Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK teknolojik protez ödemelerini sadece gaziler için yapıyor..?

senfoni

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm!ben diz üstü protez kullanıyorum.Malum protez ödemeleri ile ilgili sorun var ezelden beri. Devlet 15- yıl öncesinin protezinin ödemesini yapıyor sadece.Bugün protez yaptırdığım firma ile görüştüm.1-2 hafta öncesine kadar SGK yeni teknolojik protezlerin ödemesini herkes için yapmaya başlayacak iken son dakikada bunu eski haline getirip sadece gaziler için ödeme yapılacak şekilde değiştirmiş.Bunu duyunca çok üzüldüm.Bu adaletsizlikten başka birşey değil.Biz de hayatın içindeyiz,çalışıyoruz.çok daha kaliteli hayat yaşamak bizim de hakkımız.Yeni protezler pahalı ve ben ve benim durumumdaki insanların bunu ödemesi imkansız.bu konuda zaman geçmeden birşeyler yapılmalı.sesimizi duyurmalıyız.sizden ricam bununla ilgili mail atacağımız kurumlar ve adreslerini belitmeniz. dayanışma olursa sorun çözülür sadece.yardımcı olursanız sevinirim.

aynı durumdan müzdaribim bnde...
çözüm birilerine ulasmaksa aynı yoldan gtmeliyz..
ne yapılablnr?

Arkadaşlar acizane fikrimi söylemek istiyorum , bu konuda sadece tc vatandaşlığının eşitlik hakkını baz alarak, bu işe gönül veren işinin ehli bir hukukçu ile yola çıkılır ise sonuç alınabileceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar bişey sorcaktım , dizaltı protez kullanıyorum 3 senedir devletten 1328 lira parasını almıştım ozaman fakat kendime silkonlu protez yaptırdım farkını kendim ödemiştim, şimdi tekrar protez yaptırmak istiyorum silikon ve soket bunun ödemesini devlet yapıyormu ,bilen arkadaşlar bilgi verirseniz çok sevinirim tşkler

Birde devlet protez ödemelerini kaç yılda bir veriyor ,

Merhaba ozzan 35 2010 ortez protez listesinde silikon linear sınıfı protez 150 sıra numarası ve sut kodu 215.000 olarak yer aldı , liste bedeli ise 4000 tl ancak liste yayınlanmasına rağmen uygulama henüz başlamadı.

protez ödemeleri

Arkadaşlar uygulanması için stard verilen sgk'nin 2010 ortez protez listesi ödeme rakkamları büyük ölçüde düşürülerek açıklandı ve maalesef berbat bir uygulama başlatıldı
diz altı modüler protezin bedeli (2010 Nisan ayında açıklanan 01.05.2010 tarihinden itibaren uygulanacak denen listedeki rakam 2000.00 tl idi) şu an 1660.00 tl oldu
bu kişi çalışan ise % 20 eksilterek ödüyor
sonuç 1328.00 tl .

Diz üstü modüler protezde ise önce açıklanan miktar 3500.00 tl idi. şimdi uyguladıkları miktar ise 2676.00 tl % 20 eksilterek sonuç 2141.00 tl. oldu

gelişen teknolojik yeniliklerden bizlerin faydalanmayı bir kenara bırakın gerileme söz konusu. Çalıştığımız süre içinde bizlerden kesilmiş olan sağlık pirimleri bunun için kesilmiyormuydu şimdi ise karşılığını alamıyoruz. Diğer ülkelerde harmony protezleri vb sigorta kurumları öderken (Almanya örneğinde olduğu gibi saadece doktor'un uygun görmesi yetiyor) bizlerde ise maalesef böyle değil.

Uzun yürüme cihazlarında ise durum çok daha içler acısı 2 ay önce 1800.00 tl olarak açıklanan ödeme ise 965.00 tl ye çekildi % 20 katılım payını düşersek 772.00 tl aktif kullanıcı için 2 ay ömrü olan bir yürüme cihazı yapılabilir ancak (2005 -2008 tarihleri arasında 1247.00tl +% 8 kdv 1347.00 tl ödeniyordu).
Bu işlerin düzelebilmesi için bu kararları alanlarında bu durumda olması gerekiyor herhalde.

aynı kaderi paylaşan baş ka biriyim malesef devletimiz gazilere 130 000 tl ye kadar ödeme yapıyor fakat diğer kardeşlerimize 3000-4000 tl yi çok görüyor nasıl bir anlayış bilemiyorum

Üst Alt