Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıfır araç aldım. Evde bakım aylığım kesilir mi?

2canparem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar 2.elde yaşadığımz mağduriyettn sonra borçlanp 0 araç aldık,aylık için müracaatımzda 2004 hundai aracımızı bildirmiştk onu satıp ufak tefek birikimlerimizde koyp 15 000 tl kredi çekp 42 ooo tl yeni aracımzı aldık,1400 motor benzinli,bakım aylığımz için problem teşkil edermi? 2. eldeki binbir türlü hile güven bunalımı bunu bize mecbur etti... cevaplr için şimdidn teşekkürler,herkese saygılr...

siz böyle yazın bakalım, biri sıfır araba almış, ötekinin bankada parası varmış, tabi ki bunların hepsi olabilir, servet düşmanı değiliz ama benim bildiğim gerçek ihtiyaç sahiplerinin bu haktan yararlanması gerekiyor, yakında yeşil kartlılar gibi sizleride tekrar bir değerlendirmeye tabi tutarlar

Sizin kuruma bunu bildirmeniz şart, bildirimi yaptıktan sonrada gerisi şansınıza kalmış... Kesilende var kesilmeyende, her ilde farklı uygulamalar olabiliyor... Ama siz bildirmezseniz ve kurum kendisi farkederse başınız daha çok ağrır...

arkadaşlar,5 senedir çocuğumu özel eğitime götürüyorm,yakın köylerden de gelen veliler var öyle alavereler çeviriyorlarki aklınız şaşar... bizde arabamızı satmış,15000 de krediyle borçlanmış olarak yeni bi araç aldık diye paramızı kesecekse o kurumu derhal dava ederim,yaşını başını almış insanlar olarak tabiki cebimizde 7-8 bin liramız da vardı onu da koyduk,Eşim memur emeklisi,çalışıpda işsizim deyip başka paralar alıp kandırma sı söz konusu olamaz,devlet hakkını gitsin kendini dolandıranlardan arasın... herkese selmlar...

2canparem;

aynen katılıyorum engelliyiz diye hiiç üç beş kuruşumuz olmasınmı olunca üşkakıtcımı oluyoz

mal beyanında bulunun kesilir veya kesilmez bilinmez araç degerine göre hareket edilir

bende %92 raporla ÖTV siz araç almayı düşünüyorum..fakat ben de bu durumda 2022 maaşımın kesilmesi endişesiyle araç alımı başvurusu yapmadım..burda ve başka sitelerde de maaş kesilir diyen var,kesilmez diyende var..Kesin 1 bilgi sahibi olan yok....Öyle ki 2 gün önce görüştüğümüz SYDV müdürü bile net cevap veremiyor..Size '' kesilmez deyip de sonra kesilirse vebal altına girmek istemem, yönetmelik karışık ''dedi. O bile net 1 şey diyemedi..Danışmamız için bir avukatın tel.u verdi.. yarın avukatla görüşeceğim..Sonucu yarın burda paylaşacağım.........

sonucu paylaşırsanız sevinirim.aynı sekılde ablam adına sıfır arac almak ıstıyoruz alacagımız arabanın degerı 45 bın bıze 32 bıne gelıyor ..evde bakım parası ıcın muracat etcez bu araba sıkıntı olustururmu bıze?

Araç var diye aylık kesilmez. Benim sıfır aracım var ve Emekliyim. Evde bakım alıyorum. Olay şöyle, eğer 2 araban varsa birinle gelirl elde ebebilirsin. İkinci evin varsa kiraya verebilirsin, Arsan varsa ekip kazanabilirsin. Bu tür sebeplerden maaşın %100 kesilir. Fakat tek araba için maaşın falan kesilmez. Rahat ol

arkadaşlar ben samsunluyum kurum konturole geldi zaman direk benle muhattap olurlar ben evmize giren bütün geliri fazlasıyla ilettim köyde otrdumuz için ufak tfek yer ve hayvanlarımız var bunlarıda bildrdim ruhsatı kardeşimin üzerine olan 2003 model bir aracım var onuda bildrdim ruhsatı kardeşimin üzerine ama kendmin kullanımında oldunuda ilettim gelen kişlerin bana verdi cevap aynen şu bizi ilgilendiren araba köy yerlernde yerin br degeri olmadını hayvanın zaruri ihtyaç oldunu söyledler eve giren aylık para miktarını çarptılar böldüler oda hesapta eksik geldi için keslmedi ama şehirlerde durum degişiyomuş arsa felan ev vs ama raç durumu aynı galiba araçta sorun olmuyomuş onların dedigi aynen bu

bir tane arabamız var köyde yasıyoruz fakat arac doblo hçbir tıcarette kullanımı soz konusu degil...yenı arabamızı otv ındırımlı alırsak satcaz..sonucta bu ötv sız aracı almadan satamıyoruzzz..doblo babamın uzerıne ötv sız alacagımız engellı ablam uzerıne olcak..

Eveeett..Az önce Avukat hanımla görüştüm..1,5 iyi :) 1 de kötü haberim var..Önce kötüden başlayalım..

Avukat,2022 özürlü maaşı alanların ÖTV siz araç aldıklarında maaşların kesin kesileceğini söyledi.

Yukarıda KKELEBEKK (kısmet) hanımın dediği gibi araç alımında SYDV na bildirmek zorunluluğunun olmadığını,maaşın otomatikman kesileceğini söyledi.
Yani benim gibi 2022 maaşı alanlar araç alımında maaşlara elveda diyecek... :(

Birde şu var; 20022 maaşı alanlar yeni çıkan yönetmelikle belirlenen hanede kişi başına düşen gelir 243 TL lik muhtaçlık sınırı geçiyor ve siz bu durumu SYDV na bildirmiyorsanız,bu durum tespit edildiğinde ödenen maaşlar yasal faiziyle birlikte geri alınacağını söyledi..Bunun Ağustos
ayından sonra ödenen aylıklar için geçerli olduğunu ve ağustos ayından öncekilerin affedildiğini söyledi.

Şimdi 1,5 iyi :) habere gelelim.

Bakım maaşı alanlar ÖTV siz araç alımında bakım maaşları kesilmeyecek..Bu arada Bakım maaşı da almak isteyenler için de, hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3 te 2 sini geçmeyecek.
Yani bakım maaşı alanlar EROLLL --2canparem ve diğerleri rahat olsunlar. :)

Şimdi de 1,5 luk iyi haberin 0,5 lik bölümüne geldi sıııra.. Avukat hanıma engelliler sitesine üye olduğumu,bu konuda veya başka konularda sorunları olan arkadaşlara danışmaları için Telefon numarasını verip veremeyeceği mi sordum..İsteyen herkese TEL. no.sunu verebileceğimi söyledi..isteyen arkadaşlara özelden Avukat hanımın tel.nu verebilirim..Kendisi SYDV bağlı çalışan bir avukat..

ben burda hiç iyi haber görmedim 1 -2 ay önce bende bu konuyla alakalı vakıflar genel müdürlüğünü aradım ve konuyu ilettim bana verdiği cevap aynen şöyle biz muhtaç kişilere maaş veriyoruz araç alanların maaşını otomotik olarak sistemden kesiyoruz dedi yani araç alacaksan zenginsin maaşa ihtiyacın yok demek istedi ben anlamıyorum hem bazı kısıtlamalar var hemde maaşınızı keseriz diyorlar maaşı keseceksen niye kısıtlama getiriyorsun mesela silindir hacmi kısıtlaması 5 yıl satamama yani rehin alma maaşı keseceksen bu kısıtlamaları niye yapıyosun kendi sitelerindede araç gelir getirmiyorsa maaş kesilmez yazıyor o zaman bu yazıyı niye siteden kaldırmıyorsun resmen tavşan kaç tazı tut misali

murat kardeşim, burdaki iyi haber sadece bakım maaşı alanların araç alımında maaşları kesilmiyor..onlar için tabiki de iyi bir haber...kötüsü benim gibi 2022 maaşı alanlara........

aslında bu konuda otomobil firmaları devreye girip devlete baskı yapması gerekir adam 20 / 30 bin tl lik araç aldı diye maaşı kesilmemesi gerekir otomobil firmaları baskı yapsa hem daha çok araç satarlar hemde engelliler mağdur olmaz benim görüşüm 20 -25 tl lik araç alındığında maaş kesilmemesi gerekir inş allah buyazıyı otomobil firmaları okurda harekate geçerler

burda 2022 maaşını kestirip eğer uygun oluyorsa bakım parası için başvuru yapmak gerekiyor..

Malesef kesilir kısa süre sonra böyle bir durumla karşılaşırsınız bir arkadaşımızın başına geldi çünkü bu para bakıma muhtaçlar için veriliyor 2222 nolu maaş ödeme.

engelliğe saygı duy,üç beş lira için haklarını başka engellilere devret.

sosyal hizmetlere eski aracınızı sattığınızı yeni aracınızı kredi ile yalnız kredi ödeme tablosunu ibraz ederek aldığınızı beyan ederseniz maaşınızın kesileceğini düşünmüyorum...

teşekkürler denizvmavi

dagoguzhan; inşallah arkadaşm...

istanbul maltepe sosyal işlere gittim sıfır km araç alacagımı ve bu yuzden evde bakım aylığının kesilip ksilmeyecegini sordum. aldıgınız araç ticari değilse maaşınız kesilmez dendi. bi avukat arkadaşımda kesilmeyecegini söyledi..

iyi günlerde kazasız belasız kullan arkadaşım,evinde engelli birey olanlara araç şart, hayırlı olsun...

deniz merhaba. avukat hanımın tel nosunu özelden verirmisin bana. çok ihtiyacım olacak bilgilenmek için. rica etsem cevabını bekliyorum by

slm kARDEŞ müdürluge bilditmen gerek parayı nasıl buldugunu böyük itimai kesilmez

arkadaşlar ben evde bakım ücretine başvurdum ama müracat etmeden 10 gün önce 115.00 bin tl değerinde araç aldım engelli aracı 1 de adıma kayıtlı 1 araç daha var o normal ama 115 bin tl ye aldığım aracın parasını babam verdi sıkıntı olurmu

Üst Alt