Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK millet vekillerinin gözlük ödemesi limitini arttırdı

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
258
Şükrü KIZILOT

skizilot@yaklasim.com

Milletin vekili ile aslının gözlüğü

GÖZLÜK deyip geçmeyin.

O olmazsa bazıları uzağı, bazıları da yakını göremiyor.

Belli yaşın üzerindekiler de gözlüksüz hem uzağı hem de yakını göremiyorlar.
MİLLETİN VEKİLİ
8 Şubat 2011’de alınan bir kararla; milletvekillerine ödenen 80 TL “gözlük camı” parası 150 TL’ye, “çerçeve” parası da 100 TL’den 250 TL’ye çıkarıldı.
Buna göre, gözlük almak isteyen milletvekillerine ve milletvekili emeklilerine cam + çerçeve bedeli olarak 400 TL ödeniyor.
MİLLETİN ASLI
Sosyal Güvenlik Kurumu’na tabi (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) mensubu emekli ya da çalışan bir vatandaşa, başka bir deyimle milletin aslına;
Gözlük (yani cam + çerçeve) alması için ödenen para ortalama 40 TL.
Bitmedi... Çalışanlar, yapılan ödemenin yüzde 20’sini “katılım payı” olarak, devlete iade ediyorlar.
O da gözlük kırılınca, bir daha yok!
Üç yılda bir ödeniyor.
Diyeceksiniz ki “milletin aslı ile vekili arasında bu kadarcık fark olur”
Ne diyelim?
Keşke olmasa...

yorum sizin
bence bal tutan milletvekilleri bal yaliyo
bizlerede onlari bi guzel secip;

O kadarda fark yokmuş bende bi şey yazdın sandım:eek:
T.C. normal vatandaşı ile gazi vatandaşı arasındaki farkı biliyonmu?
2000 tl benim gazinin 115 bin tl ben ortopedicinin yalancısıyım. Tel. orda açıp sorabilirsin...

Seçme kardeşim benim gibi bundan sonra boykot et:eek:
Hem seçip hem şikayet olmuyor:(

nede olsa milletvekili ya:) onlarin gozluk odemeleri 8 subat 2011 de acik secik oylanmis
milletin aslinin isitme cihazina milletvekiline ne kadar olmus ki:D bunu bilenler varmi aranizda
gerci milletvekilinde sagir olanlar yoktur her ne kadar lokman ayva turkucu senses gibi korler bastaci olsada isitme kayiplinin mecliste yeri yok
ismet inonu diceksiniz ama o eskidendi
isitme kayiplilar daha oraya gelemedi:(

shukufe
Lokman AYVA görme engelli aynı zamanda işitme engelli :) çünkü engellilerin sorunlarını duymamaya başladı vekil olduktan sonra:D

Üst Alt