Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan sonda vb. medikal malzeme alımı..?

BaŞKaN

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Asgari ücretle çalısan birinin SGK dan sonda torba vb ihtiyaçlarını alması için ne yapması lazım sartlar nedir?

Bunları satan bir medikalciye gitmesi yeterli! :) Onlar tüm işlemleri hallederler ve kişiye hiç bir ücret ödemeksizin ihtiyacı olan ürünleri temin ederler.

Not: Medikalcinin işlem yapabimesi için onlara vekalet verilmesi lazım.

SGK'dan sonda alabilmek için gerekli olan şartlar nelerdir?

Merhaba,Bir bilgi almak ya da alternatif cozumler almak istiyorum.Kaza gecireli 16-17 sene oldu sonda yazdirmak istiyorum kendimeFakat kaza raporu vs epikriz gibi belgeler isteniyor. Bu belgelere su an ulasmam imkansiz sgk ya dilekce vererek ya da gidip goruserek neden sonda kullandigimiİlla ki kaza raporuyla mi belgelemem gerekiyor. Tskkr ederim

İste bu islemleri yaparken sevgili oturan boga, sana ne oldu da bunlari kullaniyorsun kaza raporunu getir,epikrizini getir diyormus SGK .herkes her belgeyi saklamak zorynda degil ki:) ortada bir sakatlik var iste.:)sevgiler

Yok böyle bir şey Özlem. SGK istemez... SGK kendisine sunulan rapora bakar. Raporda kişinin sonda kullanmasının zorunlu olduğuna dair tespitler varsa, gerisini sorgulamaz.

Medikalci"" kaza raporu ya da epikriz olmazsa dilekce yazicaksin SGK ya ne oldugunu , neden bu malzemeler kullanmak gerektigini raporla bildirmek yeterli olmuyor""dedi.benim de kafam karisti aslinda SGK YA ne sakatmiyiz sakatiz hakem hastane raporu bile var. :)) hemde kac tane. Medikslci trafik kazalarini sigorta odesin diye SGK ODEME yapmiyordu su an yapiyor fakat sigortadan para almadigini bildirmesi gerekiyor hastanin diyor.ben hic bir kutus bile almadim mesela onlara hesap vermek mi zorundayim.Opuldun bulent bey tesekkur ederim.

Böyle bir uygulamayı ilk kez duyuyorum. Ankara'da Özgür bey var, sonda alımını ondan yapabilirsin (İstanbul Platin Medikal'den Yusuf beyin selamını ilet): 0555 859 41 99

Ben sonda almak için medikalciye gittim parasıyla verdi 1aylık faturayı sgkya götürüp para hesabına yatacak dedi sistem böylemi?

öncelikle selam,herkeze aydınlı vede güzel günler.bugün bir duyum aldımki şaşındırıcı.01/01/2014 itibariyle medikal malzeme kullanıcılarının çalışmış oldukları medikallerdeki vekaletlerinin vasıfsız olacagı akabinde yeni vekalet düzünletip ek olarak ADIMA VE HESABIMA ibarelerinin eklenme zorunlulugu olacagı.yanı sıra hastanın veya sigortalı yakınının vasisinin ziraat bankasından hesap açtırma veya açma zorunlulugunun olacagı söylenmekte.bununla ilgili bilgisi olan varsa yazarmı lütfen.bana çok saçma geldi fakat olurmu olur.sgk böyle bir teblinin kendilerinden olmadıgını söylüyorlar tamamıyla ziraat bankasının bir kararı diyorlar.herkeze kolaylıklar.

Bülent bey,aynı duyumu bizde aldık hatta bugün o kunuyla ilgili başlık açtım.umarım bilgisi olanlar cevaplar...

Mesut, genelde vekalet verilir medikalciye ve sen hiç bir ödeme yapmadan ürünü alırsın. Medikalci kendisi teslim eder evrakları sgk'ya ve tahsilatı da kendisi takip eder... Eminim oralarda da bu şekilde çalışan medikalciler vardır...

Ödemelerle ilgili olarak ille de hesaba aktarılması durumu var evet, ama bunun kabul edilmeyip yine eskisi gibi sürmesi için de baskı söz konusu. Ocak ayında belli olur... Ya ille de hesaba aktarılır para, ya da yine tc kimlik numarasına yatırılmaya devam edilir...

öncelikle slm mesut bey,tabiki sistem böyle degil ama bu bi yanlışta degil.şöyleki sondayı veya hasta alt bezini temin edebilecegin medikalciyi bulucaksınız akabinde kullanım adedin iki aylık neye tekabül ediyorsa reçeteni raporunun aslıdır gibisiyle medikalciye vereceksiniz.sondanın kurum ödemesi adet fiatı 1.350 kuruş artı KDV %8.hasta alt bezinin kurum ödemesi 0.60 krş artı KDV %18.şayet çalışacagınız medikalciye vekalet vermeyi kabül ederseniz tıbbi malzeme vekaleti ki geneli kapsamaz,hiç ücret ödemezsiniz şayet vekalet vermiyecekseniz ücretini yokurıda yazdıgım gibi medikalciye öder bulundugunuz ilin durumuna göre bir ayda veya kırk belkide elli günde hesabınıza yatar.ziraat bankasından merkezi ödeme sisteminden çekebilirsiniz.aydınlık ve güzel günler dilerim

OturanBoğa
çok teşekürler

selmanur;
konu ocak ayında netlik kazanacakmış benim anlam veremedigim her hasta ziraate gidip hesap açtırma mecburiyetine neden katlansın artı bunca yıllık medikal firmalar var 400 vekaleti olanlar ne yapacak sil baştanmı çok zor ya bankada memur devlet dairesinde amir olanlar hastası olupta kendi kurumundan istifade edenler bu konuya ne tepki verecek durum vahim anlıyacagınız ve zor umarız sadece söylemde kalırda milletin huzuru kaçmaz.aydınlıklı günler

Üst Alt