Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'ya emeklilik için başvurdum, hastaneye sevk ettiler. Sonuç ne olur?

KemalDuman

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba benim sorum şu

ben vergi indirimi emeklilik için vergi dairesine falan gitmedim bulunduğum sgk ilçe müd. müracatımı yaptım o kadar beni falanca hastaneye sevk ettiler sonrasında evrakın ankara kısmı bildiğim kadarıyla yok direk doktor heyetinin verdiği bilgi doğrultusunda rapor çıkıyor bulunduğum sgk kurumuna gönderiliyor kurumda başvuru sahibine dönüyor ...
ben işlemlerimi 27 06 2013 yaptıdım beklemedeyim .. sorum ben mi yanlış biliyorum vergi dairesine gitmedim artı ankara ya onaya gidiyormu yoksa . herkez ayrı söylüyor bilgi lütfen

ayrıca vergi indirimini hak ettiğim taktirde bir iş yerinde çalışıyor olmam şartı var mı ben çalışamıyorum da
1992 sgk girişi . 4623 iş günüm var

Bağkur'dan emekli olma başvurusu mu yaptınız yoksa? Çünkü defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimi ile sigorta müdürlüğünün hiç bi ilgisi bulunmaz. Bu sevkin defterdarlıktan aınması lazım, sgk'dan değil

bülent bey ben bağkurlu ve ya emekli sandığı gibi kurumlarda çalışmadım 1992 yılında eski adıyla ssk lı olarak çalıştım
4623 ssk iş günüm var
kalp rahatsızlığımdan dolayı çalışmıyorum. bulunduğum ilçe sgk kurumuna vergi indirimi için yani erken emekli olabilmek için müracat yaptım
kurum beni hastaneye sevk etti tüm doktor kontrollarından sonra 27 06 2013 de heyete girdim
raporum ilçe sgk kumuna daha gelmemiş devamlıda tel ile arıyorum .
benim merak ettiğim olduki rapor istediğim düzeyde çıktı . ama ben çalışmıyorum kısacası işsizim . olumlu çıkan rapora rağmen sen şu an çalışmıyorsun diye sorun çıkarırlar mı acaba emeklilik hakkını vermezler mi
rahatsızlığım . baypas . ef 40-45 . yüksek tansyon . raporlu devamlı kullanılan . tansyon . kalp ilaçlarım var .tanı . 125-1 ve 121-a-k .. sonuç RV .

teşekkür ederim hepinize inanınki o kadar güzel bilgiler veriyorsunuz ki harikasınız allah razı olsun hepinizden

Siz başvurunuzu malulen emeklilik için byapmışsınız. Vergi indirimi ile erken Yaşlılık emekliği için değil... Şİmdi yapmanız gereken beklemek. SGK durumunuzun maluliyeti gerektirdiğine karar verirse malulen emeklilğiniz onanır. Onanmazsa, o zaman buraya yazın, bu sefer malulen değil -defrterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden- erkren Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuru yaparsınız..

Ama şimdi SGK'dan gelecek yanıtı beklemelisiniz: Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6 (eskisi: 0312 207 88 66-67)

bülent bey pekala malül emeklilik ile vergi indiriminden faydalanarak emekli olmanın arasında ne fark var yani maaş ta fark falanmı nedir

ozaman ben yanlış müracat yapmışım öbür formlara baktıda malülde yüzde altmış rapor istiyorlar pekala bana atıyom yüzde 40 veya 50 verirlerse ne yapa bilirim

ayrıca vergi indiriminden yaralana bilmek için bir iş yrinde çalışmak şartı varmı ben çalışamıyorm şuan hastanedeki muayene işlerimi eşimin üzerinden gözükerek bakılıyorum

malulen emeklı olursan calısamazsınız...erken emeklı olursanız calısabılırsınız...malulen emeklı maasları cok dusuktur...erken emeklı maasları en dusuk emeklı maası kadardır:

malülen emeklilikle erken emeklilik arasında ücret farkı yoktur gözle görülecekkadar yanlış bilgi vermeyin ben malülen emekli oldum aynı işyerinde arkadaşım benden 50 tl fazla maaş alıyordu benden 1 sene sonra emekli oldu vergi indiriminden yaklaşık 150 tl daha az bağlandı baglanma oranlarına göre degişiklik olmakta kemal bey siz malülen emeklilik için muracat etmiş görün mektesiniz enaz %60 oranında rapor ala bilirseniz emekli ola bilir siniz sonuç olum suz çıkarsa bir yerde 1 aylık kadar sigortalı gösterip erken emeklilik için başvura bilirsiniz onun için % 40 dahi emekliliginiz için yeterli olabilmekte malülen emeklilik için zorluk cıkara bilirler vergi indirimi başvurusu yaparken sigortalı görün meniz şart sadece baş vururken sigortalı görünün yeterli 2 ila 4 ay arası sonuçlanır vergi indirimi siz 1 ay sigortalı gösterip cıka bilir siniz sgk dan maksat vergi indirimine baş vurur ken sigortalı olmanız gerekli sonuçlan madan sgk yı kestirmeniz problem yarat maz

teşekkür edrim arkadaşım ve tüm arkadaşlarım sgk dan gelecek olan sonucu sizlere bildireceğim sonuç olumsuz olursa ondan sonra izlenecek yol neyse sizlerden yardım istiyeceğim tel ile aradığım sgk görevlisi 2 haftaya kadar raporun belli olur dedi hayırlısı bakalım

kabul edilmeyen malül emeklilik dilekçem

24 05 2013 tarihinde bulunduğum sgk ilçe müd. vermiş olduğum malul emeklilik dilekçem kabul olmamış . yani malülen emekli olamıyorum. eski adıyla ssk 1992 girişliyim pirim gün sayım 4623 dilekçe nedenim baypas ameliyatı kalp yetmezliği yüksek tansyon..anlayamadığım EF değerim 40-45 . epi krizde yazan. RV .125-1 yani kalp yetmezliği. kroner damar tıkanıklığı . raporlu devamlı kullanılan kalp tansyon ilaçlarım var .şaşırdım çalışamıyorum tıkanıyorum şu an eşimin sigortasından muayenelerimi oluyorum .. arkadaşlar bundan sonra izlemem gereken yol nedir ne yapayım yardımcı olursanız sevinirim vergi indiriminden faydalana bilirmiyim maluliyet kabul olmadı diye vergi indiriminden faydalanamazmıyım teşekkürler

herhangi bir yerde sigortalı çalışmaya başlıyorsun bir hafta sigortalı görünseniz yeterli o işyerinden vergi indirimi almak için sevk yazısı almalısınız oradan defterdarlıga başvurup oradanda sevk yazısı alıp hastaneye gideceksiniz heyete gireceksiniz heyet raporunuzu defterdarlıga gönderecek defterdarlık merkez saglık kuruluna Ankara ya gönderecek oradan %40 ve üzeri rapor alırsanız emekli dilekçenizi verecek ve emekli olacaksınız bunun hepsi size yaklaşık 2 veya 3 ay gibi sürer ondan sonra gelsin paralar allah kolaylık versin

buzluçay o kadar kolaymı yani tekrar yenidenmi heyete gireyim yoksa ilk evraklarımı yeniden sgk dan isteyipte onlarlamı gireyim

hepsi sil baştan olacak fazla zaman kaybetmeyin yarından itibaren kendinizi sigortalı yapacak bir muhasebeci falan bulun hemen işlemlere başlayın bütün kriterleri tamamlamışsınız eger raporunuz %40 ve üzeri çıkarsa hemen emeklisiniz yani şuan maaş almadan geçen her gün zarardasınız demektir.birde süreci buradan paylaşın bilen arkadaşlar yardımcı olurlar ne yapman gerektigi konusunda bu işler biraz meşakkatlidir ama sonunda kazanırsan hepsi unutulur.

Bir işyerinde sigortalı çalışan olun
Vergi indirimi için defterdarlığa başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Sizi hastaneye sevk ederler. Alacağınız % 40 ve üzeri rapora karşılık sakatlık indiriminden yararlanırsınız.
Bu indirim hakkını elde ettiğiniz gün sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvurursunuz ve 2 ayda emekli olursunuz

bu gün itibarı ile bir işletmede sigortalı olarak görünmeye başladım . daha sonra baypas ameliyatı olduğum hastaneden epi krizimi ve ameliyat cd epikrizimi aldım doktor kaşeli imzalı olarak . sonra devamlı kontrollerimi yaptığım üniversite hastanesinden ilaç kullanma raporumu . daha önce çekilmiş eko ve efor test raporlarımın aslı gibidir kaşeli kurum mühürlü evraklarımı aldım . sigortalı göründüğüm iş yerinden ancak bu ayın sonu itibarı ile hizmet belgesi verilecekmiş prosedür öyle imiş ayı bitmeden verilmiyormuş yani önümüzdeki ayın başı itibarı ile defterdarlığa müracat yapacağım .. bu müracat öncesi eksik olan evrakım varmıdır .. toplamış olduğum tüm hastane evrakları bakarsın beni sevk ettikleri hastanede işe yarar diye topladım bende eksik olan. kan tahlili . göğüs filmi. ekg . başka ne yapabilirim eksik birşey kalsın istemiyorum HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR.

Kemal arkadaş senin düştüğün hataya bende düştüm.sgk kolay kolay malülen emekli yapmıyor.birde senin ef yüksek çıkmış seni hiç malulen emekli yapmaz. Bende kalp yetmezliği-hiper tansiyon tıp 2 şeker hastasıyım beni yapmadılar ef35-40 çıkmıştı.bu süreçte bir 4 ay kaybım oldu. Sonuçlandıktan sonra maliyeye müracak ettim sevk alarak heyete girdim.heyetten %64 raporum çıktı. Ankaraya gitti onaylandı 6 ay diyende sonuçlandı.01.07 itibarı ilede erken emeklilik müracatımı yaptım şimdi itina ile emekliliğimi bekliyorum.

vergi indirimi raporları ankaraya gidiyormu gidiyorsada indirim yapıyorlarmı

Raporlar Ankara'ya gidiyor ve nihai kararı orası veriyor

Selam ben 2 yıl önce ünüversite hastanesinden rapor almaya gittim . Heyete girdim doktorların verdiği yüzde 40 rapor kurul tarafından 37 ye düşürülmüş . Geçen hafta yüzde 37 lik raporumla . Il sağlık müd. . Itiraz dilekçesi verdim .beni bir devlet hastanesine göndereceklerini. Ve ilk aldığım raporun üstünde bir yüzde getirdiğim takdirde. Hakem hastanesine sevk edileceğimi söylediler. Beni ilk göderdikleri hastanede heyete girdim . 2 sene önce bana verilen yüzde 37 raporum şimdi yüzde 45 ile onaylandı .il sağ müd .beni şimdi hakem hastanesine sevk edecek beklemedeyim hakem hastanesinden çıkan sonucu belirteceğim . Raporumun arka yüzünde . Vergi indirimi ve belediye hizmetlerinden yararlanma diye yazıyor

bülent bey yukarıdaki yazınızı yeni fark ettim. yani ben raporun ön yüzünde . kendi isteğimle yazısı ile rapor almak için müracat ettim .şimdi. il .sağ müd .beni göndereceği hakem hastanesinden yüzde 40 rapor alsamda. vergi indirimi ve erken emeklilik müracatı için 6 ay mı beklemek zorundayım.

Hayır hayır, kurum sevki ile gidince rapor almakta sorun olmaz.

2.8 2013 bugün itibarı ile vergi dairesine .vergi indirimi .erken emeklilik için . müracatta bulundum. beni alsancak devlet hastanesine sevk ettiler .

28.2. 2013 tarihine heyet günü verdiler. .rahatsızlığım kalp krizi .baypas ameliyatı .kalp yetmezliği .kroner arter hastalığı . hiper tansyon .EF.50 .

bakalım hastaneden yüzde kaç verecekler hayırlısı

yüzde 45 le emekli olursam çalışan için 190 tl mi maaş alırım yani

çalışan biriyim raporum 45 vergi indirimini hak ettim emekli olduğumda maaş 190 tl mi olacak ...ayrıca bağlanacak olan maaşımın tarihi . ankara onayından sonramı yoksa.. vergi dairesine ilk başvuru tarihi ilemi başlatılıyor.. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

vergi indirim belgemiz olsa, emeklilik için başvursak. sgk tekrar hastaneye mi sevk edip emekli ediyor. bilgisi olan arkadaşlar yardım rica ediyorum

vergi indirimi var ise hastaneye sevk et mez sadece malülen emekli olacaklar sevk edilir

sibis e baktım hastaneden evraklarım bir hafta önce vergi dairesine gelmiş . şimdide maliyeye gönderildi cevap bekleniyor yazısı yazıyor. bu ne anlama geliyor bilgisi olan arkadaşlarım varsa beni aydınlatabilirmi

Üst Alt