Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Yüksek Sağlık Kuruluna başvurup sonucu çıkanlar oldu mu?

hasanusta3838

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
8
Sgk Yüksek sağlık kuruluna başvurup sonucu çıkanlar oldu mu ?

Yok valla 6 ay dir bekliyorum ara karar icinde gittik hastaneye bir turlu karar cikmiyor senesi dolsun diye bekliyolar heralde 😀

Kardeşim bağlı bulunduğun sgk yüksek sağlık kuruluna evraklarını,varsa ilaç raporlarını yapılan tahlil emar vs ne varsa onları ve sgk'nın kendi maddesi olan tek hastalıktan en az %40 yazan maddenin altını işaretleyerek yüksek sağlık kuruluna email yolu ile yolla,muhtemelen yüksek sağlık kurulu ara karar çıkarır ve seni tekrar hastaneye sevk eder.
E-mail'e, göndermiş olduğum belgelerimin dosyam kapsamında değerlendirilmesini rica ederim diye not düş.
Zira sgk yüksek sağlık kuruluna tüm belgeleri göndermiyor.
Ve yüksek sağlık kurulu'da o yönde karar veriyor.

@hasanusta3838,
hipertrofik kardiyomiyati kalp kapak ameliyatı bypass kalınlaşan kalp kaslarında inceltme ameliyatı hipertansiyon polikistik 3. evre kronik böbrek hastalığı 2024 yılı 10.ayda alınan yüzde 86 engel raporu

@fransaa12,
Benim Ara karar sonrası Red geldi ve Yüksek Sağlık kuruluna başvurdum. 3-4 ay sürer diye söyledikler. Kendim takip ederek 1 ay olmadan sonuç aldım. Onlar bile şaşırmıştı. 😊

@AKGÜN44,
2024 yılı 10. Ayda başvuru yapmadınız mı ?

Pekı sızı ara karar ıcın hastaneye gonderdıklerınde yaptırdığınız sonuclari sız mı gerı sgk ya goturuyorsunuz hastane mı sgk ya gönderiyor. Birde sen nasıl tek başına nerden takıp ettın oyle 🤔😀

@fransaa12,

Hastane medula sisteminden online SGK ya gönderiyor fakat başhekimliğin onayı olduktan sonra... Yani doktordan çıktıktan sonra başhekimliğe gidip onaylatmak gerekiyor. Yoksa bekler de bekler. 🫡
Dys ekranı kapalıydı ve 170 çağrı merkezinden de hiçbir şey gözükmüyordu. SGK yı aradım gözükmüyor dedi. Gittim başhekimlikten SGK da gözükmüyor onaylayın diye onaylattım. Aynı gün Sgk da gözüktüğünde de hemen Kurula girdi. Sonuç çıktığı günde hemen Yüksek Sağlık Kuruluna Başvuru yapmıştım.
Onlara kalsa 3-4 ay sürecekti. Hepsini 1 ay olmadan hallettim. Bayram da dahil.

[@hasanusta3838,

Tesekurler dostum
Pekı ara karardan ne kadar sonra red geldı

Hepsinin sonucunu öğrenmek 1 ay sürmemişti.
Sadece Yüksek Sağlık Kurulu biraz bekletti.

@hasanusta3838,
Son soru medula uzerinde sgk ya gittikten sonra benim tekrar sgk gidip yenıden basvuru yapmak bv bısey yapmam gerekiyor mu.

Dys ekranının kapanması olayını kafalarına göre at koşturmak istedikleri için yaptıklarını düşünüyorum SGK da iyi niyet diye bir olay yok ENGELLİLERE karşı

Üst Alt