Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk ücretsiz olarak ne gibi ürünler veriyor. Bunları nereden ögrenebiliriz?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
​sgk nın karsıladıgı mesela hasta bezi yara bandı eldiiven veya akülü sandelye bu tarz ne gibi ürünler var bilgisi olan arkadaslar paylasırsanız sevinirim iyi günler

hasta bezi
sonda (günde 6 adet)
akülü sandalye (2500 tl)
manuel sandalye (500 - 1200 tl)
Eldiven vb. küçük sarfları kendinizin alması çok daha kolay olur.

İyi günler.abim rektum ca ameliyat oldu.ameliyat sonrası kolostomisi var.ayrıca ameliyattan sonra devamlı idrar kaçırıyordu.nörojenik mesane tanısı koydular.tak yapılıyor.normal hasta alt beZinin hiçbir faydası olmadı .birisi emici külot önerdi.onu kullanıyoruz.ancak o da 8 tanesi 20 lira.günde 4 kez kullanıyor.pahalıya geliyor.öneriniz nvar mı acaba

Barış bey ben canbebenin kilot şeklinde olan hasta bezini kullanıyorum evden dişarı çıktığımda cok rahat yanlarındanda yırtıp çıkarabiliyorsunuz rapor çıkarıp devlet ödüyor cebinizden para çıkmıyor tavsiye ederim.gecmiş olsun

Cevabınız için çok teşekkür ederim .çok sagolun.tam olarak marka adı verirmisiniz.canbebe mi canped mi?raporu var.raporda hasta alt bezi diye geçiyor,medikalci adet başı sgk 0,65 gibi bir rakam ödüyor fark ordan çıkıyor dedi.siz cebinizden para çıkmaz dediniz?

Barıs bey Özür dilerim canped adı.ben eczaneden alıyorum.eczane fatura duzenliyor biz faturayı sgk ya veriyoruz 1ay sonra parası hesabıma yatıyor bende eczaneye ödüyorum.1kurus dahi vermiyorum

iyi günler.abimin raporunda hasta alt bezi diye geçiyor.sizin raporda nasıl acaba?çünkü iki üç medikalciye sorduk hepside sgk nın adet başına 0.65 küsür gibi birşey ödediğini farkın bundan dolayı olduğunu söylüyorlar.Bizim kullandığımız emici külot (marka adıtena pant plus emici külot large 8 li) 1 pakette 8 det var.paketi 20 milyon .tanesi 2,5 milyona geliyor.medikalci sgk 0,65 küsürü ödüyor diyor.adet başı 1.9 tl gibi fark çıkıyor.sizin kullandığınız da mı emici külot ?teşekkürler.

bu konuda sgk den çok şikayetçiyim. ben şeker hastasıyım doktor bana günde 7 kez ölç diyor sgk olmaz 5 kez ölç diyor. ki aralarda kendimi kötü hissediyorum ölçüyorum bu rakam dahada çıkıyor.tabiki sgk nın verdiği ölçüm çubukları yetmiyor ve ayda 2 kutu daha parayla alıyorum buda 60 tl. ayrıca sgk her ölçüm çubuğunu da ödemiyor. iyi markalar daha pahalı bazı eczaneler kutu başı 17,5 tl fark alıyorreçeteli ve raporlu ilaçtan düşünün yani.neyse onuda geçtim. daha yeni hamileyim yaklaşık 4 haftalık ve şekerim yüksekken bebek risk altında. insülin pompası var onunla kontrol daha kolay dün aldım 5000 tl mecbur alıyosunuz yani. sgk hepsini ödemiyor.3000 falan geri ödeyecekmiş bununla da kalsa iyi bu pompanın 3 günde değişen rezervuarları var 3 ayda 450 tl de o. 300 geri gönderiyormuş. ne anladım ben bu işten ya nasıl karşılamaz sgk ya göre bunlar birer lüks galiba.hele aynı anda şekerde ölçen bir pompa var 7000 tl onu hiç ödemiyor. o zaman ben niye vergi veriyorum sana.düşündükçe gıcık oluyorum.herşeyi geriden takip ediyoruz. ben günde en az 7 kez parmaklarımı deliyorum şekerimi ölçmek için ama parmak delmeden ölçüm yapan alet var ve bunu da sgk ödemiyor:(

hacer demirbilek canped emici alıyorum demişsiniz (külotlu) ve üstüne 1 kuruş fark ödemediğinizi iddia etmişsiniz. Kısa bir hesapla raporda yazılan 240 adet 4*1 iki aylık reçete. Paketi 20,00 TL hesap edersek eğer 240 adet bez ise 30 paket yapar buda 600,00 TL gibi bir rakam çıkar. Sizin reçeteyi tam alıp üstüne para vermiyorum hissi barışş beye yanlış bilgi olur.

Barışş bey;
Kurum 170,00 TL ödeme yapar iki aylık hasta bezi için. Rapor da Hasta alt bezi diye geçer ama medikalcinizden veya eczanecinizden bunu külotlu olarak da temin edebilirsiniz.

Raporda ve reçetede yazıldığı kadarını alıp kurumdan bunun ödemesinin sadece dediğim gibi 170,00 TL'sini alırsınız.
Ya da Kurum ödediği kadarını alırsınız bu da 5 Paket 30'lu Hasta alt bezi veya 9 paket civarında külotlu alabilirsiniz. Gerisini malesef fark olarak ödersiniz.

Engin bey ben 12 paket alıyorum 170tl ödüyorum devlet karşılıyor.yanlışlık varsa özür dilerim sizden

Est. hacer hanım bende bilgilendirmek için üye oldum buraya. 12 paket emici bez alıyorsunuz ve 170 tl ödüyorsunuz çok iyi bir fiyata aldığınızı söyleyebilirim. İnternette bile en ucunuzu 17,95 e buldum. Anlayışınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.

medikal ile görüştüğümüzde yaklaşık 100 adet bez alıyoruz fakat faturada 240 tane yazalım daha karlı olursunuz diyorlar. Bu uygulamada bir usulsüzlük ve haksız kazanç yok mu?sonuçta devlet aldığımız kadarının adet başına ödemesini yapıyor. yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar ben bezi marketlerden alıyorum. Daha hesaplı.. 170 tllik bez alıyorum faturasını sgkya teslim ediyorum. Raporla birlikte eşimin adına ziraat Bankası hesabına yatıyor.

kolostomisi olana bez raporu cıkartmıyorlar.mesane olayının ilaçla tedavisi olduğu için onada rapor cıkartmıyorlar..bana böyle bilgi vermişlerdi..

Üst Alt