Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan kol protezi almak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
kol protez yaptırtmam için ne gibi yol izlemeliyim sgk karşılıyormu tamamını???ne yapmam gerekir??tşkler arkadaslar....

mehmetselcuk;

hayırlısı olur inşallah arkadaşım...

öncelikle çalışacağın ortopedicinden hangi kol protezi yaptıracaksan onunla ilgili kod yada dilekce yazısı alıp,bir araştırma hastanesinde ki ortopedi biriminden recete yazdırıyorsun.fizik tedavi biriminden de EMG çektirip genel kurula teslim ediyorsun. raporun çıktıktan sonra raporun ve emg sonucun ile istanbulda ki yada ankaradaki rehabilitasyon merkezinelerinden birine başvurarak ordan da ayrıca rapor çıkarıyorsun.bu işlemler tamamlandıktan sonra ise protez yapımına başlıyabilirsin....

öncelikle protezini iyi günlerde kullanırsın arkadaşım ...

arkadaşım bence önce sgk ya git güzel bilgi al .çoğu hastane prosedürleri bilmiyor çünkü .bende akülü sandalye için reçete yazdırcam diye gezmediğim hastane kalmadı sgk dan yazı alınca ikna olup yazdılar.sende bu sıkıntıları çekmemek adına sgk dan güzel bilgi ve bir adet rapor örneği bir adet reçete yazıldıgına dair evrak alırsan kolaylıkla işini halledersin . saygılarımla...

mehmetselcuk;

şuan bende yaptırıyorum.izmir sgk kurumundan aldığım bilgi myo elektronik kolu herkes yaptırabiliyor.fakat görüştüğüm ortopediciler bunun olabileceğini net söyleyemiyorlar.çünkü sgk ile sorun yaşayan hastaları olduğunu ifade ettiler. yani benim doğuştan olduğundan paranın geri alımında sorun yaşayabileceğim üzerinde durdular.eğer seni kaza ise bu konuda benden daha şanslı olabilirsin :)

sgk kurumundan aldığım diğer bilgi ise , 4 kanallı sistem myo elektronik kol için 7.420 euro,dirsek dezartikülasyonda 4 kanallı sistem myo elektronik kol için 8.435 euro ,dirsek üstü amputasyon için ise 10.110 euro kurumca sadece karşılanıyor.

Değerli arkadaşlarlım Ayyüzlü, Ralici apo cok tesekkür ediyorum bilgileriniz için Ayyüzlü hayırlı olsun ...baya bi uğraş gözüküyor hayırlısı bakalım...:)

benim kol sonradan çocukken ağactan düşmeden sonra kangren sonucu amputasyon oldu...!

geçmiş olsun mehmetselsuk.

teşekkür ederim arkadaşım.valla raporu nasıl vereceklerini bilmiyor hastaneler 3 haftadır baya uğraştım.resmen süründürdüler birim birim ama sonunda genel kurula verebildim evrakları:) ortopedicim de malzemeyi sipariş etti haziran sonu biter diyor bakalım.

tek korkum o kadar para veriyorum bide kullanamamak:(

Üst Alt