Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'lı çalışıp sonradan memur olunca 15 yılı memurlukta da doldurmak lazım mı?

Asmina81

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar, Benim kafam çok karışık 2001'den beri ssk'lı olarak özel sektörde çalıştım, 2 yıldır memur olarak atandım % 70 Vergi indirimi ssk'lı iken aldım ve memurluktada işlettim şimdi ben engelli emeklilik tablosuna baktığımda toplamda 17 yıl 8 ay 3920 günden emekli olacağım fakat duyduklarıma göre SSK birleştirmeni yapsanda Memurlukta özürlü olarak emekli olmak için en az 15 Yıl gerekliymiş? yani ben 7 yıl sonra tablodaki şartları tamamlayıp emekli mi olucam yoksa 15 yıl illa memur olarak çalışmam mı lazım anlamadım. sorduğumdada herkes farklı bi şey diyor bu konuda bilgisi olan var mı?

Memurluktan mı? SGKdan mı daha önce emekli olurum?

Merhaba arkadaşlar forumdaki yazıları okudum ama işin içinden çıkamadım ben ve çelişki içindeyim eğer bilginiz varsa bana emekliliğim konusunda yardımcı olurmusunuz?
Benim p raporum var ve vergi indirimim özelde iken başlamıştı ve kamudada devam ediyor p olarak, Sorum şu,
SSK lı olarak 23/01/2001 tarihinden beri sigortalı çalıştım ve 1452 günüm var
Memur olarakta 14/09/2010 da atamam oldu ve şu ana kadar 1158 günün var
Hizmet birleştirmemi yaptırdım : 2610 gün toplam pirimim mevcut
bu bilgilere göre kamudan 15 yıl 5400 günden mi emekli olacağım veya istifa edip SGK 'dan daha önce emekli olma şansım var mı?

Bu konudaki tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/eme...arihten-sonra-memur-olanlarin-emekliligi.html

1 Ekim 2008'den sonra memur olanların emekliliği için kriterler:

1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar (28. madde):
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

(ssk + emekli sandığı vs toplamda )3960 gün hizmet süresi dolduğunda memur statüsünde emekli olamayacaksın. Çünkü 15 yıllık sigortalılık şartı da arıyor düzenleme. Yani bunun pratik karşılığı emeklilik için 3960 hizmet süresi değil 15 yıl hizmet süresi ile emekli olunabileceğidir. Zaten yukarıya aktardığım bağlantıda da bu tartışma var...

Not: Evet, memurluktan ayrılığ ssk (4a) statüsünde emeklilik de isteyebilrsin (şartların tamamsa tabii).

Bu konuda net bilgi ancak birileri emeklilik başvurusu yaptığında anlaşılabilecek.

Merhaba
Konu biraz eskimiş ama benimde bazı tereddütlerim var.Ben 2014 te KPSS ye katıldım 63 küsür aldım ,geçen yıl kalp krizinden sonra vergi indirimi aldım süresiz raporla.Bu sene inşallah yapılırsa artık sonkez olarak EKPSS ye katılacam oldu oldu,olmazsa daha da katılmam artık.
Arkadaş ile konuşurken bana da aynı şeyleri söyledi.Şimdi kazanırsan 15 yıl memur olarak çalışman lazım ve engelli memur olarak emekli olursan tekrar kamu veya özel sektörde çalışamazsın dedi.Engelli olarak kamudan emekli olursak özel sektörde çalışamıyormuyuz yani
Boşuna EKPSS ye hazırlanmak istemiyorum.
15.11.2002 sigorta girişim ve 4100 günüm var.Sınava girmelimiyim? yoksa boşuna mı çalışıyorum.

Üst Alt