Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sıtesınde hızmet dokumunde sıgorta başlangıç tarihinde değişiklik oldu..?

Konular
13
Reaksiyonlar
28
Arkadaşlar herkeze merhaba son zamanlarda sgk nın sıtesıne gırepte hızmet dokumunu kontrol eden oldumu bugun

ıtıbarıyle kontrol ettıgımde bazı farklılıklar gozume takıldı bundan 2 ay once sısteme gırdıgımde ılk gırışteki ekranda

sıgortalılık surem 3,317 gorunmekteydı ve sigorta başlangıç tarıhım 18 yaşından sonra ilk işe giriş tarıhım olan 17,01,2006

olarak yazmaktaydı fakat bugun tekrar gırıp baktıgımda ise ilk işe giriş tarihim staj başlangıcım olan 17-09-2003 olarak

değişmiş o şekilde yazmakta ve sigortalılık suresı yerıne yazan metınde

toplam uzun vade gün sayısı ??? burdada sure belırtılen sure 2957 olarak gorunmekte

bu konuda bılgısı olan varmıdır yada bu sekılde degısıklıkle karsılasan baska arkadasımız varmı

Kardeşim bende dün farkettim, benim 1993 ilk işe başlama görünüyordu,şimdi staj dönemi olan 1987 olarak görünüyor.acaba yasada değişiklik yapılması için teklif verilmişti,acaba kabul edildimi,bilmiyorum araştırdım ama bulamadım.

bir işler dönüyor ama hadı hayırlısı :cool: yanlız sıgortalılık suresınde,de farklılık var onceden sıgortalılık surem 3,317 gun yazıyordu sımdı onun yerıne toplam uzun vade gün sayısı dıye bır sey yazıyor ve 2957 olarak yazmakta fakat detaylı hızmet dokumunden her yıl çalıştığım yılların sıgorta gununu toplayınca yıne 3,317 cıkıyor :confused::confused:

Yasa TBMM de kabul edildi ama daha CB tarafından onaylanmadı.
Onaylanıp resmi gazetede yayınlanınca staj sigortaları başlangıç olarak kabul edilebilecek.

arkadaşlar ssk da nerden bakıyorsunuz e devleten mi

Stajın sigorta süresinden sayılmasına dair ne yasalaşmayı bekleyen nede cumhurbaşkanının imzasını bekleyen bir kanun yok.
6552 sayılı kanun görüşülürken stajın sigorta süresinden sayılmasına dair teklif reddedilmiştir.
OturanBoğa konu hakkında daha önce buyazıyı yazmıştı.
Yanlışınız var arkadaşlar. Tersten giderek izah edeyim:

1- Bahsettiğiniz kanun 6552 sayılı kanun. (tbmm sayfasında yazar bu)

2- Bu kanuna bakın, staj dönemiyle ilgili hiç bir madde bulamazsınız: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6552.pdf

3- Yukarıda dediğim gibi, 6552 sayılı kanun mecliste görüşülürken bir milletvekili bu konuna ek madde teklifi vermiş, ama kabul edilmemiş. SOnrasında da bu 6552 sayılı kanun stajla ilgili madde olmaksızın KABUL edilmiş.

durum budur

6552 sayılı kanunun Komisyon raporunu https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem24/yil01/ss639.pdf linkinden görüntüleyebilirsiniz. Sayfa 419 un sonunda aynen şunlar yazmaktadır;
- 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen çıraklar ile meslek liselerinde okumakta iken
veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrencilerin çıraklık ve staj sürelerinin sigortalılık
başlangıcı olarak sayılmasına
Yönelik önergelerimiz AKP tarafından reddedilmiştir.
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı Tasarıya muhalefet ediyoruz.

valla neden değişti kesin bi açıklaması yok sanırım,

Üst Alt