Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'ya vereceğim işitme cihazı faturası düşük fiyatlı kesilmiş!?

metehan8001

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Helix Rota ITC-4 modelini 1300 TL aldım. Medikalcı SGK'ya vereceğim faturaya 550TL kesmiş[FONT=Arial].

ne yapmaya çalışmış?
[/FONT]

oyle sey olmaz, size tam fatura vermesi gerekli. neden dikkat etmedinizki faturaYI ALIRKEN.
PARAYI ODEDIGIN KADAR VERIYORLAR FATURAYI. SEN EGER HAKKIN VARSA DEVLETTEN ALACAK ONU ZIRAAT BANKASINDAN 3 AY SONRA NUFUSCUZDANINLA CEKIYORSUN
birde siz vermiyorsunuz o faturayisgk onlar butun rem olcumu filan vermeleri gerekiyor.

adam vergiden kaçırıyormuş.

SGK'da memurla görüştüm;
1300TL yazsada çalışan olduğun için 440TL alırsın,
550TL yazsada 440TL alırsın senin için bir şey fark etmez dedi.

shukufe;

rem ölçümü felan istemediler hocam,
Hastaneden aldığım doktor reçetesi, Heyet raporu (işitme cihazı için), odyo tesi ve medikalcinin kesmiş olduğu faturayı alıp kendin götürüyorsun. (Bugün aynen böyle yaptım.)

iyide senin garanti isi olmadi cihaz bozuk cikti. o zaman su parayi odedin dicekler sana. kac cihaz aldim boyle insanla karsilasmadim. bu tek isitme cihazi icin gecerli degil ne alirsan al odedigin parayi yazmali satici faturada.
yani rem olcumu yapmadan cihaz satti sana.

Fatura bende kalmıyor zaten hocam elimde bir tek kaşeli imzalı garanti belgesi var.
SGK'nın ödeyeceği tutarı yazdığı söylüyor medikalcı.
+
bundan 1 yıl öncede almıştım cihaz. Aldığım o yerde de rem ölçümü yapmadılar.

benimki tek cihazdı ve çalışana 440TL veya 450TL ödeme yapıyormuş SGK'da memur dedi.

seninki bebek olduguna 2000 e yakin para alirsin harun.
benim cihaz islerimi firma yapti bide elimde garanti belgesiyle odedigim paranin faturasi var. bide pil koparabidik.

[FONT=arial]SGK işitme cihazı için ne kadar ödeme yapıyor?[/FONT][FONT=arial]22 Haziran 2012 tarihli ve 28331 sayılı Resmi gazetede yayınlana sağlık uygulama tebliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu;[/FONT]
  • 18 yaşından büyükler için 550 TL ödemektedir.Bu tutardan Emekliler için %10 çalışanlar için %20 kesinti yaparak ödeme yapmaktadır.
  • 0- 4 yaş aralığındaki çocuklar için yukarıdaki tutardan % 80 fazla,
  • 5- 12 yaş aralığındaki çocuklar için yukarıdaki tutardan % 60 fazla,
  • 13-18 yaş aralığındaki kişiler için yukarıdaki tutardan % 50 fazla ödeme yapmaktadır.

benim sigortam farklı oldugundan sordum cihazı 3.600 e aldım eksiğini ödediler. 2.900TL

Üst Alt