Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK ödemeli tekerlekli sandalye almak istiyorum..?

hakangoz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Ben yüzde 90 oranında engelliyim. Kendime manuel hafif veya aktif sandalye almak istiyorum. Sgk desteği olduğunu duydum, hastaneden rapor alıp reçete yazdırarak alınabiliyormuş. bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim.

1. Reçete yazdırdıktan sonra herhangi bir medikalden sandalyeyi alabilir miyim?

2. Benim üzerimde yüzde 90 raporla bir otomobil var, sandalye için alınacak raporda yüzde oranı yazacak mı? Otomobili yenilerken otomobil raporuma bir zararı olur mu?

Bu sorularımı cevaplarsanız çok memnun olacağım.

Araba alırken almış olduğunuz heyet raporunda tekerlekli sandalye kullanabilir kısmında evet yazıyorsa ve raporunuzun süresi dolmadıysa tekrar rapor çıkartmanıza gerek yok.Zaten kalıcı bir rahatsızlığınız varsa raporunuzun süresi de "sürekli"dir.

Rapor kısmında bir problem yoksa, daha sonra tekerlekli sandalye reçetesi yazdırıyorsunuz hastanede,rapor ve reçeteyle beraber SGK na gidip, dışarıdan ürün alınabilir kaşesi (izni) alıyorsunuz. Son olarak istediğiniz ürünü alıp,rapor,reçete ve faturası ile beraber (daha bir sürü evrak var da, onu medikalciler bilir ve size verir) SGK na teslim ediyorsunuz.

Haberiniz var mı bilmiyorum ama aldığınız ürünün hepsini karşılamıyor SGK. 2016 yılı için manuel sandalyeler için ödediği miktarı kesin olarak bilmiyorum fakat 500 lira civarı galiba. Daha pahalı bir ürün alırsanız aradaki farkı cepten ödeyeceksiniz.

Peki hem akülü sandalyeyi hem de manuel sandalyeyi ikisini birden ayrı zamanlarda başvursam sgk ödeme yapar mı? Yoksa doktorlar sadece birine mi karar veriyolar?

hakangoz

Hayır, ikisi birden alınamaz.

Ellerini/kollarını kullanabilen kişilere zaten akülü sandalye ödenmez.

Üst Alt