Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'nın diz altı protezlere ödeme yapması için uygulanacak işlemler?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim de bir sorum olacak.

Ben de diz altı protez kullananlardanım .Protezimi bu yıl yine yaptıracağım .Yalnız SSK'nın ödemesi için yapılacak işlemleri pek bilmiyorum. İlk önce doktora yazdırıp faturayı sonra mı alacağız.

Bir de doktor protezin bitmiş halini görüp faturanın arkasına görülmüştür uygundur yazısını yazacakmış. Böyle bir uygulama yeni çıkmış doğru mu?

Bu yıl ki uygulamaları bilenler varsa lütfen beni aydınlatın.

arkadaşım ben bildigim kadarıyla acıklayayım . ilk önce doktora gidiyorsunuz protez yaptırabilir diye rapor ve reçete alıyorsunuz . sonra protezinizi yaptırıp protezle ilgili fatura ve diger evraklarla beraber tekrar doktora gidip protezi gösteriyosunuz . raporun arkasına görülmüş diye yazıp imzalıyorlar.
sonra da SGK ya gidip evraklarınızı teslim ediyorsunuz .

prosedür bu bende yeni yaptırdıgım için yazdım .

yalnız başka bir durum içinde sizi bilgilendireyim . haziran 2010 tarihinden önce SGK dizaltılarda sadece klasik ve mödüler protez parası ödüyordu ve az bir para veriyordu ama haziran dan sonra cıkan yeni yönetmenlikle slikon linerli diz altı protezide ödemeye başladı ve verdigi parada çogaldı bu konuda önce bilgilenip giderseniz daha iyi olur .
bazı doktorlar yeni yönetmeligi bilmiyor gerekirse protezcilerden bu yönetmeligin yazıldıgı resmi gazete cıktısını alıp hastaneye giderseniz sizin için daha iyi olacaktır .

Diz altı protezler için ödeme uygun olabilir. Fazla bir eklemi yok bir soket bir ayak...
Eklemi olan protezler için bu ödedikleri rakam çok komik.! Hatta ödüyoruz diyeceklerine hiç ödeme yapmasalar daha uygun...
Her şeyde AB standartları getiriyoruz diyen siyasetçiler. Bir bacağın ikamesini 3.dünya ülkesi standartında vermesi riyakarlıktır. Bir bacak bu kadar basit demek gözünüzde.!
Bu kadar insanın ahını alıpta kolsuz bacaksız kalmamanızın sebebi hikmeti ilahiyesi şudur.
Allah kimseye kaldıramıyacağı yükü yüklemiyor. Malesef Allah sizin kadar gaddar değil.!

SGK Alt Ekstremite Protez ödemeleri:

alt_ekstremite_protez.png

Dizaltı 3000 tl tek ana mek. parça
Dizüstü 3750 tl iki ana mek. parça
Kalça dez. 3500 tl üç ana mek. parça

Hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim... Bu ödemeyi yapana dua etmek insanlığa ihanet değilde nedir ?:confused:

Üst Alt