Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK rapor oranımı düşürdü, emekli etmedi! Dava açtım..?

cengiz unlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim izmir eğitim araştırma devlet hastanesinden 2001 yılından yüzde 40 raporum var 1991 yılında sıgortalı olarak işe başlamıştım

2008 yılında günüm yılım dolduğunda sigortaya dosyamı hazırladım ve bana raporumu kabul etmeyip seni tekrar biz hastaneye göndericez dediler ve gönderdikleri hastane yüzde 40 rapor verdi engelim sağ el baş parmak tamamen ampute işaret parmak sabit işlevi yok orta parmak tamamen ampute yüzük veserçe parmak güç kaybı var. verilen yüzde kırk raporumu ankara 4 puan düşürmüş ve emekli olamassın dediler .bizde dava açtık gönderdiğiniz hastane yüzde 40 verdi neye dayanarak düşürdünüz diye .

mahkeme beni adli tıpa gönderdi ve yüzde 43 rapor verdi kazandık ama ssk temize verdi sonuç adli tıp yetersiz olduğu görüldü ve ssk hastanesine sev edildim ordanda yüzde 39 çıktı şimdi biz temize verdik danıştayda bekliyorum

yıl oldu 2018 ya 10 senedir bekliyorum durum ne olabilir yapabileceğim başka birşey varmı

cengiz unlu

vergi indirim hakkı elde etmiş miydiniz? Bu hakkı elde etmeden emeklilik için doğrudan sgk'ya mı başvurdunuz? Karışık bir durum var sanki...

öncelikle geçmiş olsun sanırım sizin 4a SGK çalışan değil
4b bağkurdanmı emekliliğe baş vurdunuz?
SGK sizi Bağkur'lular emeklilik için 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre:
hastaneye sevk etti sanırım doğrumu

Son düzenleme:
cengiz kardesim malesef bekleme olumlu olmuyor..bende ortapedik engelliyim eskü sürekli 40 olan raporum emekli olmak için yenilettim hastanede 32 düşürüldü..vegi mahkemeseni başvurdum olumsuz karar cıktı..malesef bi düzen bi yasa cıkmadıkça bizler hep boyle magdur kalmaya devam edecegiz

almamıştım

mahkeme durumu nasıl ilerledi neler oldu anlatabilirmisiniz

cengiz unlu

4a'dan emekli olmak için önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmiş olmalısınız. Bu olmadan emeklilik için doğrudan sgk'ya başvuru yapamazsınız. Sizden bu bağlamda başvuru almaları da usulen yanlıştır. Bu davayı kazanmanız imkansız. Raporunuz %50 bile çıksa sgk sizi emekli etmez/edemez.

Yeni rapor alıp defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz önce. Sonra ona istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

mahkeme nasıl olurda bunu görmüyo anlamış değilim 10 yıldır süren dava boşunamı geçti acaba

merhabalar ben başımdan geçeni anlatayım

sağ elimde sadece yüzük ve serçe parmağım var silah patlaması sonucu yüzde 40 raporum var. 1991 yılında iş bulma kurumundan işe başladım

2008 yılında sigortaya emeklilik için müracat ettim yılım günüm tamam fakat raporumu kabul etmeyip beni tekrar hastaneye sevk ettiler ve sevk ettikleri hastaneden yüzde 40 rapor verildi. fakat emeklilik beklerken sskda gelen mektup yüzde 36 ile emekli olamadınız sebeb ise aldığım yüzde kırk rapor ankaraya gönderilmiş baş tabiplik 4 puan düşürmüş

bizde dava açtık neye dayanarak düşürüldü diye mahkemede haber geldi 1 yıl sonra adli tıpa sevki gittim adli tıpa yüzde 43 vermişler davayı kazandık dedi avukat fakat ssk temize vermiş

temizden gelen sonuç adli tıp yetersiz olduğu görüldüğü ssk hastanesine gönderilmesine karaş ve ordanda yüzde 39 rapor geldi biz kaybettik

şimdi ben temize verdim bekliyorum sonuç ne olur ve bundan sonra ne yapmalıyım

@cengiz unlu

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emeklilikleri ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek kişilerin emekli olabilmek için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmiş olmamaları ön şarttır. Bu hak olmadan isterseniz %59 oranlı raporunuz olsun emekli olamazsınız.

SGK'dakiler daha en baştan başvurunuzu bu gerekçeyle reddetmeliydi.

çalıştığın işyeri seni vergi indirmi için vergi dairesine sevk etsin .vergi dairesi seni hast .sevk edecek ordan alacan oranı hastane maliye sağlığa gönderiyor ..oran sana 1 yada iki aya sonuç geliyor..bak buraya iyi dikkat et ..eger maliye yada hastane raporunu düşük vermişse.sana gelen red yazıyı olumsuz yazı direk.vergi mahkemesine dava acıyosun..herşeyi güzelce yaz.avukat filan tutma sahsi başvur.160 lira harc bedeli oducen.dava iki ayda sonuçlanıyo.maliyeden red yazın geldiği anda dava ac. mutlaka kazanırsın

bizim facede bu konularda gurubumuz var.. adı : vergi indirmi mağduru engelli işçiler

cengiz unlu

Selo'nun yazdığı gibi, çalışan statüsünde sigortalıyken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden vergi indirimi hakkı elde ederseniz erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Selo kardeşim cengiz ben ben mahkemeden sonuç beklerken tekrar hastaneye heyete girsem ne olur

danıştay dava dosyama baktım karar aşamasında yazıyo ne demek süreç varmı

çok teşekkür ederim selo kardeşim tecrübelerini bizimle paylaştığın için insanlar bu sayede çok şeyi bilinçli ve kolay halledebiliyor

değerli bilgilerinize teşekkür ederim biraz geç oldu ama anca kendime geldim geç olsun güç olmasın çok teşekkürler oturanboğa

Üst Alt