Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'nın çocuğum için aldığım aldığım bezlerin parasını ödemesi için ne yapmalıyım?

zhl06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
biz eşimle ayrıyız hemde 9 yıldır.çocuğumun velayeti bende ama eşimin sigortasından yararlandığı için devlet bez parasını ona ödeme yapar dediler.ama ben onunla hiç konuşmuyozki neden devlet bana vermiyo bu bez parasını velayet bende çocuğuma 9 yıldır ben bakıyom ama artık beze verdiğim parayı yetiştiremiyom valla ayda 150 liralık bez alıyom,bu bez parasını devletten almak istiyom lütfen yardımcı olursanız bu konuda çok memnun olurum saygılarımlaa

çocuk kimden sigortalıysa parayı o alır..sizin almanız için anna vekalet vermesi gerekir.

vekaleti kime vercem anlamadımki ben şimdi.çocuğun velayeti zaten bende 9 yıldır ben bakıyom benim yanımda babayla hiç bi ilgimiz yokki.ama onun sigortasından yararlandığı için devlet ona ödeme yaparmış anlamadım gitti böyle saçmalıkmı olur biz onunla çoktan ayrıldık konuşmuyoz bile.......

yanlış yazmışım kusura bakmayın.babasının size vekalet vermesi gerekir hasta bezi parası alabilir diye yada sizin vekalette kapsamlıysa o vekalete saglık ödemeleri yazıyorsa o vekalet olur yazmıyorsa babadan hasta bezi ödemesi diye vekalet almanız gerekir.

sağolun bilgilendirdiğiniz için ama biz onunla ayrılığımız biraz düşmanca oldu sanmıyomki onun öle bi vekalet olayına yanaşcağına.zaten bizim rezil olmamızı istiyo her konuda.eğer adam gibi bi baba olaydı zaten onu kendii isteğiyle yapardı bilmiyom çok şaşırdım kaldım bu konuda.gerekirse mahkemeye vercem o adamı........

yanlış yazmışım kusura bakmayın.babasının size vekalet vermesi gerekir hasta bezi parası alabilir diye yada sizin vekalette kapsamlıysa o vekalete saglık ödemeleri yazıyorsa o vekalet olur yazmıyorsa babadan hasta bezi ödemesi diye vekalet almanız gerekir.

çocuk onunda coçuğu sonuçta onun için yapması gerekir.yada yeşil karta geçir çocuğu o zaman sen alırsın parasını SGK sorun önce bilgi alın..

shl06 mrh.çocuğunuzun özründen bahsetmemişsiniz.çocuğunuz özürlüyse ve 2022 maaş alıyorsa SGK nın yaptığı bez ödemesi çocuğun TCsine göre gelir.....o zaman ödemeyi bankadan siz çekebilirsiniz.

Bez parası almak için izlemem gereken prosedür nedir?

Nasıl bir yol izlemem lazım..?

Bez ödemesini sgk'dan alabilmek için:

SGK tarafından geri ödeme yapılabilmesi için; mesane ve rektum kontrolü olmadığını belirten, sağlık kurumundan onaylı rapor alınması gerekmektedir. Aşağıdaki evrakları tamamlayarak şehrinizde bulunan İl Sağlık Müdürlükleri'ne başvurabilirsiniz.
  • Aldığınız hasta bezi faturasının aslı (Bez adedi belirtilmeli.) *
  • Reçete (uzman doktor kaşeli, imzalı olmalı; hasta bezi ihtiyacı 1 aylık 120 adettir yazılmalı, son mevzuata göre 2 aylık 240 adet için de reçete de alınabiliyor.)
  • Sağlık Kurulu Raporu (her ay "ASLI GİBİDİR"ibareli örnek)
  • Kimlik Fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı)
* Herhangi bir satış noktasından (medikal market, eczane, market vb.) hasta bezini satın alabilirsiniz.

slm ben ssk lıyım eşim çalışmıyor Bu dediğiniz BEZ PARASI nedir? hiç bilgim yok nereden alınır? kim veriyor yardım edermisiniz

bende aynı sorunla karşılaşdım.ankara sgk ya sordum.banasöylenen .cocuk için sakatlık maaşına müracat edin kendinin sosyal güvencesi olsun babadan faydalanmasın bu şekilde alırmışız bez parasını.ama müracadımız kabul edilmedi .yine başa döndük. bende ne yapacagımnı bilmiyorum bu konuda bize yardım cı olacak yer neresi.sgk daki görevli bana ,kanun koyucu bile bu kadar kötü düşünememiş dedi.cok da haklı baba kadar kötü düşünememiş ve bu durmda cözüm üretecek yasa yok....

oglumum velahiyeti bende ama saglık güvencesi babasından faydalanıyor.bezleri aldıgımda faturalandırıp sgk. ya verdigimde bez parası babaya gidiyor.bu durumda biz faydalanamıyoruz.bez parasını biz nasıl alabiliriz bunu ögrenmek isdiyorum .yardımcı olursanız memnun olurum. ilginiz için tşk ederim

Merhaba peki bu bezi vekaletle meficalciler veriyormuş konuştum 2ayda 240 tane değil 160 tane veriyo molfix 5numara diye öyle diyo

Üst Alt