yuzde 92 ötvsiz araç alabilir raporunu alabiliyor ama malulen emeklilik için yüzde 60 ı tamamlayamıyor.nasıl olacak bilen arkadasşar konuyla ilgili yardımcı olursa sevinirim.

Cok tesekkur ederim biz duz mantik konuyu yorumlamistik.rapor orani yuzde 92 oldugu icin malulen emeklilikten faydalanabilir diye dusunuyordum.ama sistem farkliymis , aman herkes saglikli sihhatli olsun da

Engel oranı 40 ustuyse primide yeterince varsa vergi indirimi ile erken emekli olur.

engel oranı yuzde 92 ama vergı ındırımıyle emeklılık ıcın daha önceden hesap etmıstık 5 yıllık daha borclanma yapılması gerekıyor.hanı fayda malıyet olarak yaklasık 50.bın tl bugunden bızlere malıyetı var.o nedenle daha fazla ugrasmamaya karar verdik.eğer malulıyetten olsaydı tercıh edecektık.neyse allah herkese sağlık sıhhat nasıp etın tekrar.
ama ben hala anlamıs değilim gercekten bız bır yerde yanlıs yapıyoruz.

wiya

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul olmak şart. Erken Yaşlılık emekliliği için şu bilgiler önemli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OturanBoğa
doğum tarihi:03/03/1960
annemin ilk sigortalılık tarihi :01/05/1998
primlerimizin tamamı isteğe bağlı bağkur şeklinde yattı.(dışardan ödeme)
toplam prime esas gün sayısı:1891 gün
sakatlık oranı cetveli dediğinize göre yuzde 93 engelli raporumuz var
son dediğiniz yani defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirimi hakkında bilgimiz yok.
OturanBoğa ayrıca annem şuana kadar ödediği primlerinin sakatlık ölüm malulıyetle ilgili kısımlarını sgkdan geri alabiliyormuş.annem 51.700.000(eski parayla) prime esas kazanç/basamak değer/ek gösterge yazıyor.biz bu parayı almak istediğimizde ne kadar alabiliriz.?

wiya

Yok, bu kadar primle zaten erken Yaşlılık emekliliği mümkün değil.

Primlerin geri alınması mümkün ama çok zarar edilir. Bunun hesabını bilmiyorum.

Üst Alt