Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'lı diyaliz hastası 2022 engelli maaşı alabilir mi?

özlem kurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ..diyalizin devamı için sgk yaptırmam gerekli ve bir tanıdık sayesinde sgk ödenmektedir..fakat çalışamadığımdan dolayı da maaşım yok .syvd vakfı 2022 aylığı için başvurmak istiyorum fakat sgk engel oluyor.ne yapmam gerekir ?

SGK lı gorunuyorsan engelli maası almanın bir yolu yok
devlet bu parayı engelli ve yoksul kişilere veriyor
bu ulkede SGK lı calışanlar yoksul sınıfına girmiyor
SGK yı iptal edersen maddi durumunda yoksa engelli maasına basvurabilirsin baskada bir yolu yok
bu arada bende kronik bobrek hastasıyım haftada 3 diyalize giriyorum

Bir konuda bilgiye ihtiyacım var..
Lütfen bana yardımcı olunuz...
Kimsesiz bedensel ve ruhsal özürlü bir erkek..
ona rastladıgımda kimligini 35 lira için 3 senedir hastahaneden alamamıs durumda idi yani bakıma muhtac.
Ona önce saglık güvencesi ni almasına yardımcı oldum daha sonra bir rapora ihtiyacı oldugunu ögrendim ve onu almasını sagladım..
Bunu saglarken babasının 35 sene önce emekli sandıgından emekli iken vefat ettigini ve onun aslında babasının maasını alabilecegini idda eden bir hemsireden ögrendim.bu iddanın gerçekligini doktora danıstım evet alabilir dedi.Raporu % 61 dir ve bir gözü tamamen dieri %15 görüyor.Askerligini özürlülüğü nedeni ile yapamamış.yani devlet onu askerlik yapamayacagından dolayı askere almamış.babasının ölümü üzerinden 35 sene geçmiş olmasının ona etkisi olurmu.bunu ona kimse dememiş.ruh saglıgından ötürü kendide düşünememiş.58 doguymlu ve önüne gelen onu kullanmış adına şirket kurulmuş türlü dalaverelere maruz kalmış ve nasıl olduysa mahkemece arınmış çok şükür... devlete borcu yok.

Israrla babamın maaını almak istiyorum diyor.. hastahanede babasının maasını özürlü oldugu için alan bir hasta vardı diyor.
SGK 5434 e 71 sayılı maddece almasının imkansız oldugunu idda ediyor.
Lütfen sizden yardım istiyorum.

özlem kurt
sgk'lı çalışan olduğunuzdan dolayı 2022 aylıgı almanız mümkün değil maalesef.
raporunuzda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretliyse evde bakım aylıgı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun lütfen.evde bakım aylıgında sgk'lı olmanız sorun olmaz.

senolkutlu
bahsettiğiniz kişinin % 61 özürlü sağlık kurulu raporu varmış. SGK'lı da değilmiş. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa ikamet ettiği yerin kaymakamlığında bulunan vakfa (SYDV) gitsin ve 2022 engelli aylığına başvursun.
yetim aylığı ile ilgili sorularınızı da şuradan sorup yardım alın lütfen:Dul ve Yetim Aylığı
lakin yetim aylıgı baglanırsa 2022 aylıgı alamaz/kesilir.

Üst Alt