Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK tekrar kontrol ya da emekliliğin iptal edilmesini ister mi?

fatih6868

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikler herkese iyi günler diliyorum

Benim öğrenmek istediğim 2015 yılında almış olduğum vergi indirim belgesi ile önmüzdeki ay emeklilik için başvuru yapacağım ancak son günlerde özelliklede burada diğer arkadaşlardan öğrenmiş olduğum emelilikten sonraki zamanda SGK'nın tekrar kontrol istediği yada emekliliği iptal ettiği yönünde bir çok arkadaşımız sıkıntı yaşamış

Benim öğrenmek istediğim ben başvurudan sonra emekli olup maaş alacağım nasip olursa daha sonra SGK benim tekrar kontrol için sevk edebilirmi ve eğerki rapor düşük olursa ödenen maaşları tekrar isteyebilirmi benim sağlık raporum yeni yönetmeliğe göre alında eylül 2013 yılında vergi indirim belgemde 2015 yılında alınmıştır bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim

Şikayet,yolsuzluk veya usülsüzlük olmadığı sürece,vergi indirimiz sürekli ise SGK nın kontrol istemesi nadir oluşan bişeydir.

Ama yasaya göre SGK istediği zaman kontrol muayenesine tabi tutabilir. SGK kontrole çağıracakmı stresi yaşamaktansa,emekliliğinizin keyfini çıkarın.

Olacakla öleceğe çare yok sonuçta.

Elbette çok haklısınız ancak çekincem şu belli bir süre maaş alıp daha sonra olası bi sıkıntıda o maaşların tekrar geri istenebilmesi bunun düşüncesi açıkcası biraz insanı tedirgin ediyor

Aynen büyük bir suç ya da şikayet olmadığı sürece SGK kontrole çağırmaz.. Fakat Bir madde de SGK'nın istediği zaman kontrole çağırabileceği yazıyor.. Yani ben çağrılmam diye birşey yok. Her an çağırabiliyor SGK..

Eğer sahte rapor durumu yoksa,kontrol muayenesi sonucu emekliliğiniz iptal edilirse sizden aldığınız geçmiş maaşlarınız talep edilmez.

O zaman çok şükür sıkıntı yok raporu istanbul şişli etfal hast.almıştım aslında yeniden çağrılmak yada yeniden rapor almak sıkıntıda değil ancak raporu alıncaya kadar canımız çıkıyor günlerce uğraşıyoruz işte insana o çok zor geliyor

Yüz kızartıcı suçlar haricinde VERİLEN HAKLAR geri alınamaz kanunen.

Çok şükür hiç bir sıkıntılı durumumuz yok raporu dediğim gibi yeniden çıkarmakta sorun değil ama o uğraşı yokmuuu insanı bezdiriyor

kontrol olayı şüpheli rapor şikayet olduğu zaman o dönem emekli olmuş kişileri kontrole çagırabilir ancak bu durum pek sık görülen bir uygulama değil küçük bir ihtimal emekliliğinizin keyfine bakın

Çok teşekkürderim İnşallah darısı herkesin başına olsun

Benim anlamadığım Maliye Sağlık Kurulu vardı oranları düşürüyordu sonrasında artık kurulda rapor oranlarını direk onaylıyorlar düşürmeden.
Şimdi birde SGK çıktı doktorlar ve heyet rapor verip süreklidir dedikten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum doktordan mı daha iyi biliyor bu SGK ?
Adamın mesela bacağı yok ama her hastane kendine göre bir oran belirliyor kimi %40 üstü kimi %40 altına düşürüp insanları mağdur ediyor.!!

Üst Alt