Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk'ya emeklilik için başvurdum. Kurum dışana evrak kapandı diyor..?

merveenes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhabalar
02/05/2016 tarihinde sgk ya vergi indirim ile emekliliğe başvurdum.
12/05/2016 tarihinde ö.kargo ile sevk edildi kurum dışına evrak kapandı.yazıyor.
evrak takipte henüz bir gelişme yok hep aynı çıkıyor.tahsis no verilmemiş.edevlette hiç bilgi yok
şimdi kurum dışı neresi oluyor bağlı bulunduğumuz il'deki gelir idaresi müdürlüğü mü yoksa
Ankara daki vergi indirimini veren kurum mu oluyor.
daha ne kadar sürer.yoksa sgk mı gidik sorsam.

merveenes
Bende şuanda aynı şekilde bekliyorum. Sgk yı arayıp sorduğumda deftardarlıktan vergi indirimi teyitini bekliyoruz. bu biraz zaman alır dediler.

Teyit için niye yazı yazıyorlar hangi çağda yaşıyoruz.
Internet var,Eviss var,telefon var işi yokuşa sürmekte bir numara şu sgk kurumu

kiyasettin
Raporun ve vergi indirimi yazısının fotokopisi elinde var ama maalesef iş uzasın da nasıl uzarsa uzasın

Panik yapmayın, sizin olayınız bitmiş. Haftaya E-devletten bakın tahsis ve emekli bilgilerinizi görürsünüz.

saat 11 de vergi usul müdürlüğü gelen evrak
taahhütsüz posta
gelen evrak sağlık kurulu rapor hakkında diyor
elden sevk edilmek üzere emekllik servisine diyor
şimdi süreç ne durumda

merveenes
Büyük bir ihtimal vergi indirimi teyit yazınız geldi. Emekliliğiniz kısa bir süre içersinde sonuçlanır.

Bende onumuzdeki ay basvuracagim basvuruda rapor ve vergi yazisi gerekiyormu yoksa maliyeden teyit alinacagi icin gerek. Kalmiyor mu

mehmet-41
ben e devletten başvurdum. Baktım 18 gün hiç hareket yok sgk yı aradım. benden vergi indirimi yazısını ve raporu istediler. Yinede teyit alıyorlar vergi dairesinden bence şahsen başvurup raporların fotokopisinide verirsen daha hızlı olur düşüncesindeyim.

Ayrica 2011 yilinda ne zamn emekli olurum diye sgk ya dilekce vermistim dilekce ekine vergi yazisini raporu eklemistim. o zaman vergi indiriminizin oldugu tespit edilmistir su tarihte emekli olursunuz diye yazi mevcut elimde emekli olurken tekrar yazisma mi olacak maliye ile o zaman sgk yazisma yapmadimi

@Ufukalp abi ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bir sorum olacaktı benim sgk ğirişim 01-07-1998 kısmet olursa 20 ğün sonra günüm doluyor ama 7ci ayın 1 cuma ğününe denk geliyor o tarihte başvuru yapsam oluyormu yoksa araya bayam tatili giriyor 1 hafta daha uzayacak şimdiden teşekkürler

@nuri5858
Fark etmez 1 ile 30 arasında başvurursanız 1 Ağustos itibari ile emekli olursunuz.

MRM KARDEŞ DİLEKCE VERDİĞİN ĞÜNDEN İTİBAREN EMEKLİLİK ĞÜNÜ SAYILIYOR GECEN ĞÜN ARKADAŞ 06-06-2016 DİLEKCE VERDİK 10-06-2016 4 ĞÜNDE EMEKLİLİK KAGIDI GELDİ YANİ SENİN DEDİĞİN GİBİ 1de VERSEMDE 30da VERSENDE ağutosta AYLIK ALIRIZ AMA AYIN 1 TEMMUZ da VERSEM AĞUSTOSA KADAR 1.5 AYLIK BİRİKMİŞ OLUR ama benim demek istediğim 7ci ayın 1de tam 18 yıl oluyor benim sgk girişimde 01-07-1998 aynı gün dilekçe versem kabul edermi yoksa 1 ğün önce dilekçe versem olurmu saten araya bayram tatili giriyor bayramdan sonra hemen sonuç gelir diye sabırsızlanıyorum

merhabalar
bana sgk'dan şu ana kadar maaş çekme ile ilgili bir evrak gelmedi .aylıık kaç tl maaş alırım.toplam kaç maaş alırım aşağıdaki bilgilere göre t.ş.k.

Aylık Başlangıç Tarihi01.06.2016Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 65.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 34.96İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün5852000 – 2008/10 arası Gün 29372008/10 sonrası Gün 2730Toplam Gün6252Göstergesi9475Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı98.57Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

Ödeme Dönemi201606Ödeme Günü19Net Aylık Tutarı98.57 TLAylık Tutarı0.0 TLEk Ödeme Tutarı98.57 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL

merveenes
Emekli maaşınız 1.114 lira civarında olur
19 temmuzda toplu olarak alacağınız rakam 2.562,82 TL

Bu gun kuruma gittim emekli olabilir kagidi alamak icin carsamba gunu gel al dediler 2012 yilinda ne zamn emekli olurum diye dilekce ve onun ekine vergi indirimi belgemi vermistim o yillarda o gelen cevap yazisininida gosterdim nemura. O zaman vergi indirim teyidi almisiz dedi cikis alip emeklilge basvuracagim persembe gunu islemler hizli surecek sanirsam

BuTcHeR

Aylık başlangıcı 01.06.2016 ve ödeme günü 19 temmuz olduğuna göre verdiğiniz 2.562,82 tl 48 günlük birikmiş tutar olması, ve bu durumda da emekli aylığının 1.601 tl olması gerekmiyor mu?
19 Temmuzda @merveenes arkadaşımızın 2.562 tl birikmiş + 1.601 tl 19 temmuz-18 ağustos maaşı = 4.163 tl ödeme alması gerekmiyor mu?

Ufukalp hocam
2.562.82 TL 78 günlük maaş

merveenes
Ayrıca aylık maaşı hesaplarken bi yanlış yapmışım.
Aylık maaş 986 lira civarında..ek ödeme dahil

BuTcHeR
Ek ödeme sadece birikmişi kapsayıp önümüzdeki dönemin peşin verilecek maaşı dahil değildir diye biliyorum, bu yüzden de 01.06.2016 aylık başlangıcı olunca belirtilen ek ödeme 01.06.2016 - 19.07.2016 tarihleri arasındaki 48 güne ait olur düşüncesindeyim.

Bende kendimden biliyorum,gösterilen ek ödemeye peşin ödenecek maaş ta dahil.
1-2 güne netleşir e devlette.

Daha önce çok hesapladım da peşin ödemeyi dahil ettim mi unuttum, yanılmış olabilirim.

ve işte sonuç
201606Ödeme Günü19Net Aylık Tutarı2562.72 TLAylık Tutarı968.63 TLEk Ödeme Tutarı98.57 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı1495.52 TLKesinti Tutarı0.0

bu kadar mı yani şimdi 6252 güne

Son düzenleme:
Yatan primler yüksek değilse sonuç böle maalesef.
1.007 tl ek ödeme dahil maaşınız bağlamış.
Hayırlı olsun.

bu siteden çok şeyler öğrendim .ve faydalı bilgiler aldım.bende elimden geldiği kadar bu sitede faydalı olmaya çalışacağım.emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Arkadaslar bu gun sgk.dan emekli olabilir belgesini aldim isyerime verdim bir kac gune cikisim yapilip emeklilik icin basvuru yapacagim ogrendigim kadariyla emekli olabilir kagidi verilirken vergi indirimi teyidi yapilmis emekli maasi ve tahsis numarasi ne zaman belli olur teyit onceden alindigi icin maas baglanma suresi ne kadar surer sizce primlerim hepsi ssk ve ayni ilden yatti tesekkurler

mehmet-41
Maaşınız 01.08 den itibaren hesaplanır.
Dediğiniz gibiyse ağustos ayında ilk maaşınızı alabilirsiniz.
En geç eylül olur.

eyüp bey 3 hafta icinde tahsis numaram cıkarmı peki işyeri calımaya devam etmemi istedi fabrikamız 3 hafta bakımda bakım sonrası calısmak ıstiyorum

Emeklilik dilekçenizi verdikten 1 gün sonra emekli olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
Tahsis numarasını beklemenize gerek yok.

arkadaşlar mrb bazı arkadaşlar emekli olunca SGK Kişiden sadece vergi indirmini istiyorlar bazılarınında hem vergi indirimi ve sağlık kuurulu raporunuda istiyorlar neden böyle yapıorlar.

Eyup bey emekli basvurusu yapinca biraz beklenmesi gerekiyor dedi isyerim oysa.ki sizn dediginiz gibi ertesi gun giris yapilabiliyor ama bunu isyeri anlamiyor

Üst Alt