Eveeett..Az önce Avukat hanımla görüştüm..1,5 iyi
1 de kötü haberim var..Önce kötüden başlayalım..
Avukat,2022 özürlü maaşı alanların ÖTV siz araç aldıklarında maaşların kesin kesileceğini söyledi.
Yukarıda KKELEBEKK (kısmet) hanımın dediği gibi araç alımında SYDV na bildirmek zorunluluğunun olmadığını,maaşın otomatikman kesileceğini söyledi.
Yani benim gibi 2022 maaşı alanlar araç alımında maaşlara elveda diyecek...
Birde şu var; 20022 maaşı alanlar yeni çıkan yönetmelikle belirlenen hanede kişi başına düşen gelir 243 TL lik muhtaçlık sınırı geçiyor ve siz bu durumu SYDV na bildirmiyorsanız,bu durum tespit edildiğinde ödenen maaşlar yasal faiziyle birlikte geri alınacağını söyledi..Bunun Ağustos
ayından sonra ödenen aylıklar için geçerli olduğunu ve ağustos ayından öncekilerin affedildiğini söyledi.
Şimdi 1,5 iyi
habere gelelim.
Bakım maaşı alanlar ÖTV siz araç alımında bakım maaşları kesilmeyecek..Bu arada Bakım maaşı da almak isteyenler için de, hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3 te 2 sini geçmeyecek.
Yani bakım maaşı alanlar EROLLL --2canparem ve diğerleri rahat olsunlar.
Şimdi de 1,5 luk iyi haberin 0,5 lik bölümüne geldi sıııra.. Avukat hanıma engelliler sitesine üye olduğumu,bu konuda veya başka konularda sorunları olan arkadaşlara danışmaları için Telefon numarasını verip veremeyeceği mi sordum..İsteyen herkese TEL. no.sunu verebileceğimi söyledi..isteyen arkadaşlara özelden Avukat hanımın tel.nu verebilirim..Kendisi SYDV bağlı çalışan bir avukat..