Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan alacağım akülü sandalye 5 yıl sonra kuruma iade mi edilecek!?

hikos

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Emekli Sandığı mensubu olarak emekli oldum. %80 bedensel kaybımla akülü sandalye almak istiyorum. Ancak duyduğum kadarı ile akülü sandalye bedeli bana verildikten sonra aldığım bu araç beş yıl sonra "sgk"ya iade edilmek zorundaymış.
"SGK"da akülü sandalye ile ilgili kullanma yönetmeliği vs aramama rağmen bu konuda bir açıklama bulamadım. Bu nedenle aşağıda ki sorularıma yanıt verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim

1- sgk yardımı ile alacağım akülü sandalyeyi 5 yıl sonra iade edecek ve yerine yenisini mi alacağım?
2- Bu beş yıllık sürede ölürsem bu sandalye sgk ya iade edilecek mi?
3-konuyla ilgili diğer detaylar nelerdir?

İlginizi bekler tekrar teşekkürler ederim.

5 yıl sonra iade edilecek diye bir olay yok.Bu 5 yıl içinde herhangi bir sebepten dolayı
sandalyeyi kullanamıyacak durumda olursak
veya; sandalye sahibi engelli ölürse sandalye iade edilecek.
Sebebi ise şimdiye kadar yapılan istismarlar.
Alıp satmışlar geçmişte .onun önüne geçilmek için yapılmış

NOT: Herhalde yeni alacaklar bilgi edinmişlerdir.SGK 'nun elinde kulanılacak durumda sandalye varsa o sandalye veriliyor.

Soruyu tam cevaplamamışım,sonradan aklıma geldi.
5 yıl bitince yeni bir sandalye hak edince SGK'una bir dilekçe ile baş vurarak sandalyenin
hurdaya çıktığını belirtmek daha sağlam olur.Ve verdiğiniz taahhütnameyi de istemeyi unutmayın.Ondan sonra yeni bir sandalyeye ihtiyacınız varsa rapor işine girişin.
Bu bilgiyi bana '' ayağa kalk sandalyeyi '' aldığım zaman medikalci vermişti.
Zaten mantiken de 5 sene sonra yeni sandalye alınabiliyorsa işi bitmiş oluyor.
İnşallah sandalyeler 7-8 sene dayanır.Bu kadar işkence yapılır mı?sakatlara.

Sevgili arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Bir küçük noktayı daha sormadan edemiyeceğim. Sgk'ya, aldığım veya alacağım akülü sandalye ile ilgili hangi belgeleri vereceğim?
garanti belgesi,fatura vs gibi.

lütfen beni bilgilendirin.

Selam ve sevgiler.

İlk önce yanız-adama cevap vereyim.
Şimdiki uygulamaya göre kullandığımız sürece yani 5 seneyi geçse de iade etmemize gerek yok.kullanabildiğimiz sürece kullanıyoruz.
hikos;
Ben bütün her türlü belgeleri dosyaladım saklıyorum.İmzalıyacağınız ve teslim edeceğiniz Taahhütname ,dilekçe gibi belgelerin mutlaka fotokopilerini çektirin dosyanıza koyun sıkı sıkı saklayın.
Faturanın aslı zaten kurumlara veriliyor onun da fotokopisini almayı unutmayın.

Bu sandeler bize zimmetlenmiş oluyor.
Çalıntı halinde karakola bildirmekten başka kuruma nasıl bildirmemiz gerektiğini de öğrenmeyi
unutmayın.
Veeee gözünüz gibi koruyun

Çok teşekkürler

Sevgili Nine 60;
Verdiğiniz bilgiler için size çok teşekkür ediyorum.Eğer sizi yormazsam bir noktayı daha aydınlatmanızı isteyeceğim.
-SGK raporu isterken alınacak akülü sandalyenin garanti belgesini,faturasını ve barkodunu da istiyormu yani bu üç belgeyi de istiyormu?
Zira henüz sandalyeyi almadan bu belgeleri nasıl verebilirim?
Eger bu üç belgeyi de istiyorsa satıcı ile anlaşıp önceden arabayı almak yada parasını verip daha sonra sgk ile ilgili işlemleri yapmam gerekiyor sanırım.
Selam ve sevgiler iletiyorum.

Evet, tüm belgeleri sgk ister. Bu konuda neyin gerekli olduğunu en iyi medikal firmalar bilir. Onlar tüm evrakları tamasınlar... Tamamlamıyorlarsa, bence başka bir yerden satın alın ürünü. Medikalci mi yok...

Hatta, bir çok medikal firma sizden o ürünün ödemesini sgk'dan almak için vekalet alıp, kendisi ödemeyi takip ediyor... Bence daha bir araştırın bu konuyu.

Bir de, sandalyeyi satın almadan önce sgk'ya gidip, emsal olabilecek bir ürünün stoklarında bulunmadığına, sizin temininiz üzerine ödeme yapılacağına dair yazıyı mutlaka ama mutlaka alın. Aksi halde sgk "kardelim bu sandalye bizde var, gel ürünü verelim, parasını ödemeyiz" deyiverir.

Sevgili Oturan Boğa;verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Siz ve Ninenin verdiği bilgiler çok yararlı oldu.

Oturanboğa cevap vermiş.Benim de söyleyeceklerim aynı.
Ben '' dik pozisyonlandırma cihazını '' aldığım zaman kurumlar daha birleşmemişti.Emekli sandığı
fazla sorun çıkarmadan ödüyordu.
Medikalciye vekalet verdim belgeleri onlar götürdü.ama istanbul emekli sandığı uzattıkça uzattı.tam 3 ay da parayı zor ödedi medikalciye.Onun için bu konuda Yalnız_Adama katılıyorum.
benim cihaz pahalı idi katlandım.Ama tekerlekli sandalye vs için hiç çekişmez

Üst Alt