Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK yetersiz günden emekli ettiyse sorumlu kim olur?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
slm benim bağkur dan 3505 günüm var 5510,25 maddeden ret karşılık 5510,28 karşılık itiraz dilekçeme karşılık ankara koca tepeden yüzde 71 onaylı malülen konturollü emekli oldum şimdi malülen olabilmeniz için 3960 gün bahsediliyor benimde 3505 günüm var şu anda 5 aydır maaş alıyorum 5 çi ayda fark ettim günümün 455 gün eksik olduğundan askerlik borçlanmada yapmadım sgk gerimi ister maaşı yoksa benim hatam değil oradaki personelin hatası personel şef müdür kimin imzası varsa onlar suçlu

pirim eksik olarak maaş alıyorum

[FONT=sans-serif]slm benim bağkur dan 3505 günüm var [/FONT]5510[FONT=sans-serif],25 maddeden ret karşılık [/FONT]5510[FONT=sans-serif],28 karşılık itiraz dilekçeme karşılık ankara koca tepeden yüzde 71 onaylı malülen konturollü emekli oldum şimdi malülen olabilmeniz için 3960 gün bahsediliyor benimde 3505 günüm var şu anda 5 aydır maaş alıyorum 5 çi ayda fark ettim günümün 455 gün eksik olduğundan askerlik borçlanmada yapmadım sgk gerimi ister maaşı yoksa benim hatam değil oradaki personelin hatası personel şef müdür kimin imzası varsa onlar suçlu[/FONT]

dogan3200,
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 oranında raporunuzun olması gerekli malulen emekli olmuş iseniz sıkıntı yok..

officer

sgk personeli diyor ki 5510,28 maddesinden malülen emekli diye bir şey yok diyor erken yaşlanma var diyor malülende alsan ankaradan onaylansa bile 10 yıl 1800 gün değil 15 yıl 3960 gün den emekilik olursun diyor acaba doğrumu

officer ben5510, 28 maddesinin 3 4 hasatalık toplamından malülen oldum malülen olan 1800 günmü yetiyor yoksa 3960 günmüü burada kafa karıştıran olay var..
sgk diyor ki 5510,28 maddeden ankaradan %70 malülen oran onaylansın sana emekli edebilmem için 15 yıl 3960 günün tamamla gel ama 10 yıl 1800 günden emekli edemem diyor mese burda işte 10yıl 1800 günden emekli edebilmem için 5510,25 maddeden tek hastalıkdan %70 getir sana 10 yıl 1800 günden emekli edereim diyor bende diyorum ki tek hastalık 5 hasatalık ne farkı var eyer malülen %60 gçtimi oran malül sayıılılırsan diyor ... vallahi anlamış değilim beni bu konuda aydınlatın tane tane kafama girsin saygılarımla

dogan3200,
Bunları diyene deki gezele :)
malulen emekli olma şartları 10 yıl 1800 gün ve %60 oranında rapordur. Sıkıyor ise emekliliğini iptal etsin. Velev ki etti aç davanı bak nasıl kazanıyorsunuz.

SGK her zaman yağ gibi suyun üzerine çıkar ve kendini kraldan çok kralcı ilan ederek sütten çıkmış ak kaşık gibi davranır. Ancak gerçekler hiçbir zaman öyle değildir. Bunu yaşayan bilir. Sizin durumunuza benzer bir durum benim arkadaşımın da başına gelmişti. Kendisi engelli bir kişiydi. SGK dab resmi yazısını aldı günleri vs herşeyi tamdı hesapta.. Bunu işyerine verdi ve emekli oldu. 2 yıl sonra kendisine SGK'dan yazı geldi. Yazıda PARDON YANLIŞ HESAPLAMIŞIZ EMEKLİLİĞİNİZ İPTAL EDİLDİ ... Buyur burdan yak. Arkadaşım 50000 yere dilekçe gönderdi SGK nuh dedi Peygamber demedi. O da mahkemeye başvurdu. Biraz uzun sürse de mahkemeyi kazandı. Şimdi ben de mahkemeye başvurmayı ciddi ciddi düşünüyorum.

Üst Alt