Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK ve Emekli Sandığı hizmet birleştirmesi ve emekliliği..?

april14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
2005 yılından beri Kamuda işçi olarak çalışıp (pirimler SSK'ya yatıyor) 2013 yılında Memur olarak atanan kişinin emekliliği 5434 sayılı kanuna göremi hesaplanacak yoksa 5510 sayılı kanuna göremi? Kamuda işçi olarak geçirdiği süreyi (2005-2013 yılları arası 9 senelik süreç) Memurluğa saydırma gibi bir hakkı var mı? Bu süreyi memur olarak çalışıyormuş gibi sayıyorlar mı?

Yani 2008 yılından önce kamuda çalıştığı için 5434 sayılı Kanuna göre emekli olması mümkün mü?

Ben de bunu bimer de sormuştum. Cevapta ise 2008 den sonra memur olduğumdan 5510 nolu kanuna tabi olduğum yazılıydı. Yani siz de 5510 sayılı kanuna göre emekli olacaksınız. Ancak eski ssk işçi sürelerinizi hizmet birleştirme ile emeklilik sürenizden düşebilirsiniz.

SGK çalışanı ÖMSS kazanırsa

Merhabalar,
SGKlı bir çalışanım SGKdan emeklilik şartlarım 4080 gün 18 yıl. Pirim ödeme günüm şu an itibari ilen 4750. 2017 Ekimde yılımıda doldurmuş olucam.

ÖMSS girip kazanır ve atanırsam emeklilik şartlarım ne olur. Eski hakkımı kaybedermiyim? SGK pirim ödeme ilk günü 20-10-1999'dur.

Memur emeklilik şartlarımı yerine getirdiğimde tekrar rapor alınacakmıdır?

Ssk prim günüz 2520 günün üstündeyse ssk'ya tabi olarak emekli olabilirsiniz..

Eğer elinizde ssk'lı çalışırken vergi indirimi almışsanız(Bunu tam olarak bilmesemde böyle bi uygulama var diye hatırlıyorum) ..Hizmet birleştirmesini kesinlikle şimdi yapmayın emeklilik dönemizni geldiğinizde yapmanız daha dogru olur...:D:rolleyes::rolleyes:

Elimde Vergi indirimi raporu var. Toplam ödenmiş pirim günüm 4750 yani bahsettiğiniz rakamın nerdeyse iki katı.
Emekliliğim gelince yapmakla şimdi yapmak arasında ne gibi fark var? Yani yapınca ne kaybederim? Bahsettiğiniz zaman yapınca ne kazanırım.

Engelli memur emekliliğinde tekrar rapor almalımıyım? Yoksa SGK daki gibi şartları yerine getirince direk emeklilik dilekçesi verip emekli ola bilirmiyim?

Üst Alt