Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan uyku apnesi için yeni maske alma süreci nasıldır?

ferdiarabacı

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba

geçen yıl uyku apnesinden rapor aldım , cpap cihazını aldığım yere bakıma götürdüğümde ordaki kişi yeni maske alma hakkım olduğunu ,bunun için yeniden hastaneye gideceğimi söyledi süreci bilen bir arkadaş bilgi verebilir mi

ferdiarabacı

SGK'nın son ödeme miktarını bilmiyorum ama uğraşmaya değer mi siz takdir edin. Zira 150-200 TL geri ödeme yapıyor ama iyi maskeler 700 TL veya üzerinde.

İlk raporunuzu düzenleyen hangi hastane ise o hastane maskenin yenilenmesi için üç imzalı sağlık kurul raporu çıkartıyor, sonra hekim reçete yazıyor. Maskeyi alıp, faturası, rapor ve reçete ile SGK'ya müracaat ediyorsunuz. Bazen firmalar da bu işlemleri yürütebiliyor.

benim maskenin şu an sıkıntısı yok ,bunu her yıl almak şart mı , almaz isem ne olur ,korktum bi an ,sonra demsinler bu adam iyileşti hiç maske almaya gelmiyor diye , olabilir mi hozgul

ferdiarabacı

Hayır hiç bir sakınca olmaz. SGK ara sıra sizden cihazın ne kadar kullanıldığına dair cihazın firmasından yazı isteyebilir. Firmadan alıp verebilirsiniz

SGK'dan Cpap cihazı maskesi alımı hakkında bilgisi olan var mı?

geçen yıl Şubat ayında uyku apnesinden rapor aldım , cpap cihazını aldığım yere bakıma götürdüğümde ordaki kişi yeni maske alma hakkım olduğunu ,bunun için yeniden hastaneye gideceğimi söyledi süreci bilen bir arkadaş bilgi verebilir mi

Sorum şu şu an kullandığım maske gayet sağlam almam şart mı , almasam bir sıkıntı olur mu ,İLLAKİ her yıl yenilenmek zorunda mı bu maske

saygılarımla

her yıl alman şart diye bir kavram yok ama piyasadaki maskelerin çoğunun ömrü 1 yıl gibi, sağlam olsalar bir 1 yıl içinde yüzeyinde çeşitli bakteriler barındırmaya başlayacaktır. yüzümüze taktığımız ve onun üzerinden aldığımız havayı ciğerlerimize çektiğimizi düşünürsek maskenin ve hortumunun yılda 1 kez değiştirilmesi steril ve sağlıklı olması açısından bize faydalı olacaktır.

Hangi markanın maskesi rahat ve kaliteli

Annem için bakıcaz

merhaba ,kendi param ile alsam maskeyi , sgk ya bildirmek zorundayim , rica etsem bilgi verebilir misiniz

3 yıldır cpap cihazı kullanıyorum,her yıl da maskemi yeniliyorum.Önceki yıllarda maskeyi paranızla alıp faturayı Sgk'ya teslim ediyordunuz 2 aya kadar da hesabınıza yatırıyordu paranızı Sgk.
Geçen sene 150 tl idi devletin karşıladığı.
Ama artık maskeyi aldığınız medikal Sgk ile hallediyor ödemeyi,ama unutmayın ki devlet katkısını sadece.Fisher Paykel,Philips yada DevilBiss gibi markaların maskeleri muazzam konfor sağlıyor ama biraz fiyatlı.Farkını ödeyip alma şansınız var.
Yılda bir kere hakkınız var Hortum ve maske her ikisi içinde.
Özel,Devlet yada üniversite hastanelerinin Göğüs hastalıkları doktoruna randevu alıp üç hekim raporu düzenliyorlar reçete ile birlikte.Bu rapor ve reçeteyi alıp maskenizi Sgk ile anlaşmalı bir medikalden alabilirsiniz.Devletin karşıladığı ücrete de maske var ama silikonu acaip iz bırakıyor yüzünüzde ve diğer markalılar gibi değil inanın,şahsen tecrübe ettim.
Bir diğer konu da Sgk dan cihazınızı alırken size bir Taahhütname imzalatıyorlar.Allah gecinden versin vefat sonrası yasal mirasçınız cihazı befat tarihinizden itibaren 30 güne kadar Sgk'ya teslim etmeli.Yoksa icra ile karşılaşacaksınız diye.
Ayrıca her yıl cihazı servisine götürüp hafızadan kaç saat kullandığınıza dair raporu yazdırıp yine Sgk ya teslim etmeniz gerekiyor.Yılda 600 saat altı kullandığınız raporlanırsa Sgk cihazı geri alıyor kullanmadığınız için ve muhtemelen kontrol muayenesi listesine giriyorsunuz.
Yeni cihaz alan arkadaşlara bildiklerimi aktarmaya çalıştım.Umarım faydalı olur.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba ,kendi param ile alsam maskeyi , sgk ya bildirmek zorundayim , rica etsem bilgi verebilir misiniz
Kendi paranla tabii ki alabilirsin.
Sgk ya bildirip bildirmemek sana kalmış.
Eğer ki uyku apnesinden dolayı erken emeklilik,vergi indirimi alma vb işlerin varsa muhakkak bildir ki kullandığını belgele.
Ama onlarla işim yok diyorsan al kullan

haydaa diye başladım çünkü ssk nın aldığım cihaza rehin koymaması için ben ssk ya cihazımı bildirmedim ama hastahanenin rütün kontrollerini gidip cihaz kullanım kontrollerini yaptırıyorum üstelik başka bir yerde ssk ya bildirme zorunluluğu yok diye okumuştum cihazı bildirme süremde (30) gün geçti şimdi yapacağım

bahsettiğim yazıda bu
cpap cihazlarını sgk karşılıyor yani 702 tl veriyor....

ANCAK yıllık 1200 saat kullanma şartı getiriyor..şimdi 10 yılda bir ödüyor. 2 veya 3 yılda bir size yazı gönderiyor..gögüs doktorundan kullandığınıza dair yazı istiyor..

YANİ anlayacağınız kendi cebinizden alın kafanızı fazla yormayın...sgk dan 702 tl yi alırsanız iyi bir makine dahi alsanız o makineyi sgk zimmetliyor..Bu makine bana ait diyor.ölseniz dahi makineyi istiyor...

BUKADAR mevzuatla ugraşmak istiyorsanız sgk ya başvurun.. yoksa kendi paranızla iyi bir makine alın kullanın.yılda birde cihazdaki kayıtları bir gögüs doktoruna gösterin faydası olup olmadığını görün.

ben gittim kendim bilmiyordum para ile aldim , sgk ya da bisey bildirmedim ,aldigim yerdeki satici da cakal bisey demedi , nasil olacak simdi ,ben bunu sgk ya bildirmek durumundamiyim simdi , ne yapmam gerek , ya da bir daha ki yili mi bekleyim

benim aldığım satıcı da hiç bir önemi yok hiç uğraşma dedi bende ssk bildirmedim inşallah bilen biri cevaplarda aydınlanırız

weinmann annemin maske bu marka iyi markamı

Anneme maske aldık f&p fisher paykel 400480 aldık iyimidir

login

Bu marka iyimi sizce

Fişher paykel modeli 400480 modeli

Pluvia

Evet, ben zaten 3 4 gün önce burada yazmıştım bu marka en iyilerinden biri diye.
Bundan emin olun.
Valla fiyatı sandım 400 480 görünce iyiymiş dedim.
600 tl normal.Zaten iyi bir marka maske enaz 500-600 tl'den başlıyor.

17Çanakkale önceki maskeside weınman dı yazılışı yalnış olabilir çok kaçırıyıdu kenarda işlh memnun kalır.
Fişher paykelin başka modelini göstesrdi kocaman bişi beğenmedim onu bizde 400480 modelini aldık bantlarıda güzel bide yedek maskesi var içinde

Phılıpsede baktık onla bunu beğendik phılıpsle resmed çok pahalı

Sizin model hangisi acep yazabilirmisiniz kodunu

değiştirmelisiniz

ferdiarabacı

hijyen açısından maske kirlendiği için daha temiz bir maske sonuçta senede bir kere değişmesi lazım

Pluvia

Philips Respironics Piko kullanıyorum,cihazımda Philips, her ikisinden de çok memnunum.Haftaya tekrar göğüs hast.dr una gidip Malzeme Raporu yazdırıcam.Yılı doldu.Hem nazal maske hemde hortum yazdırıcam.Üzerine biraz fark verip yine iyice bir maske almayı düşünüyorum.Devletin karşıladığı maskelerin silikonları çok kısa sürede yıpranıp,yüzünüzde yarım gün kalan iz bırakıyor.Cırt cırtı gevşetseniz hava kaçırıyor.Silikon diğerinin gibi değil.Çok farkediyor kaliteli silikon.Hemdaha gevşek bağlıyorum iz bırakmıyor yüzde hemde hava kaçırma şansı yok.
Ama Fisher Paykel dan kesin memnun kalıcaktır anneniz.Geçmiş olsun

Üst Alt