Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan sevk yazısı gelmeden kurula girip rapor alayım mı?

Belrener

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ... Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Bir konu hakkında görüşlerinize, bilginize ihtiyacım var.

26 nisan tarihine hastaneden sağlık kuruluna randevu almıştım. Fakat daha sonra öğrendim ki malulen emeklilik başvuru için Sgk tan hastaneye sevk yaptırılarak rapor almak gerekiyormuş. Sgk dan eve tebligat gelecek ve ona göre sağlık kuruluna gidilecek. Lakin ayın 26 sına kadar sevk yazısı gelmeyebilir.
Bu durumda ben 26 nisanda yinede kurula gideyimmi? Eğer ki belirli bir oran çıkarsa bu raporu da sosyal haklardan yararlanmak için kullanabilirmiyim? (Daha sonra gelen sevkle bir daha gitsem bir sakıncası olurumu?)
Yoksa sadece sevk yazısını bekleyip daha ileri bir tarihte mi kurula gideyim.
Acaba bu kurul raporu almanın belli bir limiti varmı ?

Şimdiden teşekkür ederim.Sağlıklı günler...

Merhaba,

SGK'nın sevk yazısı ile gidin. Kurula gittiğinizde malulen emeklilik dediğinizde size kurumdan sevk almanız gerekir diyecekler. Bazı durumlarda sevk alınca direk hastaneye gidilip sevk yazısı gösterilerek de randevu alınıyor.

Belrener

sgk da aynı hastaneye misek ediyor? O arada bi karışıklık olur ama sonuçta iki ayrı işlem olarak kayda geçer diye tahmin ediyorum. Ben olsam evet, günü gelince girerim kurula ve engelli raporu alırım. o raporu istediğiniz hakları kullanmak için işleme koyarsınız. Malulen emeklilik sevki ile alınacak rapor ise apayrıdır...

evet hocam çok büyük ihtimalle aynı hastaneye sevk edecek.
çünkü ilk başvuruda sevk olunmak istediğiniz hastaneyi yazıyorsunuz.
şu konuda tereddüt yaşıyorum. şimdi diyelim kurula girdim. aradan 2-3 hafta geçti tekrar malulen emeklilik için kurula girebilir miyim? yoksa senede 1-2 kez mi girilebiliyor acaba?

Üst Alt