Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'ya Malül maaşı başvurusu için neler yapmam gerekir?

Çekirge

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ben 2022 yasasına göre engelli aylığı alıyordum. Yeşil kartım da vardı. İkisi de iptal oldu..Şimdi hiçbir sosyal güvencem ve gelirim yok.

Vefat eden babamdan kalan annemin çektiği bir SGK dul maaşı var. GSS ye prim borçlanmamak ve düzenli olarak tüketmek zorunda olduğum hasta bezi masrafını cebimizden ödemek zorunda kalmamak için ölen babamın SGK'sından yararlanmayı düşünüyoruz.

1.Sorum: Başvuru için bizden istenilecek belgeler nelerdir?
2.Sorum: Başvuruyu ben yapmasam, annem veya bir başkası yapsa olur mu? (omurilik felçliyim yaşadığım şehirde SGK binası bize çok uzak ve arabaya binmek inmek, apartmandan çıkmak girmek bunların hepsi büyük sorun.)
3.Sorum: Acaba hiç bir işlem yapmasak yine de GSS prim borcu karşımıza çıkarırlar mı? Engelli olduğumu ispatladığımda bu borçtan kurtulacaksam ve hasta bezi masrafının çok azı SGK tarafından karşılanacaksa bu işlere hiç kalkmadan, hiçbir şey yapmadan böyle devam etmemiz durumunda zararlı çıkarmıyız? ( 67 yaşında bir annem var. Ben kendim zaten yatalak felçliyim. İşlerimizle ilgilenecek çevremizde çok insanımız yok)

Bize bir akıl verir bir yol gösterirseniz minnettar oluruz. Şimdikten çok teşekkürler

Çekirge,
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin.
Senin durumundaki hasta kardeşlerimiz ölen ebeveynlerinin emekli maaşından faydalandırılmaktadırlar.
Bunun için yapman gereken,elindeki mevcut sağlık raporunun aslı ve kimlik belgesiyle sgk başvurmandır.
Kendinin şahsen bu başvuruyu yapamayacağını belirtmişsin,bu durumda raporunla birlikte annen senin adına bu başvuruyu yapabilir sanırım zira raporunda hastaliginla ilgili ağır engellilik durumu belirtilmistir.
Ağır engellilik durumuna binayen başvurunu kabul edeceklerini düşünüyorum.
Ayrıca,bu konu ile ilgili olarak sgk,arayarak gerekli belgeler ve başvuru durumunla ilgili daha doğru ve net bilgi alabilirsin.
Ki,en güvenilir yoluda,tlf'la bu bilgiyi aldıktan sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirmendir.
Tekrar geçmiş olsun Allah acil şifalar versin kardeşim.

@Çekirge
Ben 2022 yasasına göre engelli aylığı alıyordum. Yeşil kartım da vardı. İkisi de iptal oldu..Şimdi hiçbir sosyal güvencem ve gelirim yok.
benzer şey benımde başıma geldi
Vefat eden babamdan kalan annemin çektiği bir SGK dul maaşı var. GSS ye prim borçlanmamak ve düzenli olarak tüketmek zorunda olduğum hasta bezi masrafını cebimizden ödemek zorunda kalmamak için ölen babamın SGK'sından yararlanmayı düşünüyoruz.
yetim maaşı alabilirsizin rapor oranı kaç %60 olmalı en az ve sadece bu da yetmıo iş gücünü kaybedık çalışmaz dıye raporun olacak
1.Sorum: Başvuru için bizden istenilecek belgeler nelerdir?
öncelıkle raporunuz sonra babanzın emeklı oldugu kurumdan belge almanzı ıstıolar.başvuruda size gerekli belgeleri söyluolar
2.Sorum: Başvuruyu ben yapmasam, annem veya bir başkası yapsa olur mu? (omurilik felçliyim yaşadığım şehirde SGK binası bize çok uzak ve arabaya binmek inmek, apartmandan çıkmak girmek bunların hepsi büyük sorun.)
bır yer harıc heç biri ile ben ilgilenedım tüm işlemleri kardeşim etti.benim yaptıgım tek iş hazırlanan tüm belgelere adımı yazıp imza atmak oldu hatta ismim bile yazılı ıdı sedece imza attm
3.Sorum: Acaba hiç bir işlem yapmasak yine de GSS prim borcu karşımıza çıkarırlar mı? Engelli olduğumu ispatladığımda bu borçtan kurtulacaksam ve hasta bezi masrafının çok azı SGK tarafından karşılanacaksa bu işlere hiç kalkmadan, hiçbir şey yapmadan böyle devam etmemiz durumunda zararlı çıkarmıyız? ( 67 yaşında bir annem var. Ben kendim zaten yatalak felçliyim. İşlerimizle ilgilenecek çevremizde çok insanımız yok)
gss prım borçlanması 2022 kesılınce çıktıo ödedık.yetim maaşı baglanınca daahda çıkmadı bişi istemedıler maaş her ay düzenlı verılıo hasta bezi konusunda bilgim yok ama genede yetım maaşına baş vur sağlıktan tüm haklardan faydalanırsın zararın olmaz kazancın olur
not: raporunda ağır engelli yazıo mu yada yeni rapor çıkarabilinmı tam bagımlı dıe çıkarabılırsen ebm ye başvur
not:2022 kesılınce önce yetim maaşına başvurdum.yetim maaşı baglanıncada ebmye başvurdum şu an hem yetım hem ebm alıom

@Çekirge
aşagıdakı lınke tıkla

https://www.engelliler.biz/forum/dul-ve-yetim-ayligi/161062-yetim-ayligi-basvuru-sureci-ve-evraklar.html

Üst Alt