3 yıldır cpap cihazı kullanıyorum,her yıl da maskemi yeniliyorum.Önceki yıllarda maskeyi paranızla alıp faturayı Sgk'ya teslim ediyordunuz 2 aya kadar da hesabınıza yatırıyordu paranızı Sgk.
Geçen sene 150 tl idi devletin karşıladığı.
Ama artık maskeyi aldığınız medikal Sgk ile hallediyor ödemeyi,ama unutmayın ki devlet katkısını sadece.Fisher Paykel,Philips yada DevilBiss gibi markaların maskeleri muazzam konfor sağlıyor ama biraz fiyatlı.Farkını ödeyip alma şansınız var.
Yılda bir kere hakkınız var Hortum ve maske her ikisi içinde.
Özel,Devlet yada üniversite hastanelerinin Göğüs hastalıkları doktoruna randevu alıp üç hekim raporu düzenliyorlar reçete ile birlikte.Bu rapor ve reçeteyi alıp maskenizi Sgk ile anlaşmalı bir medikalden alabilirsiniz.Devletin karşıladığı ücrete de maske var ama silikonu acaip iz bırakıyor yüzünüzde ve diğer markalılar gibi değil inanın,şahsen tecrübe ettim.
Bir diğer konu da Sgk dan cihazınızı alırken size bir Taahhütname imzalatıyorlar.Allah gecinden versin vefat sonrası yasal mirasçınız cihazı befat tarihinizden itibaren 30 güne kadar Sgk'ya teslim etmeli.Yoksa icra ile karşılaşacaksınız diye.
Ayrıca her yıl cihazı servisine götürüp hafızadan kaç saat kullandığınıza dair raporu yazdırıp yine Sgk ya teslim etmeniz gerekiyor.Yılda 600 saat altı kullandığınız raporlanırsa Sgk cihazı geri alıyor kullanmadığınız için ve muhtemelen kontrol muayenesi listesine giriyorsunuz.
Yeni cihaz alan arkadaşlara bildiklerimi aktarmaya çalıştım.Umarım faydalı olur.
SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
merhaba ,kendi param ile alsam maskeyi , sgk ya bildirmek zorundayim , rica etsem bilgi verebilir misiniz
Kendi paranla tabii ki alabilirsin.
Sgk ya bildirip bildirmemek sana kalmış.
Eğer ki uyku apnesinden dolayı erken emeklilik,vergi indirimi alma vb işlerin varsa muhakkak bildir ki kullandığını belgele.
Ama onlarla işim yok diyorsan al kullan
SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi