Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'm bitti. 2022 maaşına başvurabilir miyim?

mazili

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim sgk sona erdi ve ben 2022 maaşına başvurmak istiyorum. ama kendim kulandığım 2011 model hundai i20 arabam var gelir olarak sadece bakım maaşı alıyorum evde 6 kişiyiZ İzlemem gereken yol nedir.

ikamet ettiğiniz yerin kaymakamlığında bulunan SYDV'na başvuracaksınız. kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altındaysa bağlanır.
aracınızın kasko/rayic değerinin120'de biri gelire dahil edilecek, diğer aylık gelirlerle toplar kişi sayısına bölersiniz.
evde bakım aylığı da gelire dahil edilecek.
Aracınız ötv indirimli ise ötv indirimini düşüp kalan miktarın 120'de birini hesaplayacaksınız. gelir hesabına 2022 aylığı hariç her ne ad altında olursa olsun her gelir dahil edilir.
hanede akraba ya da değil kim varsa kişi sayısına dahil edilir.
hanenin toplam aylık gelirini kişi sayısına böldüğünüzde 255,22 liradan az çıkıorsa muhtaç sayılırsınız ve aylık bağlanır.

Aracım özel tertibatlı olup kendim kullanmaktayım 3 sene önce 20 bin dolaylarında almıştım bugün işsizlik maaşına başvurdum olumlu dedi işkur. işsizlik maaşı hesaba dahil olurmu. Ayrıca araç hesabını yapmayı beceremedim. Oturduğum ev kira mardinde bir köyde üzerime kayıtlı bir ev var kardeşim oturuyor. Evde 4 cocukla beraber 6 kişiyiz.

işsizlik maaşı da dahil her türlü gelir dikkate alınır. Aracın rayic bedelini belirlerler o zaman bu nasıl yapılır bilemem.
size sadece şunu şöyleyebilirim 6 kişi için 1531,32 liraya eşit ya da üstünde aylık geliriniz olursa 2022 aylığı alamazsınız. anlattıgınız durumda bu sınırı geçiyor görünmüyorsunuz.
Aracın rayic bedelini 15 bin saysak bile 120'de biri 125 tl ediyor. evde bakım aylığıyla 890,67 ediyor. köydeki ev de fazla tutmaz.
sınırı aşacagınızı sanmıyorum. başvurun aylık bağlanacaktır başka gelir yoksa.

buna işsizlik maaşını da ekleyin 1531,32 lirayı geçmeyecektir. başka çalışan vs var mı? Başka gelir? Bir de bu işsizlik maaşı hakkında bilgim yok benim.

Ben sorduğumda işsizlik maaşı alan kişi 2022 den yararlanamıyordu. Çünkü işsizlik maaşı aldığınız süre zarfında sgk lı oluyorsunuz....

songül,ablam işsizlik maaşı sgk kapsamında mı? Eger dediğin doğruysa o zaman haklısın bu durumda 2022 aylığı hiç baglanmaz.
benim işsizlik maaşı hakkında bilgim yoktu. dediğin doğruysa bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Evet,mazili, işsizlik maaşın sgk kapsamındaysa ve sgk'dan alıyorsan 2022 aylık baglanmaz bu durumda.

Rica ederim Kalem' ciğim bildikleirmizi paylaşmak güzeldir, bende teşekkür edrim paylaşımlarınız için.Evet şu an benimde içerde 6 aylık işsizlik maaşı hakım bulunmaktadır. 2022 için Vakfı arayıp sorduğumda işsizlik maaşı alındığı sürede 2022 den yararlanamayacağım söylenmişti.Ayrıca işsizlik maaşı aldığımız sürece sgk haklarından yararlanabiliyormuşuk.Bunu işkur dan öğrenmiştim. Yalnız 90 gün sonrasında bir belge düzenlenip bunu sgk ya veriyormuşuk, 2 yıl önce aldığım bilgi bu doğrultudaydı şu an her hangi bir değişiklik varmı bilemiyorum.

valla benim hiçbir bilgim yok bu konuda ablam:) sayende bunu da öğrenmiş oldum,tekrar teşekkürler. değişiklik olacagını sanmam ablam. sonuçta işsizlik maaşını sgk ödüyorsa iş bitmiştir. bu durumda 2022 aylığı alınmaz maalesef.

Bu gün SDYV ye 2022 maaşı için başvurdum. Durumu izah ettim Başvurum alındı ama başvurumu alan görevli memur aynen şöyle dedi başvuru işlemlerini yaptım SGK. süren bittiğinde veya işsizlik maaşın sonlandırıldığında bize bildirisin ondan sonra evine gelip gelir testi yaparız. Eğer işsizlik maaşı bağlanırsa sgk devam eder. SGK devam ettiği için 2022 maaşı bağlanmaz diye cevap verdi.

Üst Alt