Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK rapor oranımı düşürdü. İtiraz ettim..?

Braderd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 2005 senesinde hastaneden %60 oranında rapor aldım, raporu SGK'ya gönderdim, fakat onlar rapor oranını %50'ye düşürdüler, oranı eğer %60 yaparsam emeklilik tarihim geriye geldiği için SGK'ya bu oranın tekrar %60'a çıkması için itiraz edebilir miyim? Hastalığım şu an ilerledi, itiraz için ne yapmam lazım? Teşekkürler.

il saglik mudurlugune gidip bu rapora itiraz da edebilirsiniz.2.yol bence daha dogru olur hastaligim ilerledi degip yine ayni hastahaneden rapor basvurusu yapin...(raporu sgk gonderdim diyorsunuz orasi ankara merkez saglik yuksek kurulu olsa gerek..vergi indirimi icin basvurmussunuz)

Evet vergi indirimi için Ankara'ya göndermiştik, o zaman %60 oranında yeni bir rapor alıp, tekrar SGK'ya göndermek en iyi seçenek gibi.

Braderd

SGK'ya mı Maliye'ye mi göndermiştiniz raporu?

Malulen emeklilik için mi başvurmuştunuz, erken Yaşlılık emekliliği için mi? Bağkur mu ssk mı?

Braderd

Eğer ssk (4a) statüsünde emeklilikten bahsediyorsak, bu durumda emeklilik için önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz gerek. Doğrudan SGK'ya başvurursanız işlemi malulen emeklilik için değerlendirirler ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybınız olmadığı gerekçesiyle başvurunuza olumsuz yanıt verirler.

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Üst Alt