Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk'ya bağlı çalışmıyorum. Vergi indirimi için nasıl bir yol izlemeliyim?

Pawly

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine başvurdum. Beni üniversite hastanesine sevk ettiler. Hastaneden %82 oranında engelli raporu aldım. Vergi dairesi bu raporu sgk ya gönderdiğini ve oradan onay beklediğini söyledi. Fakat ben 8 yıldır özel bir bankada çalışıyorum. Yıllar öncesinden ssk başlangıcım var. Ama çalıştığım bankadaki pirimlerim bankanın kendi sandığına ödeniyor ve dolayısıyla şu an sgk ya bağlı çalışmıyorum. Bu durumda sağlık raporumun bağlı bulunduğum sandığa gönderilmesi ve bu düzenlemeyi onların yapması gerekmezmiydi. Acaba yanlış bir yolmu izliyorum kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

emekli olduğunuzda direk bankanızın emekli imkanlarından yararlanacaksınız fakat umarım böyle birşey olmaz ama olurda işten cıkar veya cıkarılırsanız otomatikman sgk ya aktarım olacak.indirim konusuna gelince kurumun bunu otomatikman maaşınıza yansıtması gerekiyor kendi emeklilik sistemi olduğundan dolayı.

sonuç da kuruma bağlısınız emekli sandığı olması önemli olmamasılazım

Üst Alt