Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siemens Signia Active Pro işitme cihazı kullanan var mı?

kml20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba, 2,5 yıl önce konulan otoskleroz teşhisinden dolayı unitron kanal içi cihaz kulandım ancak geçen hafta bozuldu. Estetik görünmesi ve işitme cihazı olduğu fark edilmeyeceğinden active pro gözüme çarptı. Bu cihazı tavsiye eder misiniz? Kullanan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

İşitme cihazı alırken öncelikli kriteriniz görünüp görünmemesi değil, işitme cihazı ile ne kadar iyi duyduğunuz olmalı. Bunun kararını da sadece siz cihazları deneyerek öğrenebilirsiniz. Yine bana göre diğer bir kriter işitme cihazının ömrü olmalı ki malum maddi olarak çok da ucuz şeyler değil bunlar ve söylediğinize göre 2.5 yılda cihaz değiştiriyorsunuz. Bir cihazın ne kadar dayanacağını size kimse kesin olarak söyleyemez ama yapısı gereği kanal içi ve hoparlörü kanal içinde olan kulak arkası işitme cihazlarının ömrü diğerlerine oranla daha kısadır çünkü kulak içindeki nemden ve kirden direk olarak etkilenir. En önemli husus ise dediğim gibi cihazdan alacağınız verim olmalı ki bu cihaz sizin işitme kaybınıza uygun mu değil mi önce ona bakmalısınız bunun içinde elinizde güncel bir işitme testi olmalı.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bir kaç gün içinde tekrar işitme testi yaptıracağım. İlk kullandığım kanal içi cihaz ikinci kez mikrofon arızası verince yeni bir cihaza geçme gereği hissettim. Hangi cihazı alacağım bahsettiğiniz hususlardan dolayı kesinleşmemekle birlikte sorduğum cihazla ilgili fikir sahibi olmak açısından kullanıcı yorumlarını öğrenmek istemiştim. Hastalığımın ve cihaz kullanmamın üzerinden 2,5 sene geçmiş olmasına rağmen zaman zaman yedek cihaz olarak verilen kulak arkası modellere alışamamam kanal içi modele yönelmemde etkili oluyor maalesef. (Birazda görünürlük takıntısı yapıyorum sanırım :( Dediğiniz gibi pahalı cihazlar maalesef alacağım verimi de göz önünde bulundurmalıyım.
Tekrar cevabınız için teşekkür ederim.

Active pro kanal içi cihaz değil. Görünmez yada az görünür bir cihaz için kulak kanalına yerleşen cihazlar seçilmeli. Tabi bu cihazların neredeyse hiç terlemeyenlere ve işitme kaybı hafif olanlara tavsiye edildiğini unutmayın. Bir de mümkünse şarjlılardan uzak durun.

Üst Alt