Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK takma diş ücretini karşılıyor mu?

karizmatik

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sgk engellilerin diş tedavi masrafların tamamını karşılıyormu bide çakma diş yapıyorlarmı bilenler cevap verirse sevinirim:confused:

sgk karşılıyor ancak özürlü olanda olmayan farketmiyor.katkı payı alıyorlar.yani paralı

evet aslında %40 üzeri engellilerde dışarıda yaptırabiliyorlar ama devlet hastanelerinde bununda onünü tıkamışlar fazla bir esneklik yok. sevk alman lazım yoksa başka türlü her hangi bir karşılama yok, sevksiz gidildiği zamanda cepten karşılarsınız.
sevk almayada kalktığın zaman aynen ifadeleri siz hastanemize gidip gelelebilen durumdasın burda tedaviniz yapılıyor yapamadıklarımızı dışarıya sevk yapıyoruz.

Oda Yönetimi bildirdi::
SGK'nın 07.09.2009 da yayınladığı 2009/110 sayılı genelgesinde belirttiği üzere % 40 ve üzeri sürekli engelliliği olan kişiler, direkt (SEVKSİZ) olarak serbest dişhekimine gidebileceklerdir. Uygulanacak tedaviler ve bu tedaviler için gerekli olan evraklar ve dikkat edilecek hususlar aşağıdaki belirtilen şekildedir. Uygulanacak tedavilerin ödemeleri TDB ASGARİ FİYAT LİSTESİ üzerinden yapılacaktır.

BEN BURANIN YALANCISIYIM: SGK’NIN ENGELLİ VATANDAŞLARIN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEDAVİLERİ İLE İLGİLİ GENELGESİ

yakın zamanda sürekli engelli olup protez yaptırıp parasını alan varsa buraya yazssın
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=3][FONT=TimesNewRoman][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

ben diş yaptırıyorum özelde bir kuruş vermiyecem bilginize sevk aldım yaptırıyorum

direkt (SEVKSİZ) olarak serbest dişhekimine gidebileceklerdir

SGK'nın 07.09.2009 da yayınladığı 2009/110 sayılı genelgesinde belirttiği üzere % 40 ve üzeri sürekli engelliliği olan kişiler, direkt (SEVKSİZ) olarak serbest dişhekimine gidebileceklerdir.
cümle açık ve net.mahkeme yolu açık.
yönergelerini uygulayacakla işlerini bilmiyorlarsa birileri öğretmeli .ben şimdi dilekçemi yazıyorum.cevabı bildiririm.
bu şekilde tedavi olan varsa bildirsin.

ben mayıs 2011 de sevkle özelde bakıldım.Yani ben bakıldığım da sevk şartı istiyorlardı

Üst Alt