Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SGK'ya atandım. Raporumun aslını değil, aslı gibidir onaylı olaylısını gönderdim..?
Noter Tasdikli olan yok mu ? onu gönder. Aslı gibidir kurum tarafndan ( SGK bulundugunuz il ) müdürlüğü görüp onaylarsa ok. Sorun çıkmaz . Hadi Hayırlısı.. Ben elden götürdüm. Bir sorun yoktu. sadece Askerlikten alınan saglık raporunuda istediler. onuda TSK dan onaylı olarak yolladım. Bakalım inşallah başlarız..
Melek Hanım Askerlik durum belgesini aldım zaten onunla beraber diger istediklerinide götürmüştüm. Orda çalışanlardan benim belgelere bakan memur askerlikten alınan saglık kurulu raporunuda bize yolla dedi bende geldıgım gibi tsk dan aldım onaylattım yoladım. Hatta bende listede yok dedim. Niçin gönderecem yanımda ki arkadaşlar sorun etme yollarsın boş ver dediler bende uzatmadım yolladım. Sonra arkadaşlar dedi ki şimdi istemese de sonra yine isteyecek bir daha yorulacan. Bakalım hayırlısı Bu arada acaba kaç gün daha bekleriz bizi davet etmeleri için bir bilgisi olan var mı ?
Paylaşırsa sevınrım
Mehmet, verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Peki bir şey daha soracağım. Askerlikten alınan sağlık raporları başkalarından da mı istenmiş?
Bunu niçin soruyorum? Askerlikten alınan sağlık raporlarını kurumların isteme hakkı yok. Askerlikten muaf edilme sebebi raporda yazıyor çünkü. Eğer SGK bunu yapıyorsa demek ki bazı arkadaşların forumlarda dile getirdiği sorun doğru.
O zaman başka kurumlar da istiyor demek ki vatandaşlardan.
Bazı uyeler askerlikten muafiyet sebeplerinin bilinmesini istemiyor çünkü. Askerlik durum belgesinden anlaşılmıyordu bu durum. Eğer kurumlar raporu istiyorsa ancak vatandaştan alabilir. Buna mecbur bırakılıyor demek ki vatandaş. Çünkü TSK'dan isteseler ulaşamazlar o rapora. Bu konuda bilgi verdiğin için teşekkürler.
Herkesten mi isteniyor? Sadece arada bir mi? Arkadaşların uyarmış seni. Şimdi göndermesen sonra yine isterler demişler.
Ayrıntılı bilgi verebilir misin bu konuda?
Arkadaşlarım onlar özürlü degil beraber gittigim arkadaşlar. Birde Şunu söyliyim Bilgi amaçlı Askerlikten alnan raporların belli bir dönemi varmış. Kurum yanılmıyorsam bu belgeleri 5 yıl Arşivde tutuyor sonra imha ediyor. Kurumdan istenmemesinin asıl nedeni tsk nın kurumlara vermemesi degil kurumun elinde olmaması imha etmedir. Asıl bilgi budur. Yanlış yorumlanmasın lütfen. Askerlikten alınan raporu kaybetmemesi kişiyi bağlar kurumu degil.
Not Olarak verecek olursak askerlikten muaf olmasında istenilen raporun kişiye özel olduğu için kurum belli bir süre muhafaza ederken daha sonra imha etmektedir. buda kurumlar arasında evrak sorununu öne çıkarmaktadır. Ama Asıl sorun imha edilmesinden kaynaklanıyor. Arşivlemenin süreli olmasından kaynaklanıyor.
çünki askerlikten alınan raporun bir örnegini bende almıştım.bende daha duruyor. saklıyorum yanı. ama aslerlik şubesinde bulunmaması söz konusu olabilir çünki 5 yıllık bir evrakı durdurması askerlik şubesini bağlamaz.
Lütfen yanlış yorumlamayalım.
Yani kurumlar istese TSK askerlikten muafiyet için alınan raporu gonderir mi diyorsunuz? İmha edildiği için göndermior diyorsunuz. Bu bilginiz yanlış. İmha olayını bilmiorum. Ama elelrinde olsa bile zaten o raporları TSK kurumlara göndermez bir. Kurumlar da o raporları TSK'dan isteyemez iki.
Melek hanım ikimizde aynı mantığı dile getiriyoruz fakat birimiz sagdan bakarken digerimiz soldan bakıyor.
şöyle söylüyeyim Kurumlar askerlikten alınan raporu TSK dan isteyebilir vermıyor ise bunun iki nedeni vardır.
1. TSK dan alınan rapor kişiye özel olduğundan ancak kişi şahsen baş vurursa TSK kişiye o raporu verir.
2. TSK Bu raporları belli bir süre avşivde tutar ( Yaklaşık 5 yıl ) Daha sonra imha eder. Kişiye bu raporun bir aslını zaten veriyor kişi onu muhafaza edemıyorsa bu TSK yı bağlamaz. Bu yüzden Kurumlar bu raporu kişiden istemek zorunda kalıyor .
3. Bu da TSK nın başka kurumlara bu raporları vermemesinin nedenini ortaya koyuyor.
benim anladıgım ve size anlatmak istedigim bu.
Yanlış yorumlanmasından kasıt sizinle ilgisi yoktur ne olur o kelimeyi üstünüze almayın.
Kurumların TSK dan belge isteyemiyor veya TSK kurumlara belge göndermıyor mantıgının altında yatan gerçek budur.
Saygılar .
Kurumun o raporu istemesınde ki mantığıda şahsi fikrim olarak şöyle yorumluyorum.
Özürlü bireyin özürlü olması durumu. Askerlikte iken mi olmuş yada askerlikten evvel veya sonra ... Kurum bu durumu anlayabilmek için istemiş olabilir.