Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan işitme cihazı almak istiyorum. Prosedür nasıl işler?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sgk'dan hiç işitme cihazı almadım.Sistem nasıl işliyor ?

1)Diyelim gittim 3000 tl cihaz aldım ne kadarını karşılıyor

2)Tabip muayeneden sonara işitme testi doktorun onayı ile cihaz raporu çıkmış oluyor mu yoksa ondan sonra herhengibir heyetede gidiyormusunuz

3)Raporu aldıktan sonra direk cihaz satan firmeyamı gidiyoruz yoksa önce sgk yamı uğruyoruz

ben önce hastaneye gidip işte sağ yada sol kulağa işitme cihazı uygundur raporu aldım. sonra o raporla beraber işitme cihazı satan merkeze gittim. cihazı aldıktan sonra odyocu evraklarımı sgk ya iletti. bir süre sonrada parayı ziraat bankasından çektim.3000 tl lik cihazın galiba 300-350 tl sini karşılıyor sgk.

SGK işitme cihazı

Hastaneden rapor çıkarttım.Cihazı bir firma ile anlaştım cihaz 10 gün içinde verilecek.10 gün sonra fatura ile birlikte sgk ya başvuracağız.

-ne kadar yatacak ?
-para nereye yatacak ?
-ne kadar süre içinde yatacaktır ?

elinizde raporunuz var farzedelim herhangi bir firmaya gideceksiniz cihazı alacaksınız kanal içleri bi kaçgünde kulak arkaları aynı gün veya ertesi güne teslimatı yapılır. yapıldığında anda faturası kesilir evraklar hazırlanır çoğu kısmıyla aldığınz yer ilgileniz zaten bi kaç imzalanması gereken yerleri imzalarsınız. hepsi yapıldıktan sonra firma ruhsatlarını ve mesul müdür belgelerini ilçe sağlığa onaylatır. daha sonra SGK'ya teslim eder teslim edildikten sonra 3 ay içerinde sigortalının T.C. kimlik numarasına para yatırılır. sizin cihazı ne kadara aldığınız sgk incelemez 555 tl öder emekliyse yüzde 10 çalışansa yüzde 20 kesinti yaparak ödemeyi gerçekleştirir. Bebek hastalar da ve cocuk hastalarda ödeme rakamları değişmektedir.

Üst Alt