Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK primi tamamlamak için ne yapılabilir?

Doğum borçlanması

01'11'1997 4a girişim 2366 gün 21'11'2005 4a terk 4b başlangıç tarihi 7 yıl 3 ay 10 gün 28-02 2013 terk tarihi 2015 tarihinde tekrar 4a geçtim 371 günüm oldu sigortam devam etmekte 11'ay 2017 de doğum yaptım doğum borçlanması yapabilirmiyim? Yaoarsam nezaman emeklş olurum? % 64 doğuştan sürekli raporum ve vergi indirimim mevcut şimdiden kolay gelsin

akdenizli68 sizin emekli olma şartlarınız
%64 raporunuzla kazanılan
2.derece) vergi indirimine göre 17 yıl hizmet ve 3840 güne tabisinin
4a) SGK gününüz 2737
4b )Bağkur 7 yıl 3ay 10 gün toplam 2655
Toplam 5392 gün eder doğum borçlanmanıza gerek yok
Hemen emeklilik dilekçenizi verebilirsiniz emeklilik şartlarınız çoktan oluşmuş verdiğiniz bilgiler doğru ise

Erken emeklilik için geriye dönük eksik gün sayısı kadar borçlanabilir miyiz?

Engelli erken emekliliği hakkında yararlanmak için engel oranı, Sigorta girişi üzerinde geçen süre ve prim gün sayısı yeterliliği şartı aranmaktadır. Ya biz tam bilmiyoruz yada bazı boşluklar var.

Rapor oranı ve girişi üzerindeki süre yeterli olup prim günü eksik olanlar, geriye dönük eksik gün sayısı kadar borçlanabilir mi ? engelli olduğu için işten çıkarıldığı günden beri çalışamadan geçen süreyi borçlanma yapabilir diyorlar. Tabi engelli olduğu için işten çıkarıldığını belgeleme şartında bahsediliyor. bu bir yönetmelik mi yoksa arkadaşların mantık yürütmesi mi bilmiyoruz.

Velev ki böyle bir yönetmelik olsa bile yine boşluk var. Peki isteğe bağlı bağ-kur yatıran biri 4 yıl önce %60 raporla 3 yıl sonra kontrol şartı ile malulen emekli edilip 1 yıl önce %60 altına düşmüş(%56) deniliyorsa şimdi erken emeklilik için prim gün sayısı eksik ise ne yapması gerekiyor? malulen emeklilik süresini borçlanabilir mi ?

(Lütfen Askerlik borçlanması , bayanlar için doğum borçlanması türü klasik şeyler söylemeyin )

56 ile vergi inirimi alıp özürlü emekli olabilir

Evet %56 özür oranı ile erken emeklilik hakkı var . Ancak bazı şartlar var ilk girişinin üstünde 16 yıl geçmiş olması lazım ve 4320 gün prim yatırmış olman lazım. Benim işaret ettiğim nokta mesela girişinin üzerinde 16 yıl geçmiş ve 3.500 gün primi olan kalan 820 günü toplu yatırıp 4320 ye tamamlayıp emekli olabilecek mi ?

alperen1

Hayır, tahakkuk etmiş bir borç yoksa, ara süreler için borçlanma ya da toplu gün satın alma diyebileceğimiz bir yol yok.

ŞİMDİLİK tabiki de yok.
ancak stajyerlik süresinin eklenebileceği veya belirli bir süreyi dolduran kişinin belirli oranda borçlanabileceği yönünde haberler vardı..
hatırlıyorum.
ancak sonra noldu bilmiyorum.

SGK'dan prim müjdesi geldi! | GAZETE VATAN

bence yaş haddini dolduranlar için prim tamamlama gelebilmesi yüzde 100 görünüyor...
tabi burada yaş haddi zannedersem 60 65 olur...
kimse 56 58 yaşına prim tamamlama vermez.. zannetmiyorum. ama tamamen farazi şeyler..
umarım SGK beni yanıltır ve yaş haddini 60 62 65 gibi üst limitlerden açmaz.

Madem engelliye giriş süresi ve prim gün sayısı üzerinde pozitif ayrımcılık yapılıyor , o zaman eksik günü olana borçlanma gününü tamamlama konusunda da hak tanınmalı. Engelli raporu olan birine ; senin giriş süren prim gün sayını diğer sigortalılar da ayrı tutup sana imtiyaz tanıyorum ama iş borçlanmaya gelince herkes için şartlar aynı demek ne derece doğru.

Doğum borçlanması

1975 doğumluyum
%64 sürekli raporum var
1997 yılında sgk girişim 2300 günüm var
2005 yılında bağkura geçiş yaptım 8 yıl bağkurum var
2014 yılında sgk geçiş yaptım ara ara 550 günüm var
şu an aktif çalışmaktayım

7 ay önce doğum yaptım
doğum borçlanması yapabilir miyim
yaparak emekli olabilir miyim

sgk memuru son1260 günü doldurup emekli olursun demişti doğum borçlanması yapabilirsem işten çıkmam gerekiyor mu

akdenizli68

Eğer defterdarlıktan elde edilmiş 2. derece sakatlık indirim hakkı varsa, evet, doğum borçlanması yaparak ssk primlerinizi 1261'e çıkartabilir ve hemen emekli olabilirsiniz.

Emeklilik başvurusu yaptığınızda işten çıkışınızın olması lazım. Başvurudan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmayı sürdürebilirsiniz

Doğumdan sonra primleriniz yatmaya devam ediyorsa doğum borçlanması yapamazsınız,primsiz gününüz varsa borçlanma yapabilrsiniz

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT

Emeklilikte yaşa takılanlar istekleri var bu konuyu çok kişi bekliyor.
Mesala bizlerde kendim için söylüyorum 4.500 gün civarı günüm var prim günüm dolmuş vaziyette, 2.derecede vergi indirimim var ilk işe giriş tarihim 10.07.2002 emekli tarihimi hesaplatınca 10.03.2020 de emekli olabiliyorum. Şimdi burda eğer böyle bir kanun çıkarsa yine bizi es geçecekler gibi fikri olan varmı?

Üst Alt