Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK primlerimi yüksek miktardan ödersem emekli maaşım artar mı?

taneldef

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
iyi günler, %45 raporlu işitme engelliyim, vergi indiriminden yararlanıyorum, bi aksilik olmazsa ssk dan 3 yıl sonra emekli olacam. sorum şu: şu anda asgari ücretten yatırıyorum pirimi, eğer piriimi iki kat fazlasını yatırsam emekli maaşımda değişiklik olur mu? yani fazla pirim ödemek emekli maaşını artırır mı?

herkesi aydınlattığınız için teşekkürler

Arkadasım tabiki etkiler toplam primin ve son yıllarda aldığın maaş çok önemli hatta elinden geliyorsa tavan yatır tabiki etkili olur

son 3,5 yıl çok etkili arkadaşım yüksek prim ödeyerek emekli maaşının yüksek olmasına katkıda bulunabilirsin

Son 3.5 yıl dıye bırsey yok 2000 e kadar ayrı 2000-2008 arası ayrı 2008 sonrası ayrı katsayılarla carpılıyor emeklilikte.

hocam ben net olarak bişi anlamadım biraz daha net aydınlatırmısınız?

Evet, 3 yıl yüksekten prim yatırmak emekli maaşını olumlu yönde etkiler.

Bugüne kadar asgari ücretten yatırdığım primlerimi yükseltsem emekli maaşım..?

iyi günler..1976 doğumluyum,işe giriş:şubat 1995,%43 işitme engelliyim vergi indirimim var yaklaşık 3100 prim var halen ssk devam ediyor.

sorum şu:bugüne kadar asgari ücretten yattı primlerim,bundan sonra asgari ücretin 2 yada 3 katı fazlasından yatırsam emekli maaşında farkedermi?

herkesi aydınlattığınız için teşekkürler...

Tabii farkeder.. Ama maaşta dişe dokunur bir iyileşme için en az 5 sene gibi bir süre yatırman lazım, öle bir iki sene pek etki etmez.... Buarada bende işitme engelliyim.

serkan abi benim şu an 3 sene gibi bi zamanım kaldı,şu an asgari ücretten yatırıyom yani bundaan sonra 2 kat fazlasını yatırmana gerek yokmu diyosun? mesela şu an asgari ücretten emekli olsam 650 aldım diyelim,2 kat fazla prim ödesem yaklaşık ne kadar farkeder?teşekkürler

3 sene gibi bir sürenin çok fazla bir faydası olacağını sanmıyorum. şu anda senin gibi emekli olanlar (asgari ücretten) yaklaşık olarak ek ödenek dahil 630 tl civarı almaktadırlar, sen 3 sene 2 katı ödemiş olsan tahminim şu anda 700 - 750 tl civarı alırsın gibi geliyor bana, ama tamamen tahmin usulu söylüyorum bunu.

bu maaşa aklım ermedi((((

herkese selamlar, beklenen gün nihayet geldi derken e-devlet ten emekli ödeme bilgilerine girince beynim döndü,ssk'dan emekli oldum ama daha maaş almadım 2204 gün ssk(63.467.57)kazanç,1800gün'de bağkurum var.emekli ödeme bilgilerine girince net aylık tutarı:1295.56, aylık tutarı:692.08, ek ödeme tutarı:49.82 yazıyor aylık bilgisinde 692.08 çıkıyor bunun hangisi maaş? eğer benim maaşım 692 tl ise benim ssk primlerimi yüksekten yatırmamın ne esprisi kaldı anlayamadım???

İşin içine bağkur primleri girince emekli maaşı çok düşük oluyor. 740 TL gibi bir aylık bağlanmış size... Dİlerseniz itiraz dilekçesi yazıp, yeniden hesaplanmasını isteyebilirsiniz

net aylık tutarı ne oluyor acaba?

sizce bağkur primlerimi de hesaplamışlarmıdır?

Tüm primleri değerlendirmişlerdir tabii.

Ney aylık tutar dediği, birikenle vs. bu ay alacağınız toplam miktar demek.

Üst Alt