Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Daha önce 1 protez yaptırdım bunu kurumun ödemesi gerekirken fatura adımıza çevrildi ve parasını biz ödüyoruz..Yeni protez yaptırmak istiyorum sgk karşılarmı.
ben senin yerinde olsam 170 arar durumu açıkca anlatır ona göre yararlanıp yararlanamdığımı sorardım.eğer net bilgi almazsan form açıp 3 gün sonra arayıp cevabı alıyormuşuz de açarlar.açtırırsın formunu yararlanabilirrsin dediklerinde elinde yazılı kaydın da olur bir sıkıntı olduğunda form nosunu ile dava ise dava şikayetse şikayet edersin.
Ama şöyle bişey var ben sgk dan bişey almadım yani parasını sgk ödemedi bi kurumun adınaydı fatura çünkü babam orda çalışıyodu fakat bu borç ödenmeyince kurum tarafından adımıza çevrildi fatura yani protezin parasını biz ödemiş olduk o zaman sgk dan değilde kurumdan ödeniyodu bu ödemeler.. kısacası sgk dan hiç bişey çıkmadı benden çıktı müstehaklık hakkımıda sigorta günüm dolmadığı için öğrenemedim bi önbilgi almak istedim
Katılım payını biliyorum %20 sini biz ödüyoruz ama sorduğum farklı bi konu içinde bulundğum durumda sgk dan protez almaya hakkım varmıdır bunu öğrenmek istiyorum yinede sağolasın selçuk kardeş.
bir önceki protezin faturasını cebinizden ödediğiniz için bu kayıtlar sgk yok buda demek oluyorki eğer şu an sigortalı çalıştığınızı yazmışssınız ve buda demek oluyorki yeni alacağınız protezi sgk karşılar ve 5 yıl kullanmanız gerekir. Küçük bir not vereyim eğer kullanım süre zarfında tamiri mümkün olmayan bir durum söz konusu olursa protezinizde hastaneden alacağınız heyet raporuyla 5 yılı beklemeden tekrar protez yaptırabilirsiniz bunuda sgk karşılar. %20 olayına gelirsek yaptıracağınız firma yada firmalarla konuş %20'nin anlaşarak ya hiç verme yada yarısını öde sürekli gittiğin bir firma varsa bu konuda sana bir ikram yapacaklarını düşünüyorum.
Evet yaptıracağım firmayla konuştum ve bu rakamın yarısı yani %10 unu ben ödeyeceğim bu konuda anlayışlı davrandı saolsun medikalcim.. İnşallah dediğiniz gibi olur ve protezimi biran önce yaptırırım.....
DİLBESTE ; Kol protezleri hakkında bi bilgim yok ama maliyeti yüksek olan protezlerde kar oranı fazla olduğu için medikalciler 600 veya 800 tl'nin üzerine düşmüyor o şekilde ödemezsin yani.