Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk yetim maaşım yatmadı. Neden olabilir?

atashnn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 Haziran tarihinde 18 Yaşına girdiğim için Yetim Maaş'ım kesildi halen Lise'de ögrenim gördümden dolayı gereken evrakları Ankaraya SGK kurumuna kargo ilen gönderdim işlemim onaylandı o sırada E-DEVLET'ten banka değişikliği yaptım mevcut olan PTT Bankasını İş Bankası olarak değiştirdim,normalde bugün toplu olarak 1.900TL para almam gerekiyordu ancak iki hesaba baktıgımda herhangi bir yatan ücret yok Ankara SGK'yı aradıgımda ücret İş Bankasına yatmış olması gerekiyor dedi ancak belirttiğim gibi herhangi bir ücret yatmamış acaba daha önceden bu konularda tecrübeli olan kişiler bilgilendirebilirmi,teşekkürler.

atashnn

Bankanın işgüzarlığıdır. Yarın hesaba geçecektir. Kartla denediğinizde göremezsen içeri gidip paranın peşine düş...

Teşekkür ederim internet bankacılığından baktım ancak yatmadı aslında bugün bankada işim vardı dedim böyle böyle ancak yatan birşey yok dedikleri için fazla üzerlerine düşmedim eğer yarın yatmazsa yarın tekrar gidip TC kimlik numaram ilen sorgulatma yapacağım sanırım en mantıklısı bu.

Birde size özelden bir şey sormak istiyordum ancak attıgım mesajlar gitmiyor..

@OturanBoğa
Paramı çektim normalde 1.900TL almam gerekir iken 1.230TL aldım staj yaptıgım halde çalışıyor diye sanıp maaşımı kesmişler (Daha önceden ögrenci belgesi ve gereken evrakları götürmemde bile) Tekrardan dilekçe yolladım kalan 700TL yide almak için,umarım alabilirim.

atashnn

Yapılan kesintinin sebebi müracaat tarihinden bağlanma süresi arasındaki geçen süre artık kaç ay ise o aylar için anne,kızkardeş ya da kız kardeşlerinizin maaşından yapılan kesinti ve bu kesinti kesilen diğer yetim maaşı alanlardan değil yeni maaş bağlananlardan alıdığı için kesinti sizden yapılmış. Ben 2200 tl alacak iken 1770 tl kesildi ve 400 küsur tl aldım. Kısaca dilekçe yazmanıza rağmen bahsettiğim şekilde cevap alacaksınız o 700 tlyi alamayacaksınız .Bundan sonrada kesinti yapılmadan normal yetim maaşı alacaksınız .

Sizin maaş kesildikten kaç ay sonra tekrar maaş için başvurdunuz. Eğer birkaç aylık süre varsa size gelir durumuna göre gsk çıkmış olabilir bunu e devletden bakın ya da bulunduğunuz il sgk müdürlüğüne başvurun yoksa böyle bir durum varsa ceza ödemesiyle karşı karşıya kalırsınız

Halen Lise'de ögrenim görüyorum Haziranda maaşımı alamadım Ağustos'ta başvurdum daha yeni açıldı ancak dediğim gibi kesinti yapmışlar bence kesinti olmaması lazımdı sonuçta halen ögrenimini sürdüren birisiyim..

Net Aylık Tutarı:1.231TL
Birikmiş Ödeme Tutarı:779TL

Ssk bırıkmış aylık

Arkadaşlar toplamda 5 Ay ücret almadım ve toplu olarak 1.900TL almam gerekir iken 1.231TL aldım ve E-Devletten baktığımda Birikmiş Aylık 756TL gözüküyor acaba ben bu ücreti alabilirmiyim.

Ssk paramı eksik verdi yardım!

Selamlar,toplamda tam 5 Ay Yetim maaşımı almadım ve toplu olarak 1.900TL almam gerekir iken bu ay 1.231TL aldım ve E-Devletten baktığımda Birikmiş Aylık 756TL gözüküyor acaba ben bu ücreti alabilirmiyim.

Üst Alt