Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Silikon Liner Pin Sistemli sağ diz altı protezi ödüyor mu? Ödüyorsa ne kadar?

balmandol

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar SSK yeni adıyla SGK Silikon Liner Pin Sistemli sağ diz altı protezi ödüyor mu? bilgilendirirseniz sevinirim

.Ben Sivas'ta kalıyorum. Sivas SGK'ya sordum, ödemeyiz dediler. Modüler sistem yazdıracakmışız. eğer pin sistemli istiyorsak fiat farkını kendimiz karşılayacakmışız. Var mı böyle bişey?

Aydınlatırsanız sevinirim..

Selamlar..saygılar.

Selam

Efendim cevap için tşk ederim..Ama şöyle bi sorun var...
Bu sistemi sivas ben ödemem diyor.Eski tip modüler yazdıracaksın farkını sen ödeyeceksin dediler bana 23/03/2009 günü Sivas SGK ile görüşmemde..Eğer Sivas ili dışında sizin bildiğiniz bi yerde ödeme yapılıyorsa gerekirse oraya gideyim.
Şimdiden tşk ederim..saolun

sn balmandol eğerki ampute nedeniniz iş kazası,gazi vs giibi durumlar yoksa hiç bir bölgede silikon laynır sistemi ödemez.

mevlanauysal neye dayanarak bu denli net konusabiliyorsun ... her seferinde yanlis bilgi yansitiyorsun forumlara ... lütfen,emin olmadan yazma ... rica ederim,yanlis yönlendirme ...

sgk nin kisiye silikon liner ödemesi icin,rahatsizligin nasil olduguyla ilgilenmez ... doktorun hastaya uygun görüp bunu belirtmesi halinde sgk ödeme yapar ... rahatsizlik seker hastaligi,damar tikanikligi,trafik kazasi,gazi vesaire olsun bu konuda ayirim yapilamaz ...
örnegin;az cok bilirsiniz ampüte oluslar cogunlukla seker rahatsizligi ya da damar tikanikligi olanlarda olur ... hassas olan cilt,en ufak bir kizarmada bazen uzun süre gecmeyen bi yaraya dönüsebiliyor ... kiside bu gibi durumlara yol acmamak icin,cogunlukla silikon liner kullanmasi uygun görülür ... ve sgk tarafinda ödemesi de alinir ...

bak sizinle burda bunun tartışmasını yapmak istemiyorum.benim bunda herhangi bir çıkarım söz konusu yok.ben senin gibi sadeece bir yerde değil türkiye genelindeki sistemi yakından takip etmekteyim.
arkadaşımız bağlı olduğu kuruma gider ve sorar bakalım ne deyecek görelim.ya bu işi sen bilmiyorsun yada ben.
o aaa diye verdiğin kod emekli sandığı protokol kodudur.artık normal amputelerde ne olursa olsun silikon laynırları işkazası,belli kısım gaziler dışında kimseye ödeme yapmaz.

geçen seferde söylemiştim bana firmanı bulunduğun bölgeyi söyle dedim söylemedin ve beni burda yanlış yönlendirmekle itam ediyorsunuz.istersen bu konuyu ver numaranı orda konuşalım.

sen bana tahsil ettiğin bir faturayı buraya koyda ben bir görüyüm.

mevlanauysal,

- cikar konusunu belirtmek anlamasiz olmus ...
- bir seyleri bildigini / takip ettigini sanmiyorum ...
- önceden sivas,bu konuyu dogrulamak amaciyla gerekenleri belirtmisti ...
- sana benim yerimi, firmami, telefonumu vermenin geregi yok ... kimse de bilmez ... amacim sadece yardimci olabilmek arkadaslara ...
- sana daha fazla ispat yapabilecegim ekstradan bi sey göremedim ...

Arkadaşlar söylemek istediklerim 2010 ortez protez listesi yayınlanıncaya kadar geçerli genel anlamda ssk merkezli bir sgk olgusu üzerinden hareket ediyor isek 2005 yılı nisan ayından itibaren ihale dönemi bittikten sonra Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerli olacak ssk, bağkur ve emekli sandığı ilgililerini içeren ortez ve protezleri'ortopedik gereksinmeleri kapsayan bütçe ödeme talimatı yayınlandı işimize gelsin veya gelmesin bu talimatta silikon linear sistem yok.Emekli sandığına ait özellikle gazileri kapsayan AAAA kodla başlayan listede var ve gaziler yaralanabilir,ayrıca son dönemde yapılan değişikliklerden sonra trafik sigortalarıda ödeme konusunda çıtayı yükseltti ayrıca iş kazalarında gazilere benzer uygulama var.Ancak inanna yı yanıltan zannediyorumki sgk izmir bölge müdürlüğünün 2009 yılında protez konusunda yaptığı çok sayda bütçe ödeme talimatı dışı yüksek ödeme var bu olsa gerek şimdi araştırılıyor.

Selam BALMANDOL;1998 Hacettepe Protez Ortez Mezunu bir teknikerim ve Ankara'da Akademi Ortopedi'de çalışıyorum.0312 310 96 67.Silikon Liner protez konusunda İNANNA haklı yeni resmi gazeteye göre kodu da var ve devlet ödüyo ve ayırım yapmıyo hastalarımızda ödeme konusunda hiçbir sıkıntı çıkmadı. Diğer arkadaş neye dayanarak ödemiyo diyor bilmiyorum.
Eskiden ödenmiyordu belki kastettiği odur.Tam takip etmiyo sanırım.
220400 Diz Altı Protezi-Silikon Liner Pin Sistemli (Bir Çift Silikon ile Birlikte verilir) 3000TL.
Bu yeni resmi gazetede geçen şekli.

O neye dayanarak konusuyo dedıgınız ınsan bundan 4 yıl once bana bır cıft slikon liner protez yaptı ve 2 yıl mahkeme ıle ugrastı devletle ve hala o paranın tamamını alabılmıs degıl bır kısmını alabıldı herkez yazıyo kafasına gore

Slm EDİPBALKAN;
Devlet yukarda da bahsettiğim gibi yeni yani son çıkan resmi gazete ile başaladı silikon liner protezi ödemeye.Size yapan arkadaş 4 yıl önce devletin ödemediği bir malzemenin parasını devlette nasıl tahsil etmeye çalıştı onu bilemiyorum.Teşrif edip iş yerimize gelirseniz şu an ödenmiş ve herhangi bir sorunu olmayan hastalarımızın faturalarını gösterebiliriz size.Gelmeden internetten bakarsanız resmi gazete ve fiyatlarına o da size fikir verir sanırım bu zor bişey değil.

Alamadınız demıyorum yenı kanundur alınmıstır alınıyordur ancak karsınızdakı ınsan bos bır ınsan degıl ondan bahsedıyorum ayrıca sanırım sızede ders veren yuksek makına muhendısı ilhan şahin beylede bırlıkte calısmıs bır arkadasımızdır kendısı pekı sıze bır soru tek el protez kullananlarada elektronık protezı verıyormu devlet?

myoelektrik protez

Slm edipbalkan;
Siteden dolayı sorunu biraz geç cevaplıyorum.Tek taraflı kol protezlerinde devlet kişi çalışan(devlet memuru) ise sadece sağ taraf için karşılıyor elekronik protezi.Diğer şekilde trafik kazası(trafik sigortası karşılıyo) ve gaziler dışında elektronik proteze ödemesi yok devletin normalde.Alan varsa ne şekilde alıyor napıyor onu da ben bilmiyorum.

Yok bızde alamıyoruz zaten sigorta emeklisiyim ben 2 ayak ve sağ el protezi kullanıyorum

Merhaba arkadaşlar 03-06-2010 tarihinden itibaren 220400 kod numarası ile sgk 2010 ortez protez listesinde yayınlanarak silikon liner pin sistemli protez ödemesi başladı, bedeli 3000.00 tl çalışandan % 20 emekliden % 10 katılım payı eksiltilerek ödeniyor ancak çokarılacak olan reçete ve raporun eğitim ve araştırma hastanesinden olması gerekiyor.

mrb ben silikon laynır protez yaptırdım ssk ödemedigini söyledi medikalci dogrumu ben ödedim bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar teşekkürler.....

slm bak kardeşim bunların hepsi hikaye devlet şu anda silikon liner protezleri ödüyor

http://www.kdh.gov.tr/pdf/sut_2010_17122010.pdf sayfa 125 te bu adreste resmı gazetede cıkan ısteler var sgk ya ait tüm hrsey bu lısteye göre sgk silikon liner sistemı karsılıyor ve 4bin lira ödüyor bu simdi yanlıs mı ssk lılar için gecerli degil mi ben silikon liner yaptırmayı düsünüyorm avantaj ve dezavantaj lrı nedir kullanıslımı vb. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurmu lütfen saygılar...

Ssk silikon liineri ödüyor sizin yaptırmış oldugunuz tarihte ki duruma göre inceleme yapınız bilmiyorum ne zaman yaptırdınız ve o zaman ödüyormu idi ama şu anda kesinlikle ödüyor hakkınızı arayın kimse para kapısı degil

Bak güzel kardeşim senin durumundaki bir insan normal yürümeli!. O paraya normal yürüyemessin :(
Link veriyorum izle ortopedicine söyle bakalım iyi bir ayak kaç para :confused: Bu sadece bir ayak daha bunun bir sürü parçası var, soketi var..
YouTube - 1C30 TRIAS OTTO BOCK
http://www.youtube.com/watch?v=U_qjCHFYvcE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LUDtmeqcKAw&feature=related :Tahmini 2000 - 3000 bin euro

Siz olun veya olmayın dava açıcam ! İsterim ki bütün uzvu olmayan arkadaşlar birlik olup hakkımızı arıyalım. Mücadeleyi hepbirlikte verelim. Üzmeyin beni...

arkadaaşlar kavga etmeyin 22 ocak 2012 de yeni tamimi yayınlandı ve ben daha yeni aldım diz üstü hemde isteyene medikalcimin protezcimin telini verebilirim şu an tüm evraklar eksiksiz yapldığında SGK.49.000 TL YE KADAR ÖDEME YAPIYOR

ARKADAŞLAR 22/01/2012 TARİHİNDE BİR TAMİM YAyınlandı ve şu an benim ödemem yeni yapıldı.sgk 49.000 tl ye kadar ödeme yapıyor hakkınızı arayın sgk.sivas ödemem diyorsa evrakınızı teslim edin ve hemen mahkemeye verin bakın nasıl ödüyorlar

Üst Alt