Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'ya ödediğim primleri geri alabilir miyim?

metin_0079

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
ssk ödediğimiz primleri geri alabilme imkanımız varmı örneğim 1200 prim gününüz var bunun parasını alıp prim günü sıfırlanırmı sıfırlanırsa yüzde kaçını veiyorlar yatanın acaba?

İleride her hangi bir kurumdan emekliye ayrılmayı düşünürseniz bu sizin aleyhinize olur. ama emekli olmak istemiyorum bana faydası olmasınıda istemiyorum derseniz ssk ya ödediğiniz primleri geriye alabilirsiiniz.

[FONT=verdana] Bugün için ödediğiniz primleri geri alarak sistemden ayrılamazsınız.
Ancak, 60 yaşınızı doldurduğunuz tarihte, prim ödemeniz emekli olmanıza yetmezse, ödediğiniz primleıi ‘toptan ödeme’ adı altında geri alabilirsiniz[/FONT]

peki 60 yaşını doldurmuş kişi primini bu zamanın prim üçretinimi alır yoksa atıyorum 1969 yılından primi var (10lira) ozamanın prim ödemesinimi alır faizi felan olurmu

bu konuda bir sorumda benim olacak arkadaşlar benim babam vefat etti kızkardeşiminde eşi vefat etti maaş için gün yeterli değil kız kardeşim hak sahibi olarak babam adına ödenmiş sigorta primlerinin parasını alabilirmi acaba bilgisi olan arkadaşlar cevap veririseniz sevinirim teşekürler.

60 yaşında,geri alınan prim ödemeleri,hangi tarihe göre alınır.sadece ödenen miktar kadar mı,yoksa 60 yaşında olunan miktarlar kadar mı.1980 yılında öden 100 tl.20 yıl sonra değeri 10 tl.ye düşer.

muratcan67: ​google amcaya göre.....[FONT=Arial]

[/FONT]
[FONT=Arial]SSK primlerinin geri ödeme işlemi belirli şartlara bağlanan bir işlemdir.
Yasalara göre belli yaşa gelen artık emekli olabilme umudu kalmayan SSK’lı insanlara dikekçe ve başvuru yoluyola emekliliğe dönük primlerinin iadesi istenebilir.
Bu işlem yapıldığında kişinin herhangi bir emeklilik şansı kalmaz ve yıllarca yatırmış olduğu primlerin yarısını faiziyle geriye alabilir.[/FONT]

viva : miras hakkı gibi.....
[FONT=Verdana]

Ölüme bağlı toptan ödeme ise, sigortalının ölümü halinde, ölen sigortalının hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanamaması durumunda söz konusu oluyor.
Bu durumda, ölüm tarihi esas alınmak kaydıyla hesaplanan ölüm toptan ödeme tutarı, [/FONT]
[FONT=Verdana]'nın eşine, çocuklarına, ana ve babasına kanunda belirtilen hisseler oranında paylaştırılıyor.[/FONT]

yani anladım kadarı ile siğorta prim almak ssk dan alakanı kesmek demek dogrumu anlamışım

metin_0079 :Evet anlamışsın da EKSİK ANLAMIŞSINIZ YAŞINIZ 60 OLUNCA*****

[FONT=verdana]Bugün için ödediğiniz primleri geri alarak *****sistemden ayrılamazsınız.[/FONT]
[FONT=verdana]Ancak, 60 yaşınızı doldurduğunuz tarihte, prim ödemeniz emekli olmanıza yetmezse,***** ödediğiniz primleıi ‘toptan ödeme’ adı altında geri alabilirsiniz[/FONT]

60 yaşında önce alsak primimizi ne olur yeniden işe girdiğimizde primi sıfırdan yatırsak olmuyormu 60 yaşından sorna primler ne iş olacak benim devlet ya çok zeki ya çok kurnaz

Üst Alt