Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Tahsise hazırlık dilekçesini elden mi vermeliyiz, online mı?

karaca11

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Emekliliğe (Tahsis) hazırlık dilekçesi vermek için SGK ya mı gitmek gerekiyor online verilebiliyor mu acaba? iyi günler..

Acil yardım emeklilik hakkında

Merhaba, emekliliğime 1 ay kaldı SGK ya gittim bir sorayım diye bana engelli çalışan olarak görünmüyorsunuz dediler, benim engelli olarak çalıştığım nasıl SGK görebilir? nasıl bir yol izlemem gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi günler

Ve4gi indirimi hakkınız var mı? Var ise o vergi indirimi evrağını şakkadanak yapıştırın SGK daki işbilmez şahsın suatına. Buyur gardaş diyin oluverdimi şimdi deyin.

evet 90 oranında maliye onaylı var o zaman sorun ortadan kalkar değil mi?

karaca11
işyerinize bu yazıyı göstermediyseniz ve işyeri vergi inidirimi uygulamıyorsa sgk nın suçu yok malesef zaten emeklilik basvurusunda tahsiste yazınızı ıstıyorlar

işyeri aldı zaten belgeyi maliyeden onaylı ve 15 yıldır indirimden yararlandım

İşyerinden çıkış bildirgenizi alın SGK ya vergi indirim belgenizin fotokopisi ile gidin orada emeklilik için müracaat edin, onlar vergi dairesi ile yazışırlar, vergi indiriminden yararlanıyorsunuz vergi dairesi yazı ile onlara dönüş yapar siz de tahsis belgesini verdiğiniz günü takibeden ay iti bariyle emekli olursunuz.

Engelli kadrosunda çalışıp çalışmadığınız SGK'yı ilgilendiren bir konu değil. Vergi dairesinde kayıtlı bir vergi indiriminizin olması yeterlidir. Başvuruda vergi indirimi belgesinin fotokopisini dosyaya eklersiniz.

Sayın Ufukalp merhaba, ben 2004 mayıs 21 de işe girdim, 90 oranda raporla vergi indirim belgem var,2 senedir çalışmıyorum, mayıs da emeklilik için müraat edicem, müracaat ederken tekrar işe girip sgk lı olarak müacaat etmeme gerek var mı? yoksa bu şekilde müracaat edebilirmiyim? sonuçta prim 4700 yeterli sadece yılı bekliyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi günler.

karaca11

Eğerki Vergi indiriminden emekli olacaksanız başvuru yapmadan önce bir yerde kendinizi en 10 gün sigortalı göstermeniz gerekiyor. Sigorta yaptırdıktan 2 yada 3 gün sonra başvuru yapabilirsiniz. Gereken evraklar
İşe giriş bildirgesi
Heyet raporu
2 adet resim
Kimlik fotokoposi
Ve vergi dairesinde doldurulan form

merhaba, sagolun cevap için, 2004 yılında işe girdim vergi indirim belgem var maliyeden 92 oranında onaylı 2009 yılından, günüm 4700, işe girmeden sgk ya emeklilk için müracaat edemiyor muyum? gereken şartları yerine getirdim değil mi sonuçta, sizin dediğiniz gibi bir yerde göstermem şart mı? süreç nasıl bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba şartlarım tutuyor ve vergi indirim belgem var ama çalışmıyorum şu an, emeklilik için dışardan başvurabilir miyim?

Sayın Ufukalp, merhaba, ben emekliliğe hazırlık dilekçesi verdim 2 ay olacak cevap gelmedi henüz, bu ayın 22 sinde emekliliğe başvurucam. Ben hazırlık dileçesninin cevabını beklemeden zaman gelince direk başvursam sorun olur mu? bana hazırlık dilekçesinin cevabını bekle derler mi? yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt