Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK tedavi amaçlı Botox ücretini karşılıyor mu?

thiokol

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.

SGK tedavi amaçlı Botox ücretini karşılıyor mu? bunu nasıl öğrenebilirim? SGK'nın bununla ilgili mevzuatını nereden öğrenebilirim?

Bana geçen yıl levator ani sendromu teşhisi koydular.Bilmeyenleriniz için, bu sendrom pelvik kaslarının aşırı ve istemsiz kasılması şeklinde oluyor.Buda şiddetli ağrıya ve kabızlığa neden oluyor.

Daha önce 2 kez anal fissür ve LIS amliyatı oldum.Şikayetlerin geçmeyince geçen yıl Ankarada özel bir hastanede levator kaslarına botox enjeksiyonu yaptılar.Faydasını gördüm,fakat tedavi çok pahalı 1300 tl para vermiştim.

Şimdi tekrar yaptırmam gerekiyor. SGK'dan vereceğim paranın tamamını veya en azından ilaç parasını geri alabilir miyim? Bunun için ne yapmam gerekiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum...

Tşk.

yeğenim ve arkadaşım doktor raporu cıkarttıgın zaman botox iynesini hiç bir ücret ödeme den alıyorlardı devlet hastanesinde yazdırdıgınız zaman hiç birşekilde para ödemez siniz özeli bilemiyorum

benim eşimde botox iğnesi kullandı izmir atatürk neğitim araştırmada rapor çıkarıyor doktorlar ve bir ücret ödemedik bu arada sana geçmiş olsun rabbim yardımcın olsun

Tekrar Selam,

Botox'u hangi hastalık için uygulandı.İstanbulda hangi devlet hastanesinde botox yaptırabilirim? Nasıl başlamalşıyım?

Benim doktorum Ankarada profesör.Ben ise istanbulda yaşıyorum.Daha önceki ameliaylarımı özel hastanede olmuştum.O zamanlar özel sağlık sigortam vardı ameliyat masraflarını karşıladılar.Botox uygulamasını da özelde oldum.Doktor devletle çalışmıyor.Ben şimdi özelde yaptırsam örnek olarak veriyorum;500 uygulama 500'de ilaç parası tutsa doktordan alacağım raporla ssk'dan parayı geri alabilir miyim?

Allah hepimize şifa versin.

[-]Mesaneye uygulandığında SGK'nın ödeme yaptığına dair bir üyemiz güncel bir bilgi paylaşmıştı geçen gün.[/-]

Yukarıda verdiğim bilgi yanlışmış. SGK'nın ödeme yaptığına dair güncel bilgim yok.

thikol benim yegen fizik tedavide bacak kasları için doktor vermişti cerahpaşada capada iğneleri raporla üçretsiz dışardan alıp randevu ile aynı uzmandoktorlar yapıyorlar dı gecen seneye kadar özel hastanelerden bilgim yok özeller hemdevleti hem vatandaşı yolmakla meşguller özelde hizmet mükemmel fakat soyguncular muhakkak biyerden bi fatura çıkarırlar!

Oturanboga asiri aktif mesanesi olupta botoks yaptirip faydasini goremeyen varmi

Reç.Yaz.Branş(lar)
:
Özel Uzmanlık Dalı

Branşlar;
Göz Hastalıkları
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (Ana Branş)
Nöroloji

Rapor
:
Sağlık Kurulu Raporu
10.03.2 - Distoniler,Hemifasyal Spazm(G24.1- G24.9)(G51.3)
10.11 - Spastisite(G11.4)(G81.1)(G82.1)(G82.4)
20.12 - Göz adalesi fonksiyon felçleri bozuklukları veya Blefarospazm (Botilismus toksini Tip A için...
10.03.3 - Blefarospazm(G24.5)

Rap.Yaz.Branş(lar)
:
Özel Uzmanlık Dalı
(Kural VE ile uygulanır)
Branşlar;
Nöroloji

Tesis Türü (Rapor)
:
SAĞLIK BAKANLIĞI - 3. BASAMAK SAĞLIK TESİSLERİ
TSK - 3. BASAMAK SAĞLIK TESİSLERİ
ÜNİVERSİTE 3. BASAMAK SAĞLIK TESİSLERİ
KİT,BELEDİYE VE BAKANLIK - 3. BAS. SAĞLIK TES.
VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TESİSLERİ

+serebral palsy
+ilgili endikasyonda göz hastalıkları uzmanı

mrb

2010 yılında ankarada ibni sina hastanesinde mesane büyütmek icin botox kullanılmıstı o zaman 300ml botoxu bıraz zahmetlı olsada uzun prosedurler sonucunda hıc bır ucret ödemeden almıstım

Üst Alt