Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK yol masraflarımı öder mi?

Uıess

Yeni Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, ben çocukluğumdan beri başka bir şehirdeki bir araştırma hastanesinde tedavi görmekteyim. Bu işlerle babam ilgilenirdi o yüzden bilgim yoktu. Şimdi hasta da olsa gücümüz yettiği kadar çalışmak ve hayatımızı idame etmek zorundayız.
Babam vefat ettikten sonra da kendi derdimizin peşinde koşmaktan öğrenemedik, araştırmadık geldik gittik.

Şimdi de artık şartlar çok farklı ben 2006-2008 yıllarından bahsediyorum. Araştırma hastanesinde bir çok polinikte görünmekteyim Bu poliniklere bazen ayda iki üç sefer ya da her ay gitmek durumunda kalıyorum. Randevu günleri, Kontrol,tahlil günleri ve ve şartlardan ötürü. Ne yapmam gerek nasıl yapmam gerek sorunsuz bir şekilde sevk işlemleri yaptırıp yol,sağlık vs. giderlerini talep edebilmek için? Buradaki şehir hastanelerinde doktorların sevkin yapmamasından korkuyorum. Ben muayene etmedi,
etmeden göndermem ya da gerek yok demelerinden korktuğum için

Bir de eski sevk belgelerine ulaşılabilir miyim babam rahmetli olsa da? Elimde bulunması için

Uıess

SGK'nın böyle bir uygulaması da yok, mevzuatta yeri de.

hozgul

Yani anlamadım. Alamaz mıyım? ya da yaptıramaz mıyım şehir hastanelerine

Uıess

Yol vb. ücret alamazsınız. Devletin hastanelerde her türlü tahlili yaptırabilirsiniz.

Uıess Muayene olduğunuz hastaneye dilekçe ile başvurabilirsiniz. ister ptt den iadeli taahhütlü yollarsınız. ister gider elden evrak kayıta giriş yaptırırsınız.

Yol ücreti talep etmeyin hiç bir kurum ödemez.

hozgul TahaAY

Anlamadım, ben mi anlatamadım. SGK veriliyor diyor. Nasıl ve ne yapmam lazım onu soruyorum?

Uıess allah kolaylık versin evet sgk dan yol parası alabiliyorsu ama biraz meşakatlı ve komik rakamlar.bulunduğun yerdeki hastanenin muayene olduğun bölüm doktoruna baş vuruyorsun gideceğin hastane sevki için bir form doldurup sana veriyorlar o formu tedavi olduğum üniverste hastane doktoruna onaylatıyorsun ve sgk ya dilekçe ile veriyorsun (dilekçe sgk dan veriyorlar doldurman için) yaklaşık bir ay sonra hesap numarana veya ptt ye yatırıyorlar....Ama bana sorarsan hiç uğraşma devlet hastanesinden sevk aldım 15 tl muayene ücreti yazmışlar sisteme ilaç alırken peşin ödedim gitiğim yer çanakkaleden bursa fakülte hastanesi 230km yol otobüs 40 tl git gel 80 tl ama koskoca sgk nın verdiği para 18 tl 20 krş bozdur bozdur harca en iyisi hiç uğraşmamak

Malüliyet icin sevk istemistim. Kağidin alt kısmında seyahet masraflarinin kurumca karsilanacaği yaziyordu. Malüliyet özelinde olabilir bu durum. Durumunuzu bilmiyorum ama matematiksel olarak herkese otomatik verilen bir hak olsa kurum maddi olarak çöker. Talep edebilirsiniz en fazla ret cevabi gelir.

hozgul Herkese ödemiyorlar Kurum doktoru yada hastanede ki doktor sevk yapacak ve arkadaş diyor ya işte gitme ne gereği var derler mi diye bence der. Arkadaşa da ödemezler tahminimce. Ödeseler de başka şehir diyor arkadaş km olarak ne kadar bilemiyoruz. 200 km diyelim en fazla ödeyeceği 13-14 lira olacak.

verdiğin dilekçeler Hastane ve Sgk arası git gel hiç uğraşmaya değmez.

Kurum öderken Damga vergisi felan da düşer onu eklemeyi unuttum. binde 9,48

TahaAY bey 230 km ye yatırdıkları para 18.20krş hastaneye sevk almaya gitiğinde 15 tl muayene ücreti işleniyor sisteme sana kalan 3.20krş yarın kontrole gideceğim bilet aldım 45tl sadece gidiş bileti verdikleri para çok komik

TahaAY

Evet, bütün bu bilgilere göre yol parası çok anlamlı değil.

a hmet Arkadaşımız durumu yaşamış zaten umarım Uıess arkadaşımızda konunun ehemmiyetini anlamıştır.

Üst Alt