Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'lı olarak çalışan baba engelli olan çocukları için Evde Bakım aylığı alabilir mi?

boodi

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
1575 tl maaş ile sgk lı olarak çalışıyorum ve ailem 4 kişilik ve başka hiç bir gelirim yok iki oğlum var ikiside dmd kas hastası biri 3 yaşında diğeri 10 yaşında 10 yaşında olanın R ağır özürlü raporu var ve ben her ay 600 tl fizyoterafi parasını cebimden veriyorum bunu karşılamak için ona maaş bağlatsam mümkünmüdür acaba aslında özel egitimde zaten fizyoterafi alıyor ama yetersiz olduğundan ben özel olarakda aldırıyorum ve ona maaş bağlanırsa bu maaşı orda kullanbmak istiyorum

Gelir açısından şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Evde bakım aylıgı için kişi başına düşen aylık gelirin 400 TL'yi geçmiyor olması gerekir. Bu açıdan geliriniz soyleidğiniz gibiyse uygun. Fakat tehlikeye de çok yakın. Bir zam söz konusu oldugunda sınırı geçip geçmediğini hep kontrol edin rutin olarak...
Fakat gelirinizin uygun olması yetmiyor tabi.
Evde bakım aylıgı şu şartlarda baglanır:
1. geliriniz uygun olmalı. Sınırı aşmamalı.
2. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu olmalı.
3. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uymalı.
Bu üç şarttan biri uygun bulunmadıgı takdirde evde bakım aylıgı baglanmaz. Bu açıdan çocuklarınızın uygun raporu varsa, gelir duurmunuz soylediğiniz gibiyse ve sınırı aşmıyorsa, çocuklarınız bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa il/ilçe sosyal hizmetlere başvurun:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Çocuklarınızın her ikisi uyuyorsa her ikisi için de ayrı ayrı başvuru yaparsınız.

verdiğiniz bilğiler doğrultusunda işlemlerimizi yaptırıp annesine maaş bağlatmak için evraklarımızı teslim ettik şimdi bekleme sürecindeyiz yardımlarınız için teşekkürler

Üst Alt