Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'nın vergi dairesine göndermiş olduğu teyit yazısı ne kadar sürede geliyor?

MRM

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
Merhaba
Formda takip ettiğim kadarı ile emeklilikle ilgili vergi dairesinden alınan engelli vergi indirimi teyit yazısı mesela Unkapanı Sgk Başvuru yapan bir arkadaşımız 17 günde emekli oldu. Ben e devletten 24/04 de tahsis talep doldurdum. Baktım 17/05 e kadar bir hareket yok. sgk pendik şubesini aradım. Bana rapor ve vergi indirimi yazısını elden getirmemi söylediler ve aynı gün fotokopilerini bıraktım. Sonra 27/05 de evrak kurum dışında kapandı diye bir ibare çıktı sgk evrak takip sitesinde ve şuana kadar cevap yazısı sgk ya ulaşmamış gözüküyor. Benim anlayamadığım diğer şubeler bu kadar hızlı sonuçlandırırken Pendik sgk farklı bir prosedür mü izliyor. Birde sizlerden ricam sizin cevap yazılarınız kaç günde sgk ya ulaştı ve emekliliğiniz sonuçlandı. şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

emeklilik işlemlerini hızlandırmak icin sgk aracılıgı ile maliye'den vergi indirim belgesini elden alıp kuruma verebilirmiyiz bu sekilde işlem yapıp emekli olan arkadaslar var tanıyorum boyle bir imkan oluyor mu yoksa ilden ile değişiyor mu uygulamalar

ilden ileyi bırakın bence ilçeden ilçeye bile değişiyor. Benden 1 ay sonra başvuran arkadaş şimdi emekli maaşını aldı biz halen teyit yazısını bekliyoruz :)

süreç hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi

Ben de Vergi İndirimi belgemin elime geçmesini bekliyordum. SGK gidip sordum, ''siz boşuna beklemişsiniz evrağı, biz burdan görebiliyoruz vergi indiriminizi, hemen emeklilik başvurusunu yapabilirsiniz'' dediler ben de dün hemen başvurumu yaptım. Bakalım ne olacak...

Benim vergi indirimim 2001 yilindan yani maliye nin internwt ortaminda gozukmuyor

OZELES
maalesef her sgk nın kendine göre bir uygulama biçimi var herhalde benim dün kuruma ulaşmış teyit yazım bakalım birkaç gün içersinde emeklilik sonuçlanır diye ümit ediyorum.

Bu süreç yaklaşık 1-1,5 ay sürebiliyor.
Maliyeden yazıyı elden alamazsınız,resmi yazı olduğu için cevapta resmi olarak gönderiliyor.

Elden getirip sgk ya veren arkadaslar var emekli olmus

Merhaba bende mayis 13 de bas vurdum %41 yeterlimi aceba yoksa gerimi doner bilginiz varmi

Demekki memurun o günkü ruh haline bağlı.
mbsmah

Doğum tarihiniz,ilk ssk giriş tarihiz ve prim gün sayınız nedir.

mbsmah
%41 ile vergi indiriminiz onaylanırsa emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Eyvallah sogulasin bu islem uzun surermi aceba

Sgk maliyeden vergi indiriminizin onayini istemis

OZELES kurum disindami diye sormussunuz banami soruyorsunuz

Arkadaslar bu islemleri internet uzerinden takip ede bilecegimiz yer varmi

Rapor alacan hastaneden vergi indirimi için en az 1 yıl

Sadece vergi indirimi 6 ay sürer garanti

Mehmet tesekkur ederim vermis oldugun linge girdim ve tc ile ama herhangi bir kayit yok diyor

ara girin işlemler yakında cıkar verdiği sitede

Ozur dilerim mehmet anlamadim

Ara girin dedigin ara sirami demek istedin

her gün kontrol edin yakın zamanda biligileriniz cıkar ayrıca e devlet sifreniz varsa ordanda takip edebilirsiniz

Cok tesekkur ederim bir sey daha sorayim e devlette nereye bakacagiz sanada bu gece vakti zahmet veriyorum hakkini helal et kardesim

4a hizmet var ornegin ssk var bir suru alan var nereden bakacagim

E-devlette eğer ssk statüsünden emekli oluyorsanız 4A emeklilik kaydı ya da 4A emekli aylık bilgisine bakabilirsiniz.
Ancak buralara maaş bağlandıktan sonra işlenir gelişmeleri takip için yukarıdaki evrak takip sayfası kullanılmalıdır.

Merhaba arkadaslar engelli raporundaki % orani farklari nedir yani %90 ile90 alti rapor arasinda ne fark var aceba ornegin arac almada yada baska ozelligi varmi ayrica bu raporu bize verdiklerinde bize ne gibi bir faydasi oluyor bilgi sahibi olan varmi teskkur ederim.bu konu hakkinda hic bir bilgim yok

Arkadaslar ben yeni uye oldum buraya burda sorularima ve sorunlarima cevap yazanlara daha dogrusu ilginize alakaniza burdan herkese tesekkur ederim sagolun eyvallah

%90 veya üzeri bir raporunuz varsa ötvsiz araç alabilirsiniz.
Onun altında bir oranınız varsa ve ötvsiz araç almak istiyosanız özrünüzün ortopedik olması gerekir.
Bu özrünüzle ilgili olarak raporunuzda "h sınıfı ehliyet alabilir,XXX Araç kullanabilir" veya buna benzer bir ibare olması gerekir.

Üst Alt