Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'lı iken memur olanlar hizmet birleştirmesi yapamıyor..?

sert olsam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Ssk'lı çalışıp emekli sandıgına gecip memurluga başkayan arkadaşlar memurluk ile ssk günlerini birleştiremiyor buna dikkat edin .birde R ile ` arası olan 16 yıl askari toplamda 4350 gün pirimle emekli oluyor hariçinde ise ne para ne maaş vermiyor ssk ile günleeri birleşmiyor bilginize ikinçi emeklilir oluyor

anlayamadım arkadaş 15 yıl ssk 4797 primim var memur olursak durumum ne olur

ssk gunlerini memur oldğunuzda emekli sandığına aktarabiirsiniz. ancak yeni düzenlemelere göre derece düşmesi yapılmıyor sadece emekli oldğunuzde etki yapar.

Hizmet birleştirmesi yapılınca sadece emekliliğe esas gün sayısı artıyor.

yok efen di öyledegilmiş 2008 densonra birleşmiyor sadece sıfırdan başlıyor %52 ye kadar 20 yıl %52 59 arası 16 da emekli oluyor emekli sandıgı için banada dün emeklisandıgı müdürü bunu dedidikkat eger bunda yanlış varsa bilen düzeltsin önemli bir sürecde kendimizi baglamayalım

hizmet birleşmesini 2008 den sonra yapmıyorlar mış

MEB'te çalışıyorum ve eski hizmetlerimi birleştirdim ben. :rolleyes:

Bende MEB de çalışıyorum ssk günlerimi emekli sandığında birleştirmek için dilekçe verdim ve birleştirme işlemi oldu. MEBBİS üzerinden görebiliyorum birleştirmenin yapıldığını...

bende birleştirdim meb de çalışıyorum ve mebbisde gözüküyor emekliliğe dair pirim gün sayısı diye veriyor

mebsis e her memur girip bilgilerini görebiliyormu görebiliyorsa nasıl

Şurada bir arkadaşımız paylaşmıştı:

Sevgili arkadaşlar uzun süredir işlerimin yoğunluğu nedeniyle siteye giremiyordum. Bugün hizmet birleştirme konusunda epey yorumlar olduğunu ve bazılarının da bu hususta üzüldüğünü gördüm. Ben de hemen dilimin döndüğünce sizlere açıklamaya çalışacağım.

Birinin ilk işe girişi sigortalı olarak 15.5.2001 tarihi olsun.
Bu kişi 15.05.2005 tarihinde Emekli Sandığına Memur olarak atansın.
Memur olduğunda geriye dönük hizmet birleştirmesi yapan kişinin SSK'lı prim ödeme gün sayısının 1095 olduğu tespit edilmiş olup bunu yıl bazına dönüştürelim.

1095:365 (Bir yıl üç yüz altmış beş gün olduğu için prim gün sayısını yıla bölerek toplam hizmetimizi buluruz.) Böldüğümüzde 3 yıl hizmetimiz olduğunu görürüz. Memuriyete başladığımız 15.05.2005 yılından 3 yıl SSk'lı hizmetimi çıkararak 15.05.2002 tarihini buluruz. Bu bizim []EMEKLİLİĞE ESAS HİZMET BAŞLANGICIMIZDIR.Bu kişinin 10 yıl sonra ki izin hakkı 30 gün olur ve 2012 yılı (1 Ocak 2012 tarihinden itibaren) itibariyle 30 gün izne hak kazanır.15.05.2002 tarihinden itibarenden kademe derece ilerlemesi yapılır.Buna Emekliliğe Esas Kademe Derece İlerlemesi denir. Her yıl 1 kademe 3 yılda bir kezde derece ilerlemesi yapılır. Yeni yasaya göre disiplin cezası alıp kademe ilerlemesi durdurulmamışsa her 8 yılda da bir kademe verilir. Memuriyete başladığı 2005 tarihindeki hizmet başlangıcına ise AYLIĞA ESAS DERECE KADEME İLERLEMESİ denir ve bu tarihten sonra her yıl derece ve kademe verilir. Yani Memuriyetten önce SSk'lı veya BAĞKUR'LU HİZMETİMİZ VARSA DERECE VE KADEME İLERLEMEMİZ YILDA İKİ KEZ YAPILIR. BİRİSİ EMEKLİLİĞE ESAS DİĞERİ İSE AYLIĞA ESAS DERECE KADEME İLERLEMESİDİR. Emekli olduğumuz da Emekliliğe Esas yani (EMEKLİ SANDIĞI, SSK, BAĞKUR) TÜM HİZMETLERİMİZİN YER ALDIĞI HİZMETİMİZ DİKKATE ALINIR ANCAK EK GÖSTERGEDEN FAYDALANMAK İÇİN (4/1'İ YANİ KADRONUZ 4 KADEMENİZİN 1 OLMASI GEREKİR. AYLIĞA ESAS DERECE VE KADEMEMİZ DİKKATE ALINIR.

umarım sizlere faydam dokunmuştur ben şu anda arkadaş toplantısındayım o yüzden tarihleri hesaplamam kolay olsun diye biraz basit tarihler seçtim kusura bakmayın lütfen. Bilhassa Bu konuda epeyce yorulan İlker, Ceren ve İskoçyalı kardeşime özel olarak ama hepiniz de faydalansın diye hemen klavyeye sarıldım. Hepinize iyi geceler mutlu yarınlar...

Eşim 2 gün önce memur olarak işbaşı yaptı. SSK olarak 01.07.1999 tarihinde girişi ve 4700 günü var. Bu durumda hizmt birleştirmesinde (kademe/derece) ne gibi faydası olur? Yıllık izin hakkı ne kadar olur?

Üst Alt