Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'nın trafik kazası söz konusu olduğunda Sonda ödemesi yapmasına dair yeni gelişme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
944
27 Eylül 2010 Güncel:

Beklediğimiz gelişme olmadığı için SGK'ya karşı bir talepler listesi hazırlayıp, kabul görmesi için girişim başlatacağız: http://www.engelliler.biz/forum/sos...ik-kazasi-magdurlarinin-sgkdan-talepleri.html

________

Bilindiği gibi SGK 1996 sonrasında trafik kazası geçirip sonda kullanmak zorunda olan kişilerin sonda bedellerini aylardır ödemiyor.

Bugün elde ettiğimiz bir son dakika haberine göre SGK bu sorunu çözmek için en geç Eylül ayı sonuna dek yeni bir genelge yayınlayacakmış.

Beklenti, şu minvalde bir düzenleme olması yönünde:

1- Sebep her ne olursa olsun trafik sigortasının ödemediği hallerde SGK sonda ödemesini hiç bir şarta bağlı olmaksızın ödeyecek. Yani zaman aşımı vb. nedenlerle trafik sigortası ödemiyorsa, SGK kesinlikle ödeyecek

2- Mevzuat uyarınca trafik kazası geçirdiği için sağlık giderlerini trafik sigortasından karşılamak durumunda olan kişiler, bu ihtiyaçlarını hangi sigorta kapsamında iseler oradan alacaklar.

Bu prosedür kesinlikle zor değilmiş ve işlemleri tıpkı SGK'da olduğu gibi yine vekalete binaen medikal firmalar takip edebiliyormuş. Yani, bizler tıpkı SGK'da olduğu gibi medikal firmaya vekalet veriyoruz, onlar SGK'dan değil trafik sigortasından alıyorlar bedelleri.
Dahası, SGK en çok iki aylık periyotlar halinde ödeme yapıyorken, trafik sigortasını gerçekleştiren firmalar 1 yılık ürünün bedelini defaten ödüyormuş. Yani, yılda bir kez trafik sigortası muhatap oluyoruz...

Not: Eğer bu beklenti gerçekleşmez ve sorunumuzu çözecek genelge ay sonuna kadar yayınlanmazsa, o zaman elimizden gelen bütün güçle bu konuda kamuoyu yaratmak için çalışırız...

Olası gelişmeleri buraya yazmaya devam edeceğim...

Bülent bey hürriyet gazetesi Ankara ekinde O.F.li arkadaşlarla ötenazi istiyoruz resimli haber çıktı yetkili birisi sorununuz nedir diye arayan olmadı . Oyumuzu bile vatandaşların yardımı ile 2 katta kullandım. Ama benden sonra aynı şeçim bölgesinde Ankara O.F. derneği üyeleri aynı sorunla karşılaşınca tutanak tutmuşlar. VAY HALİMİZE

abi eline koluna saglık , saol güzel haber ıcın , ınsallah dedıgın gıbı olur..

Bülent;

Bu karar sadece sonda, kateter alımlarında değil tüm tedavi masraflarına dönüştü sanırım. 2 ay önce ürodinami yaptırmıştım, benden kaza raporum istendi.

Ulaşılabilirlik sorunlarımız çözüldü ya dolan dur işte..

Sevgiler
Teslime

Doğrudur Teslime. Bu baya bi can yakıyor.

Araya bayram girince konuya dair gelişm olmadı. Birkaç gün içinde bilgi alıp burada paylaşacağım...

Bülent bey size bu bılgılerı yetkılı bırısımı verdı , medıkalcım verdıgınız bılgılere ıstınaden sgk na gıttı ancak müsbet bir cevap alamadı , ilginiz ıcın cok cok tşklr... Hayırlı haberlerınızı beklıyoruz..

Dün birkaç arkadaşımla konuştum bu konuda. Maalesef beklediğimiz olumlu gelişme olmayacak gibi! Çünkü bürokratlar sorumluluk almak istemiyormuş. Eğer böyle olursa, pazartesi günü konuya dair bir metin hazırlayıp, ilgili tüm kurumlara göndermek için girişim başlatacağım.
Bu sorunu çözeceğiz, başka yolu yok.

evet bu durum benim de canımı sıkmaya başladı.benim faturalarımı da ödemiyorlar.ben elimden geldiğince gerekli yerlere mail atacağım.bu konudan muzdarip olan arkadaşlar lütfen sizde ulaşabildiğiniz her yere mail atın...
çözmemiz gerekiyor...

slm bülent bey benim bir sorum olacak,sonda ödemeleri 1996 sonrası derken ben 1996 ekimde kaza geçirdim ve şu ana kadar sonda ödemelerimde sorun olmadı 1996 yılı dahilmi deyilmi?

sorun olmuyorsa bence hiç karıştırmayın.eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeme misali

peki AHMET öyle yapayım haklısınız:))))))))))))))

Medikalcim SGK'dan bu durumun 1996'dan sonra kaza geçirenleri kapsadığına dair bilgi almış. Ben kurtuldum yani. Ama bizden kaza raporu isteyen birimlere bu konuda net bir bilgi verilmediği için canımızı sıkan durumlar devam edecek zannımca..

NeLik;

medikalciniz baya zekiymiş!onun dediğini bizde biliyoruz zaten!
olaya birde ben kurtuldum!gibi yaklaşmaktansa diğer mağdur arkadaşların durumu nasıl çözülür diye yaklaşmak lazım.

Medikalcimin dediğini ben bilmiyordum mesela. Çünkü başka bir medikalci yıl sınırlarlaması yok diye bilgi vermişti. Ciddi bir bilgi kirliliği var ortalıkta. Ayrıca benden belge isteyen hastane görevlisine yıl sınırı var mı diye sorduğumda "Hayır" yanıtı verilmişti.
İstanbul barosu Engelli hakları komisyonundan, Lokman Ayva'dan ve SGK'dan bilgi talep ettim. Yanıt geldiğinde buradan paylaşırım. Ben kurtuldum, siz derdinize yanın gibi mantalitem yok. Sanırım yanlış anlaşıldım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt